Svar del 1

Mamma:
1) Vad hjälper du till med hemma? 
2) Kan du åka någonstans själv eller behöver du skjuts med bil? 
3) Du skriver att du har mycket läxa, hur mycket/lång tid sitter du med läxorna? 
4) Vad gör du på kvällarna? 
 
1) Jag plockar ur diskmaskinen och tar hand om soporna, och sitt egna rum. Jag och Elian ska dela upp det så ena veckan har man ansvar för diskmaskinen och andra för soporna
2) Nope! Man kommer ingenstans här utan skjuts..
3) Beror på, igår kväll kanske 3 timmar, men mellan 1-2 timmar eller om jag har tur som idag, ingen alls! Men det är ovanligt!
4) Läxor.... Haha ja men typ läxor och kanske tittar på tv ett tag, men försöker gå och lägga mig så tidigt som möjligt runt 9 / 9.30 men det har gått sådär med så mycket läxor på senaste tiden... och man ska upp 5 på morgonen och kommer hem från skolan 5 / 5.30! Så långa dagar.
 
Sofia:
Hej, hoppas du har det bra. Tycker om att läsa din blogg ! har två frågor, 1: Har du några regler som du måste följa? 2: Var det som du trodde att det skulle vara när du kom till USA? 

Ska själv åka som utbytesstudent 2013 :) 
ha det så bra! 
(svara på det i ett inlägg om du vill) 
kram

Hej! I skolan har vi många regler haha! Men man börjar vänja sig, dresscoden till exempel har man börjat vänja sig, och det är iaf för kallt att bara ha shorts... Hemma har vi inte så många regeler, men vi ska såklart säga till om vi ska nån stans och med vem. Vi får inte heller få skjuts av någon utan att de träffat våra föräldrar. Men det är väl pretty much it!
Och fråga 2, jag vet inte rikigt, det är väl ganska mycket som jag trodde, fast det är svårt att säga, hade inte så jättemånga förväntningar innan jag åkte, som jag minns på rak arm! Men det är lite både och, sorry men det är allt jag kommer på!
Go for it! Du kommer inte ångra dig!
Kram!


 

Ida:

Heeej hoppas du har det bra.där borta! Vi saknar dig på.träningarna vet du! 
Jag fattar inte riktigt hur din värdfamilj ser ut, blandar ihop alla värd systrar hit och dit. Så jag undrar väl lite om dem :) 
Och du bodde inte hos din värdfamilj på en gång när du kom fram till usa om jag har fattat det rätt? 
Hur är maten hemma? Mycket typiskt amerikanskt?
 
Heej! Det har jag! 
Okej min värdfamilj består av mom Jen, dad Donnie, Jessica (syster som nu åkt iväg till college), Elian (utbytesstudent från Schweitz, också född 95) & Mackenzie "Kenzie" (syster på 3 år)
Sen har vi två labradorer också, Riese och Chance!
Precis, tanken var att vi skulle åka till east Tennessee dagen efter jag kommit hit, men eftersom min resa tog så lång tid och förseningar hit och dit så hann de inte vänta på mitt plan, eftersom resan till east tennessee redan var inplanerad! Men jag blev hämtad av deras kompisar, Leah och Bob och Leahs dotter Sydney (som också går på Rossview) Och det var hos dem jag bodde första natten innan min värdfamilj kom hem!
Maten är god!! Vi äter väl inte överdrivet typiskt amerikanskt! Idag åt vi t.ex. en japansk rätt (har jag rätt nu mom?) men sen är det mycket småätande haha, vi har bästa skafferiet!!;)
 
Mormor:
Hej 
Har du lagat mat (svenskt potatismos)åt familjen ännu?
 
Hej Mormor!!
Nej inte ännu, har inte hunnit med det än! Men du får gärna maila mig receptet på köttbullarna också!
Kram!
 
susan:
Hej! blandar folk ihop Sverige med Schweiz? har elian en blogg? tycker din blogg är en av de bästa utbytesbloggen! :)
 
Börjar med att tacka så himla mycket, blir jätteglad av att höra det!
Well, de blandar ihop folk från hela Europa;) nejdå men jag har fått många frågor om vilket språk man pratar i Europa... Tror att vissa tror att Europa är som USA och att land är som stater...
Och nej, det har hon inte. :)
 
Matilda:
Är det svårt med engelskan?
 
Nej det tycker jag inte är några större problem, har dock börjat prata på svenska med Elian nån gång när jag bara slängt ur mig nån kommentar utan att tänka haha;) Men engelskan på English-lektionerna är sjukt svår!!

Hanna:
Hej Lovisa!! Hoppas du har det toppen bra där nere i USA! Jag undrar om du har gått upp någonting ännu... med tanke på tävlingen:D
 
Haha hej Hanna! Jag vet faktiskt inte, har inte vägt mig ännu... Vill nog inte göra det heller:P nejdå men jag ska göra det snart, men tror nog att vågen kommer visa lite + ....
Julia
Hej, jag har några frågor :) 1. Hur fungerar det med kompisar i skolan? Har man tid att umgås eller är det bara springa mellan lektionerna som en dåre?2. Kan du inte visa lite bilder från huset, ditt rum osv? :) Skulle vara jättekul att se! 3. Hur mycket onyttigt blir det om dagarna? haha 4. Hur mår du i övrigt, någon hemlängtan än?
 
1) Haha om jag ska vara ärlig.. har inte några riktiga kompisar än.. Jag umgås mycket med Elian och vi har många lektioner tillsammans, och man är ju aldrig helt själv, men inga "riktiga" kompisar än, tycker det är så svårt att se vilka som är ens typ av person för det är sån skillnad mot hemma! Men man har liksom inte tid att stå och hänga vid skåpet, absolut inte! Man springer lite runt som en dåre! 
2) Jag tänkte att jag ska göra det snart! Så fort vi har fått i ordning rummen :)
3) Ojojoj, alldeles för mycket! Men det är ju så gott! Som jag skrev har vi bästa pantryt, har allt!!
4) För övrigt mår jag bra! Trivs jättebra med min värdfamilj! Det enda jag saknar lite är de rikiga kompisarna.. om ni förstår hur jag menar! Och visst har man haft lite hemlängtan, men aldrig mycket så det blivit jobbigt, men man kan sakna vissa saker eller vissa personer lite då och då.
Lotta:
Hej jätte bra blogg. Har några frågor :) Vilken organisation åker du med? Är den bra- fördelar, nackdelar? Varför vela du åka till usa? Ska nog åka 2014 till usa...:)
 
Hej! Tack så jättemycket! 
Jag åker med AFS!
Kan bara komma på fördelar, har varit super hela vägen!! Har inga nackdelar alls faktiskt! 
Det är en lagom stor organisation, bra koll och trevliga och bra läger och allt! Bra info och ja jättebra helt enkelt! Kan verkligen rekommendera dom!
Vet faktiskt inte riktigt.. För själva upplevelsen antar jag! Och för att få uppleva nått nytt och utvecklas som person! 
Va kul! Det tycker jag verkligen du ska göra om du får möjligheten!
Mikaela:
Hur fungerar det med dom "oskriva reglerna" vi har pratat om så mycket? Måste du klä på dig innan frukosten osv, vilken var värsta "chocken" eller vad man ska säga?Vilken tid börjar du skolan? Undrar också hur det är med maten i din familj?Får du göra lite som du vill, alltså om du vill baka helt plötsligt är det bara att göra det då?;) 
PUSS! <3
 
De är ingen fara med dem:) Jag klär på mig innan frukost oavsett för skolan börjar så pass tidigt och på helgerna slänger jag bara på mig nått när jag vaknar:) men det är inte nån oskriven regel som jag kan komma på..:) 
Hmm värsta chocken... Har nog inte upplevt nån rikigt stor än, men saker som man måste kalla lärarna för Mr Chartrand, Miss Reed osv är ju lite annorlunda! Och sen hur trevliga alla är i affärer var en liten chock tror jag:)
Jag börjar skolan 7.30 men måste gå till skolbussen 6.30! Den ni! Sjukt jobbigt!!
Jag kan gå och småäta och så när jag vill (vilket jag också gör haha) och jag har inte bakat så mycket, har gjort chokladbollar och havrekakor och båda har varit lite som en överraskning, men alla är oftast hemma när jag är hemma så då är det bara att fråga:)
Puss!<3
 
Sådär nu orkar jag inte svara mer idag! Så resten kommer senare!! Hoppas ni blir nöjda med svaren!!;)
 
 
 

 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0