Hawaii Dag 3

Dag 3. Det var lite bättre väder den här dagen och det utnyttjade vi med att äta frukost på starnden! Hotellet hade en frukost buffé och man hade en liten lunch bag som man kunde fylla och ta med och äta vart man ville! 


Utsikten från mitt hotellrum! 


Åt med Ingrid, Norge (roomie); Camilla, Norge; Sofia och Matilda, Sverige
 
Sen gick vi tillbaka till hotellet och gjorde oss klara för en spännande dag! Vi åkte buss och tittade på lite saker i Honolulu!
 
Utsikten från bussen:


On the bus:


The Capitol State Building:Är vi turister eller vad! Detta är vad som händer när du släpper lös the exchange students!

Queen of Hawaii! Lili'uokalani

The queens of this trip!

The Palace

King Kamehameha

The guys and King Kamehameha!

Det här huset kanske ni som tittar på Hawaii Five-0 känner igen, det är nämligen the headquarters!
 
Sen åkte vi vidare mot Dole Pinapple Plantation!

en bild från bussen. Någon som ser vad det är??
Det är ananas! Ananas växer faktiskt i marken, det visste inte jag haha!

sen åt vi Pineapple whip! Det var helt himmelskt gott! Det är typ som mjukglass, men är bara gjord från ananas, inget annat! Underbat gott! Här med the swedes och grabbarna från Brasilien och Italien!


The swedes!

Shaka! Shaka betyder hang loose!
 
Vi prövade även att äta sugar cane (ni får översätta själva haha) och jag köpte ju såklart pineapple juice! (HEAVEN) och fick även mitt hawaiian name: Kaulana - betyder famous!
Fick även veta att det inte finns nått test för att se när en annas är mogen. Man kan inte lukta eller dra ur nått blad eller nått sånt. Man får helt enkelt bara testa!
 
Sen åkte vi vidare mot North Shore, the surfer town Haleiwa! Väldigt häftigt och hawaiian! 


The rainbow bridge

Köpte shave ice också! 


Hur cool är inte den här bilen då!?


Vi åt lunch på Kua 'Aina, som säljer klassiska hawaiian burgare och sånt! Självklart provade man en med ananas! Mycket gott!

Lite bilder från Sunset Beach! En av stränderna i Haleiwa, eller 7 miles of Heaven som det kallas! På dessa stränder hålls några av världens bästa surfing competitions och det är väldigt duktiga surfare som surfar här, vågorna kan bli otroligt höga, och det är väldigt väldigt farligt! Men det är surfarnas paradis! På vägarna finns det vägmärken med en man och en surfbräda, som visar att surfare brukar korsa vägarna här haha!
 
Och om ni tror att det roliga är slut här, så nej nej! Vi åkte nu vidare mot The Polynesian Cultural Center! På vägen passerade vi the lighthouse som är med i 50 first dates, ni vet filmen med Adam Sandler och Drew Barrymore! och Rhonda (vår busschaufför som jag skulle kunna tillägna ett helt inlägg) pekade ut caféet som är med i filmen också!
 
Sen var vi framme vid the Polynesian Cultural Center. Det började typ med en parad med alla öarna först!
Sen hade vi en show att gå på i Tonga, en trum show! Haha va askul! Det var en man från Japan han var så cute! Han visste inte vad en high five var hahah! Stackarn!


Trum show i Tonga!
Sen lärde vi oss att dansa hula, i Hawaii! 
 
Sen gick vi omkring och och utforskade lite, spelade lite spel, tog kort, försökte klättra i palmer.. Jag försökte dock inte, för mina skor var för dåliga för det!:(


Vi lärde oss att dansa en asrolig dans från Tahiti! och såg sen på den showen! 


Här är lite bilder från trädklättringen! Marco var duktig! 

men glad när han var nere på fast mark igen!


Lars från Norge, lyckades att ta sig till toppen!


Ja, sen gick vi ju på en till show i Samoa, this monkey man, klättrade upp för trädet på typ 5 sekunder! De gjorde eld, knäckte kokosnötter och sånt, väldigt imponerande!

Sen gick vi för att äta en buffé innan det var dags för den stora kvälls-showen med alla öar! Det var väldigt häftigt, med dans, musik och eld och grejer! 


Sen åkte vi hem, mycket trötta efter en lång och händelserik dag! Men som vanligt med musik och dans och sång i bussen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0