Lovisa In The US

Bra morgon = bra dag

Väcktes tjugo över 11 imorse och gick ner i köket där den här överraskningen väntade



Maja hade gjort amerikanska pannkakor. Till och med hjärtformade. Fick en liten tår i ögat med tanke på att hon för några månader sen frågade mig hur man kokar pastavatten (!)
Det är nått speciellt med en bra morgon med god frukost, hela dagen blir bättre.

Efter det så åkte vi ner till rocklunda och åkte lite skridskor med kusinen. Skulle visa hur man åker översteg och självklart så ramlar man... men jag får skylla på dåligt slipade skridskor helt enkelt haha:)

Imorgon blir det mer skridskor på dagen innan det är dags för nyårsafton som först spenderas med familjen och vänner och sedan med andra kompisar. Kommer bli grymt kul!!


SLEP-test



Jag ljög i det förra inlägget. Helt still står det tydligen inte för när jag öppnade brevlådan och låg det ett tjockt kuvert från AFS där. Så nu ska jag snart göra det testet och skicka iväg det, men det får bli en annan dag! Så, nu vet ni den oootroligt intressanta detaljen!

Utbytesmania

Som vanligt så händer det inte mycket på utbytesfronten. Mailat Johan på AFS men han är ledig till den 2 januari så innan det lär jag inte få veta mer:(
Lider förresten av utbytesmania just nu, så istället för att göra nått vettigt sitter jag och kollar igenom allt möjligt och läser massa bloggar. Men man måste ju få ha såna här dar också. Btw så är det ju ganska värdelöst väder ute... Vart fan är vintern??

Tänker på utbytesåret varje dag, men jag kan fortfarande inte fatta att det är sant... Intalar mig varje dag att  det faktiskt är jag som ska åka, ingen annan. Men det är för otroligt. 
Försöker också att, redan nu, vara öppen för allt och inte ha förhoppningar,men det är svårt, man vill ju få ett perfekt år!
Nu ska jag måla min kopp som jag fick i julklappsleken och sen blir det film och mer utbytesgrejer. En riktig "göra ingenting dag" 

Julen går för snabbt!

Ja då var julafton över. Dagen som man längtar efter hela året tar slut på några timmar.... Nästa jul kommer dock att bjuda på många överraskningar och annorlunda traditioner!
Idag har vi även haft "mini-julafton" med morfar och kusinerna. Som vanligt blir det alltid högljutt när vi ska köra julklappsleken. Den går till såhär:

Alla har köpt tre paket var för totalt 100 kronor. Eftersom vi är 11 personer blir det en del paket.
Sedan slås en tärning om vem som börjar.
Därefter så går tärningen runt i varv och alla slår tärningen. Får man 1 eller 6 får man ta ett paket som lagts ut i mitten av bordet. Tärningen går runt tills alla paket är tagna.

Därefter börjar den spännande (och skrikiga) delen.
Nu ställs en timer på 25-30 minuter och man ska åter slå tärningen. (OBS att ha en egen klocka är förbjudet)
Om man får 1 eller 6 på tärningen den här gången så får man ta vilket paket man vill från vem som helst. (brutalt)
När äggklockan ringer så är spelet slut och man får öppna och behålla paketen.

Vi brukar köra så att man öppnar ett paket i taget så att alla ser vad de krigat om.

Den här leken är otroligt rolig!!! Eftersom vi har en ganska tävlingsinriktad släkt så brukar det bli ganska vilt.´och brutalt, det är ingen som tvekar att ta ett paket från den som bara har ett kvar eller vuxna från barn osv. Blev utan ett tag och då var tårarna nära;) men sen vände turen!! När äggklockan ringde hade jag en fleecefilt, "måla din egen kopp-set" och 6 små skålar! Lillasyrran fick en hammare och pappa var avundsjuk...  Ja ni hör ju hur det kan bli!

Nu ska vi äta lite mer mat med kusinerna, men tack och lov inte julmat... Imorgon blir det den traditionella annandagsbandyn!

Hoppas ni har haft en superbra jul och att ni är nöjda och glada! God fortsättning!




Dan före dopparedan

Imorgon är det julafton!!!! (om ni missat det liksom) har spenderat dagen med två timmars letande efter de sista julklapparna och sedan typ 7 timmars storstädning men nu är allt klart och jag kan sätta mig och vila och invänta julafton!!

har också bestämt mig för att välja New York som region, efter noga övervägande mellan Chicago och New York fick det bli en lottdragning och reaktioner på den somfick avgöra. Så efter jul ska jag maila AFS om mitt beslut!!




Jullov!!

Äntligen äntligen jullov! Ska bli underbart skönt och nu hinner jag tänka igenom regionsvalet också:) Har haft avslutning idag. Måste säga att jag blev lite imponerad. Till lunch fick vi fläskfilé med rödvinssås och nån potatis grej och efterrätt fick vi också. Typ kladdkaka med hallonsorbet och vit chokladmousse! Yummi! Efter det gick jag och några till och fikade och invigde jullovet, supermysigt:) och jag köpte klart de sista julklapparna! ska bara köpa nått litet till så att jag känner mig helt nöjd! Imorgon förmiddag ska jag jobba på hemköp med fotbollen och på eftermiddagen och på fredag ska jag jobba lite mera, fast på runes! Vad gör man inte för att få ihop lite pengar... Kan skriva ett inlägg om min pengakris senare;) Men nu ska jag njuta av ledigheten!




Mys café!


Beslutsångest

Händer inte så mycket på USA-fronten just nu. Ska välja region innan nått annat händer tror jag och det är supersvårt, har beslutsångest! Något som går bort är Seattle och Houston. Seattle tycker min kära mor är för långt bort (förstår inte riktigt hur hon tänker men iaf) dessutom är det ganska kallt tror jag. Houston går bort för jag har fått uppfattningen om att det är ganska religöst och så i Texas bland annat, inge fel i det men jag tror det kan bli ganska jobbigt med kulturkrockar där, men det är kanske bara jag som fått det om bakfoten. Det är iaf två regioner som går bort, bara 3 kvar men där är det stopp, ingen aning om vad jag ska välja. Får återkomma med beslut sen (hoppas jag)

Imorgon är det dessutom jullov(!) och då har jag mer tid att riktigt tänka igenom allt. Har som mål att innan jullovets slut ha valt region! Wish me luck!
Måste bara säga att den här terminen gått så jäkla fort. Imorgon är det lov och sen är det bara en termin till USA!! För att inte tala om julafton på lördag, LÄNGTAR! Måste dock handla klart julklapparna... Ute i god tid som vanligt, hehe.....

Nej god natt på er!



Regionsval

Som jag sa så skulle jag skriva ett nytt inlägg omregionsvalet, så här kommer det.

Eftersom jag åker med AFS får jag välja mellan 5 ankomstflygplatser. Sedan hamnar man i någon av staterna som tillhör den flygplatsen. Så nu kommer det svåra att välja. Kommer få grubbla länge på det där! Någon som har lite tips får gärna höra av sig!

Här är iaf vilka stater som går under vilken flygplats. Visst är bilderna fina! Så himla svårt att välja eftersom det är så olika klimat och natur på olika ställen!


Seattle (SEA):
Alaska
Idaho
Montana
Oregon
Utah
Washington
Wyoming







New York City (NYC):
Alabama
Connecticut
Delaware
District of Columbia
Florida
Georgia
Kentucky
Maine
Maryland
Massachusetts
Mississippi
New Hampshire
New Jersey
New York
North Carolina
Ohio
Pennsylvania
Rhode Island
South Carolina
Tennessee
Virginia
West Virginia









Houston (IAH):
Arkansas
Kansas
Louisiana
Oklahoma
Texas





Chicago (ORD):
Illinois
Indiana
Iowa
Michigan
Minnesota
Missouri
Nebraska
North Dakota
South Dakota
Wisconsin





Los Angeles (LAX):
Arizona
California
Colorado
Hawaii
Nevada
New Mexico


 

 


























Antagen!!

Är såå glad! Hade fått tre mail från AFS idag! Ett där det stog att min ansökan blivit inskickad (lite sent mail kanske) och ett där det står att jag nu är antagen!! Om nån vecka kommer jag kontaktas av en resebyrå som fixar flygresa och sånt, SHIT! Det är ingen dröm!! I det tredje mailet stog det info om regionsval. Så nu kommer den svåra biten, att välja vart jag vill åka! Skriver ett eget inlägg om regionsvalet tänkte jag! Men nu är det alltså 100% klart att jag ska åka! Längtaaaar!



 

USA, en overklig dröm??

14:e idag och vaknade som en zombie efter att ha pluggat typ hela natten. Kom inte hem från skolan förrens kl halv 6. Kände mig superduktig och stannade på extramatte inför provet imorgon! När jag kom hem hade mamma bakat saffransskorpor, hur goda som helst!! Räddade min kväll! Receptet finns här.
Imorgon blir det mer extramatte innan provet och efter skolan ska jag äntligen få klippa mig! Nu ska jag bara skriva klart ett arbete och sen tänkte jag gå och somna i soffan framför tvn.

Pratade om USA idag på lunchen, och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag ska åka. Det är helt overkligt! Kommer väl inte förstå det förrens jag sitter på flygplanet! Den här tiden nästa år är jag i USA!! Sjukt. Mindre än ett år kvar!


Passar på att säga grattis till min fina syster här också som fyller 12 idag! Puss på dig!




Lucia, plugg och ont i halsen...

Idag är det Lucia och det "firades" med att kolla på ett luciatåg i skolan och äta lussebullar, pepparkakor och dricka julmust!
Har även haft ett föredrag på engelskan i skolan, så då är en sak av veckans skolarbeten gjorda. Bara FEM kvar!! Är helt sönderstressad! Jullovet kommer rädda livet på mig! Vaknade dessutom med ont i halsen i morse och efter 3 timmars matte på eftermiddan så har man världens huvudverk också! Livet suger just nu.. Förlåt för deppigt inlägg, nästa blir bättre!

Något positivt är att det trots allt fanns en teknisk människa på luciatåget i söndags så här kommer en film från det!
Glad Lucia!



Söndag...

Vet inte riktigt vad jag vill ha ut av det här inlägget men jag kan säga att det har varit en rolig söndagkväll. Har nu firat Lucia nån dag för tidigt med ett luciatåg med Fryx Reunion Choir! Superkul var det med fullsatt kyrka och applåder som inte ville ta slut! Skulle lagt upp en video men min otroligt tekniska mamma lyckades inte filma med sin telefon så tyvärr! Ni får nöja er med en bild av sämsta kvalité!





Nu ska jag plugga lite och sova och ladda upp för en helt stört jobbig skolvecka! Just det, höll på att glömma att det är 3:e advent idag och mindre än två veckor till julafton(!) dags att börja tänka på julklappar!





White Christmas??

God morgon! Rolig kväll igår med fina kompisar och rätt idolvinnare, kan inte bli bättre! Idag ser det dock inte lika kul ut på schemat. En hel del plugg blir det inför nästa vecka som är SJUKT JOBBIG!! Varför ska alla lärare lägga in alla prov, inlämningar och redovisningar sista veckan?
Just det! sista hela skolveckan!! Helt sjukt hur snabbt den här terminen gått. Tänk då hur snabbt nästa kommer gå och tänk hur snart det är dags för USA. Overkligt!
Har inte fått svar om min anmälan än, men det kommer förhoppningsvis nästa vecka, spännande!
Nej nu ska jag gå ut och fixa upp julbelysningen (eftersom ingen annan i min familj verkar orka det)

Trodde ju också som sagt att det hade börjat bli vinter i Västerås, men tji fick jag när all snö (typ 1 cm) regnade bort igår! Blir det snö till jul kan man ju undra?





Vintern 2010, i hörnet min lilla bebis, Buster!


Utbytesstudent.se

För er som inte varit inne på hemsidan www.utbytesstudent.se kan jag rekomendera att ni går in på den! Det är en superbra sida som hjälpt mig jättemycket innan jag tog beslutet att åka och nu när jag bara väntar. Rekomenderar den skarpt! Nu har jag även fixat en profil där!
Gå gärna in och kika!
http://www.utbytesstudent.se/bloggar/info/lovisa_oden

 


Äntligen klar!!

Har nu efter flera veckor äntligen gjort klart hela ansökan och skickat in den! Så nu är det bara att vänta på besked om värdfamilj och sånt!! Känns så skönt! Har som vanligt skjutit upp allt, men nu så.





Ska också göra nått typ av regionsval.
Med AFS får man välja en ankomstflygplats och så hamnar man i staterna runt den flygplatsen. Men jag tycker det är grymt svårt att välja.... De ankomstflygplatserna som finns är:

New York - NY
Seattle - WA
Chicago - IL
Huston - TX
Los Angeles - CA

Det är svårt eftersom alla stater har olika fördelar och nackdelar! Men just nu lutar det åt New York.. Men tro mig.. om en vecka kan det vara Seattle. Ändrar mig hela tiden!

Skriver mer när jag får mer information! Just nu har det stått väldigt stilla ett tag. Men förhoppningsvis blir det ändring på det snart!

Nej nu ska jag ta och äta lite lunch och gå ut med hunden innan jag ska iväg och göra en intervju till ett skoljobb!
Älskar förresten att det äntligen har blivit kallt och SNÖ!! Det underlättar ju en aning om det är kallt och finns is när man spelar bandy ute...

RSS 2.0