Lovisa In The US

Soccer game!

Hej, orkade inte skriva igår! Dels för att jag hade hur mycket läxor som helst, helt galet!!!
 • English - Flipbook project 
 • English - Worksheet
 • English - Test
 • Math - Test
 • Economics - Test
 • Choir - Extra Point 
 • Us History - Worksheet
Allt det där var till idag....
 
Och jag kom inte hem förrens 8 / 8.20 från min första soccer game!
Det var jätteroligt!!
 
Jag skulle spela med JV direkt efter skolan så jag värmde upp och allt och 20 minuter in i matchen säger coach till mig att jag inte kommer spela för jag ska spela med Varsity efter JV's match, så det är ju kul! 
 
Så efter JV's match värmer jag upp igen med Varsity! Vi spelar på the football field och innan matchen så går startelvan in på planen med domarna och ställer sig i en linje, och vi andra står på linje vid bänken, sen spelas nationalsången och vi läser "Pledge of Allegiance" sen kommer startelvan tillbaka och vi ställer oss i en ring och ber... Efter det kör vi hejjarramsan och sen börjar matchen!
Det är ganska många på läktaren, föräldrar och andra elever! Även skolans band är där och spelar innan matchen skolans sång och så och spelar lite då och då! Sjukt häftigt!
 
Och jag får spela ganska mycket tycker jag, alldeles tillräckligt iaf! Det är så sjukt varmt här!! Svetten rinner helt seriöst av att bara stå på planen, skojar inte! Har aldrig svettats så mycket någonsin!! Och munnen är helt torr!!! Redan innan Varsity matchen hade jag druckit upp två vattenflaskor, vattenflaskorna med gott vatten! Vi har nämligen en watercooler på sidan av planen men det är vanligt kranvatten och det smakar inte gott! 
 
Men när jag hade spelat och kom på byte smakade även det gott! 
 
Vi mötte Clarksville High School, största rivalerna! Och vi vann med 2-1! Och det roliga är att jag gjorde assisten till mål nummer 2! Och bandet spelade när vi gjorde mål och publiken skrek och applåderade! Så kul!!!
Efter matchen stog många av eleverna och highfiveade än när man gick av planen! 
 
Och det var många i skolan idag som kom fram och gratulerade och sa att jag spelade bra! Och när jag kom in till Mr Sensabaugh i Us History så började han typ skrika "OHHH SOCCER GIRL!!!" Haha det var kul!
 
Och idag skulle vi ha en chill träning, men vi samlades på the football field och coach Daniel sa att vi glömt något vikigt igår! Vi kom inte på vad det var så han ledde ut oss på planen och mot avbytarbänken... Där såg vi vad vi glömt.... Det låg massa skräp och vattenflaskor där! 
 
Och nu till det roliga... För varje trash skulle vi göra 10 push-ups! Så det slutade med att vi skulle göra 120 armhävningar! Näsan skulle nudda gräset och om någon slutade och inte gjorde sina 120 utan fuskade och slutade på 118 t.ex. skulle hela laget göra om ALLT! Och han satt och kollade på oss! När vi kom till 50 armhävningar och alla i laget inte kunde hålla sig stående på armarna fick vi sluta och göra resten i utfallssteg där man hoppar och byter ben i luften (hoppas ni fattar vad jag menar) så 70 såna! Hade ingen känsel i varken armar eller ben efter, det hade ingen! Men sen fick vi 8 minuter på oss att ta oss från the football field till the soccer field och få bollen i rullning! Tur att tjejerna har körkort! så vi hoppade bak i en tjejs truck och hon körde oss till planen! Sen körde vi lite "kvadraten" och joggade men alla var helt slut så vi pratade bara de sista 20 minutrarna och imorgon får vi faktiskt ledigt! Men jag har så ont i kroppen och kan inte lyfta mina armar!!!
 
Det är väldigt tufft och coachen är väldigt tuff! Är man inte tllräckligt bra så får man inte spela! Vi brukar köra matcher med några som väggar på träningarna och om det är nån som tar för dåliga beslut så skriker han bara switch och så måste de av planen och byta med nån annan! Men jag gillar honom!! Han är en bra coach!! 
 
 

Svar del 1

Mamma:
1) Vad hjälper du till med hemma? 
2) Kan du åka någonstans själv eller behöver du skjuts med bil? 
3) Du skriver att du har mycket läxa, hur mycket/lång tid sitter du med läxorna? 
4) Vad gör du på kvällarna? 
 
1) Jag plockar ur diskmaskinen och tar hand om soporna, och sitt egna rum. Jag och Elian ska dela upp det så ena veckan har man ansvar för diskmaskinen och andra för soporna
2) Nope! Man kommer ingenstans här utan skjuts..
3) Beror på, igår kväll kanske 3 timmar, men mellan 1-2 timmar eller om jag har tur som idag, ingen alls! Men det är ovanligt!
4) Läxor.... Haha ja men typ läxor och kanske tittar på tv ett tag, men försöker gå och lägga mig så tidigt som möjligt runt 9 / 9.30 men det har gått sådär med så mycket läxor på senaste tiden... och man ska upp 5 på morgonen och kommer hem från skolan 5 / 5.30! Så långa dagar.
 
Sofia:
Hej, hoppas du har det bra. Tycker om att läsa din blogg ! har två frågor, 1: Har du några regler som du måste följa? 2: Var det som du trodde att det skulle vara när du kom till USA? 

Ska själv åka som utbytesstudent 2013 :) 
ha det så bra! 
(svara på det i ett inlägg om du vill) 
kram

Hej! I skolan har vi många regler haha! Men man börjar vänja sig, dresscoden till exempel har man börjat vänja sig, och det är iaf för kallt att bara ha shorts... Hemma har vi inte så många regeler, men vi ska såklart säga till om vi ska nån stans och med vem. Vi får inte heller få skjuts av någon utan att de träffat våra föräldrar. Men det är väl pretty much it!
Och fråga 2, jag vet inte rikigt, det är väl ganska mycket som jag trodde, fast det är svårt att säga, hade inte så jättemånga förväntningar innan jag åkte, som jag minns på rak arm! Men det är lite både och, sorry men det är allt jag kommer på!
Go for it! Du kommer inte ångra dig!
Kram!


 

Ida:

Heeej hoppas du har det bra.där borta! Vi saknar dig på.träningarna vet du! 
Jag fattar inte riktigt hur din värdfamilj ser ut, blandar ihop alla värd systrar hit och dit. Så jag undrar väl lite om dem :) 
Och du bodde inte hos din värdfamilj på en gång när du kom fram till usa om jag har fattat det rätt? 
Hur är maten hemma? Mycket typiskt amerikanskt?
 
Heej! Det har jag! 
Okej min värdfamilj består av mom Jen, dad Donnie, Jessica (syster som nu åkt iväg till college), Elian (utbytesstudent från Schweitz, också född 95) & Mackenzie "Kenzie" (syster på 3 år)
Sen har vi två labradorer också, Riese och Chance!
Precis, tanken var att vi skulle åka till east Tennessee dagen efter jag kommit hit, men eftersom min resa tog så lång tid och förseningar hit och dit så hann de inte vänta på mitt plan, eftersom resan till east tennessee redan var inplanerad! Men jag blev hämtad av deras kompisar, Leah och Bob och Leahs dotter Sydney (som också går på Rossview) Och det var hos dem jag bodde första natten innan min värdfamilj kom hem!
Maten är god!! Vi äter väl inte överdrivet typiskt amerikanskt! Idag åt vi t.ex. en japansk rätt (har jag rätt nu mom?) men sen är det mycket småätande haha, vi har bästa skafferiet!!;)
 
Mormor:
Hej 
Har du lagat mat (svenskt potatismos)åt familjen ännu?
 
Hej Mormor!!
Nej inte ännu, har inte hunnit med det än! Men du får gärna maila mig receptet på köttbullarna också!
Kram!
 
susan:
Hej! blandar folk ihop Sverige med Schweiz? har elian en blogg? tycker din blogg är en av de bästa utbytesbloggen! :)
 
Börjar med att tacka så himla mycket, blir jätteglad av att höra det!
Well, de blandar ihop folk från hela Europa;) nejdå men jag har fått många frågor om vilket språk man pratar i Europa... Tror att vissa tror att Europa är som USA och att land är som stater...
Och nej, det har hon inte. :)
 
Matilda:
Är det svårt med engelskan?
 
Nej det tycker jag inte är några större problem, har dock börjat prata på svenska med Elian nån gång när jag bara slängt ur mig nån kommentar utan att tänka haha;) Men engelskan på English-lektionerna är sjukt svår!!

Hanna:
Hej Lovisa!! Hoppas du har det toppen bra där nere i USA! Jag undrar om du har gått upp någonting ännu... med tanke på tävlingen:D
 
Haha hej Hanna! Jag vet faktiskt inte, har inte vägt mig ännu... Vill nog inte göra det heller:P nejdå men jag ska göra det snart, men tror nog att vågen kommer visa lite + ....
Julia
Hej, jag har några frågor :) 1. Hur fungerar det med kompisar i skolan? Har man tid att umgås eller är det bara springa mellan lektionerna som en dåre?2. Kan du inte visa lite bilder från huset, ditt rum osv? :) Skulle vara jättekul att se! 3. Hur mycket onyttigt blir det om dagarna? haha 4. Hur mår du i övrigt, någon hemlängtan än?
 
1) Haha om jag ska vara ärlig.. har inte några riktiga kompisar än.. Jag umgås mycket med Elian och vi har många lektioner tillsammans, och man är ju aldrig helt själv, men inga "riktiga" kompisar än, tycker det är så svårt att se vilka som är ens typ av person för det är sån skillnad mot hemma! Men man har liksom inte tid att stå och hänga vid skåpet, absolut inte! Man springer lite runt som en dåre! 
2) Jag tänkte att jag ska göra det snart! Så fort vi har fått i ordning rummen :)
3) Ojojoj, alldeles för mycket! Men det är ju så gott! Som jag skrev har vi bästa pantryt, har allt!!
4) För övrigt mår jag bra! Trivs jättebra med min värdfamilj! Det enda jag saknar lite är de rikiga kompisarna.. om ni förstår hur jag menar! Och visst har man haft lite hemlängtan, men aldrig mycket så det blivit jobbigt, men man kan sakna vissa saker eller vissa personer lite då och då.
Lotta:
Hej jätte bra blogg. Har några frågor :) Vilken organisation åker du med? Är den bra- fördelar, nackdelar? Varför vela du åka till usa? Ska nog åka 2014 till usa...:)
 
Hej! Tack så jättemycket! 
Jag åker med AFS!
Kan bara komma på fördelar, har varit super hela vägen!! Har inga nackdelar alls faktiskt! 
Det är en lagom stor organisation, bra koll och trevliga och bra läger och allt! Bra info och ja jättebra helt enkelt! Kan verkligen rekommendera dom!
Vet faktiskt inte riktigt.. För själva upplevelsen antar jag! Och för att få uppleva nått nytt och utvecklas som person! 
Va kul! Det tycker jag verkligen du ska göra om du får möjligheten!
Mikaela:
Hur fungerar det med dom "oskriva reglerna" vi har pratat om så mycket? Måste du klä på dig innan frukosten osv, vilken var värsta "chocken" eller vad man ska säga?Vilken tid börjar du skolan? Undrar också hur det är med maten i din familj?Får du göra lite som du vill, alltså om du vill baka helt plötsligt är det bara att göra det då?;) 
PUSS! <3
 
De är ingen fara med dem:) Jag klär på mig innan frukost oavsett för skolan börjar så pass tidigt och på helgerna slänger jag bara på mig nått när jag vaknar:) men det är inte nån oskriven regel som jag kan komma på..:) 
Hmm värsta chocken... Har nog inte upplevt nån rikigt stor än, men saker som man måste kalla lärarna för Mr Chartrand, Miss Reed osv är ju lite annorlunda! Och sen hur trevliga alla är i affärer var en liten chock tror jag:)
Jag börjar skolan 7.30 men måste gå till skolbussen 6.30! Den ni! Sjukt jobbigt!!
Jag kan gå och småäta och så när jag vill (vilket jag också gör haha) och jag har inte bakat så mycket, har gjort chokladbollar och havrekakor och båda har varit lite som en överraskning, men alla är oftast hemma när jag är hemma så då är det bara att fråga:)
Puss!<3
 
Sådär nu orkar jag inte svara mer idag! Så resten kommer senare!! Hoppas ni blir nöjda med svaren!!;)
 
 
 

 

 

 
 

Frågestund!

Hej på er!
Nu tänkte jag ha en såkallad frågestund! Så ni får ställa många frågor så jag inte känner mig helt dum när jag får 2 kommentarer....
 
Så om ni har frågor som ni vill att jag svarar på i ett inlägg kommentera i det här inlägget!!
 
Svarar så fort jag får tid!
 
 

One day at the zoo!

Hej på er! 
Så idag vakande jag ju ganska sent och sen tog vi det lugnt och tittade på gossip girl och sen bar det av till Nashville för att gå på zoo! Det var roligt och varmt!! Så här kommer bilder! Tycker det är lättare att ha bilder än att skriva ibland, och en bild säger mer än tusen ord!


Igår i bilder!


Här är tre bilder från Elians XC! 

Sen åkte jag Leah och Sydney och shoppade! Vi åkte först till Hobby Lobby! De hade redan börjat med Halloween saker, men det är ju inte så konstigt!

Inte om man jämför att de faktiskt hade börjat med julsakerna!


Sen hann vi med ett besök till Walmart, älskar den affären! Det är en jättestor affär med mat, och möbler och allt för er som inte visste det!

Alltså ni ska se bakavdelningen! Det finns ALLT!


Leah och Sydney!

Typ en av 5 gångar med chips!

Flinghyllan är enorm!!!!

ett ganska strort utbud av Jello...

Min goda "lunch" at the mall! Pretzels med kanel och socker! Rikigt gott!

Alltså jag är ingen hemsk människa, men jag behöver visa er den här bilden! Alltså jag har inte sett nån större rumpa! Och det är inte klänningen som är fluffig och sticker ut! Bara så ni vet...

Så glad att vi har en VS i vårat mall här i Clarksville!

Hejdåmiddag för Jessica @ Buffalo Wild Wings!

Stället har sjukt många tv-apparater btw!


Sen åkte vi hem och gjorde s'mores (grahamskex, choklad och grillad marshmellow! Gott var det!!


Sen skulle jag och Elian överraska Jessica med att baka swedish lace cookies, vilket hon älskar, men hon kom på oss.... Haha kan tillägga att vi började baka typ halv 1 på natten... Men det slutade med att vi satt och kollade på youtubeklipp och åt kakor fram till halv 3 på natten...


Och vi fick även smaka det här! Bacon-chocolate! Alltså var tvungen att ta kort, för visst skulle ni inte ha trott på mig om jag sa att jag hade gjort det! Det var helt okej alltså, men liksom... Bacon-chocolate!?


Och här är det jag köpte minus en grön klänning, den får ni se sen:)


Hoppas det blev bra med mycket bilder och lite text, det är enklare när man skriver i efterhand!

Okej, det får bli imorgon istället...

Hey guys!
Orkar inte skriva ett inlägg idag, men imorgon kommer det ett, med massa bilder!:) 

Friday

Hey guys!
 
Idag har jag varit i skolan, som vanligt... Visst är det coolt, det är som i filmerna, särskilt när the football team har en match, vilket de hade ikväll, fast bortamatch då... Iaf när de har match så går alla football killar i sina matchtröjor och cheerleaders i sina uniformer, lärarna bär skolans färger och även några elever, fler när det hemmamatch!
 
Men vi har ganska mycket läxor, eller ganska, vi har mycket läxor. Det som är bra är att det inte är så svårt, eller det är ju det eftersom man inte är helt 100 på engelskan, men det blir lättare och lättare!
 
Hade ett test i engelskan idag och jag hade två fel av 20, jag var topp 4 i klassen! Är inte det ganska imponerande? Jag ska ge er några exempel på ord från vocabulary testet..
approbation
assuage
coalition
decadence
elecit
hackneyed
hiatus
prerogative
umbrage
unctuous
 
och dessa ord och några till (det var 20 totalt) skulle vi kunna veta vad de betyder osv... Och sen idag sätta in de i meningar och jag hade bara två fel! Ganska imponerande måste jag få säga eller vad tycker ni!? ;)
 
Tränade även första träningen med varsity fotbollslaget idag, gårdagens träning blev inställd. Men anyhow det var mycket roligare att träna med varsity än JV! det var för det första mycket bättre och högre tempo och det var än mycket bättre nivå för mig. Coach Daniel är bra, men lite läskig haha, man vill inte käfta emot direkt och han är ärlig om vad han tycker, om nått är fel får man höra det men om nått är bra får man höra det också, så jag tycker det är bra! Och nått annat som vi måste göra som jag inte är van vid är att man innan varje träning skakar hand och hälsar på tränarna och även efter träningen skakar man hand och säger hejdå! Sen är det coach som gäller, inga förnamn eller så, Coach Daniel och Coach Chartrand, inget annat! Det är lite kul tycker jag;)
 
Annars har jag inte gjort så mycket mer! Har ni frågor ställ dom! Tänker att jag ska ha en "frågestund" snart där jag svara på alla frågor ni har, för de ni har frågat nu har jag bara svarat direkt i kommentarerna och inte i ett inlägg, men det tänker jag alltså snart göra:) 
 
Här kommer iaf en fråga!
 
Hej! Åh det är så kul att läsa din blogg för jag ska själv åka som utbytesstudent till USA om 2 år! :) Men jag undrar en sak... Vem är Elian? Snälla svara i ett inlägg! KRAM!
 
Hej! Va roligt att höra! Tycker verkligen du ska ta chansen att åka! Har redan fått uppleva så många häftiga saker och jag har varit här i två veckor! Elian är min värdsyster från Schweitz! Hon är också utbytesstudent och bor i samma familj, så vi är systrar :) 
 
Nu ska jag sova, för ska upp tidigt imorgon och supporta Elian när hon har sitt första XC meet(tävling) (XC=Cross Country=Löpning)
 
Se ya guys later

!
 
 
 
 
 
 

Jag har det bra här, så ni vet!

Här kommer inlägg nummer 2!

Så... Har börjat komma in i en vardag nu! Har även börjat hitta till lektionerna och kan nu utan problem få upp skåpet! Tog mig seriöst 2 dagar innan jag kunde öppna det! Tur att det fanns snälla människor som såg mig stå och vrida på låset en sådär hundra gånger utan nått resultat...

Jag har dock inte vant mig vid att gå upp 5.15 varje morgon! Fösöker gå och lägga mig så tidigt som möjligt men vi har mycket läxor och jag kommer inte hem från skolan förrens 5 - 5.30 på kvällarna eftersom träningen håller på till 4.45! 

Jag har som jag skrev i det förra inlägget börjat spela fotboll, så nu har jag det också! 

Det är mycket läxor här, särskilt när man inte hinner med allt på lektionerna! 

Igår fyllde Elian år så vi firade henne lite med Lasagne och choklad tårta! Eftersom båda utbytesstudenterna brukar få samma presenter fick jag min med nu i förskott! Ett superfint armband, älskar det! Och igår bakade jag även chokladbollar! MUMS!! Och vet ni vad de hade pärlsocker! Det tackar jag dig för Emelie!:D

Har också märkt att vissa här har värsta dialekten, man hör knappt vad de säger... Tror inte att jag har fått nån än.. Men alla avbryter mig när jag pratar och ba "I'm sorry, but I just have to say that I think your accent is so cute" Haha får höra det hela tiden! Och tydligen vet nästan alla vem jag är.. Imorse på bussen fick jag höra av Sydney att en av hennes kompisar har skåp bredvid mitt och han hade sagt till henne att det var så coolt att han hade skåp bredvid tjejen från Sverige! Och hon hade sagt typ: "oh you mean Lovisa?" Och han hade blivit såå imponerad över att hon kände mig haha! Och på fotbollsträningen fick jag höra av Natalia att det var nån kille i hennes klass som hade pratat om mig, haha och vissa kommer fram och typ: "Hi Sweden, how are you doing" Haha det är ganska kul!

I skolan är de svåra ämnerna helt klart English, gillar det INTE! Matte är vanligtvis svårt.. När man sen ska lära sig allt på engelska blir det extra svårt, gillar det inte! US History är faktiskt helt okej, kan nog bero på att jag gillar Mr Sensabaugh, han är rolig och han lektioner är aldrig stilla och tråkiga!

Economy är helt okej också! Miss Reed är väldigt snäll och det är inte så svårt! I Culinary Art har vi ännu inte fått göra nått som har med bakning eller matlagning att göra... Vi ska börja med safety kapitlet nu och sen ska vi få laga mat! Så det kan bli kul! Sen har vi Web Design, det är kul och det är inte så svårt, man ska mest lära sig koder och sånt och skapa websidor och sånt! Det är roligare än vad det låter! Sen har vi choir! Det är helt okej har precis börjat med att lära oss låtar! Fick sjunga inför alla idag också för att se vilken stämma jag skulle sjunga i, sopran 1...

Vet inte vad jag ska säga mer... Jag har det bra!


Såna här tar vi med oss till skolan varje dag! Lunch bag precis som i filmerna!
Och igår svängde jag, Jessica och Elian förbi starbucks innan vi åkte till wallmart!

haha, man måste ha på sig födelsedagstiaran ;)

och dessa gjorde jag igår också! Blev rikigt bra!

Och den goda tårtan! chokladkaka och chokladglass med krossad choklad är innuti chokladfrostingen! Delicious!

älskar den lilla söta boxen med rosett! Känns så amerikanskt och lyxigt haha...
och här är armbandet, älskar det! Hoppas ni ser hur det ser ut!


Rossview Lady Hawks Soccer

Hey y'all!
 
Tänkte jag skulle uppdatera er på sporten! Jag har nu börjat spela fotboll här! Har dock bara hunnit träna 2 träningar. Första fotbollsträningen (alltså inte beeptestet) var faktiskt fruktansvärt tråkig! Jag fick träna med JV (Junior Varsity) alltså det lite sämre laget, eftersom det var min första träning! Alltså detkan havarit detvärstajag sett! Demissade bollarpåbollarpåbollar och kundeinteslåen passningrätt eller taemotbollen alls! Alltså heltgalethurdåligadevar! Detvardenvärstaträningen jagvaritmedom!
 
Igår hade Varsity (bättre laget) bortamatch så ingen träning, men vi fick mat innan de åkte iväg, Italienskt var det! Pasta och vitlöksbröd och allt! Helt okej att få innan en match!
 
Och idag hade jag åter igen träning med JV! Det var roligare idag och vi spelade mer match, lagetvardåligt idag igen... Demissadeheltseriöst öppetmål 9.8 gånger av 10! Skojar inte! Men de är verkligen snälla tjejer allihopa så det är jätteskönt!! Jag gjorde iaf bra ifrån mig så coachen pratade med mig efter träningen, så imorgon tränar jag med Varsity! Ska bli kul men lite nervöst såklart!
 
Och det är så varmt att träna! Helt galet! När man kommer ut från skolan (SOM ÄR ISKALL!!! Måste seriöst ha på mig långbyxor oxh kofta, skojar inte!!) är det som att gå in i en vägg, en ljus vägg! Det är såå varmt och ljust! Och man är ju aldrig ute under själva skoldagen, och det är svinkallt inne, så man har liksom glömt  bort hur varmt det är ute! Det är sjukt jobbigt att träna och svetten rinner!! Verkligen varmt! Och vi spelar i solen i två timmar, det är jobbigt kan jag säga!
 
Men nu är jag iaf excited att få spela med varsity, eller träna:) skönt att faktiskt träna också, det blir ganska mycket onyttigt här haha, och det värsta är att jag gillar det;)
 
 
 
 
 
 
 

Welcome Party (från i söndags)

Så igår hade vi ett welcome party för mig och Elian! Det var trevligt, orkar dock inte skriva så en bild säger mer än tusen ord!

Fick den här muggen av Leah! Hon hade gjort den med skolans färger och mitt namn och på baksidan står det Rossview Hawks! Jättefin är den!

Den här dagboken fick jag av min liason Heather! Ska försöka skriva i den!

För er som undrar vad de här "klubborna" är så är det något som kallas för Cake Pops! Väldigt goda kan jag meddela! Det är alltså kaka innuti blandat med frosting och utanpå är det choklad och typ sprinkles! Ännu en gång Leah och Sydney som varit kreativa! Gult och blått för mig, Sverge och rött och vitt för Elian, Schweitz! Och Det röda är Jello med pretzels (stavas det så?? men ni vet vad jag menar, salta kringlor) och nån cream cheese frosting som grannen Michelle hade gjort! Gott! Och sen själva tårtan då! Yummy!

Kenzie gillar sin cake pop haha! Sötis!

The puppies!

Jessica, Dad och Elian! Slutatde med att vi alla åkte i poolen med kläderna på haha! Men det var kul!

Mud Run!

Hej på er! Klockan är kvart över 1 här och jag sitter och tar det lugnt och uppdaterar bloggen lite! Vi haar redan varit uppe i 8 timmar haha! 
 
The Mud Run var jätteroligt tyckte jag! Man sprang i lera och skulle kräla och klättra över hinder och allt möjligt! Det var väldigt jobbigt men roligt! Och lerig blev man! Vi fick tvätta av oss i sjön efter och gå och ta gratis snacks (måste bara älska amerika)
 

före loppet!

efter loppet!
 
 

First football game!

Så igår var jag på min första amerikanska fotbollsmatch! Fattade inte rikigt reglerna men det var såå häftigt iaf!! Vi satt med familjen först och tittade lite sen gick jag och Elian för att köpa nått att äta! Då träffade vi Jalen och han undrade om vi ville sitta med honom, Meg och David! Så vi gick till dem som satt på elevernas läktare! Det var skithäftigt! Alla var klädda i skolans färger och hade typ krigsmålningar och allt! Och alla hejade och skrek och skolbandet var precis bredvid och spelade! 

Det var cheerleaders, maskot, skolbandet, dansare och allt! Väldigt amerikanskt! Hade en jätterolig kväll!! Och dessutom vann vi! Så det var ju ett stort plus! 
 

Rossview High School!


skolbussen!

framsidan 

the gym (Elin jag lånade två bilder från din gamla blogg, hoppas det är okej, annars får du säga till)

precis som i filmerna!

ni ska se hur det ser ut när folk faktiskt är i skolan! Alltså 1500 elever som ska till skåpen och nästa class samtidigt!

de här sakerna är riktigt svåra att öppna, de kan jag säga!!!

utanför the gym!! Har bara en bild från där inne just nu (se bild 2), de andra är på Elians kamera, så de får jag lägga upp senare!

Suddig bild på cafeterian, men jag ska försöka ta under lunchen!

parkeringen, är vanligtvis proppfull, men det här är efter skolan!

det är såna här lite överallt i skolan!

Och det är fett stort! Jag går vilse hela hela tiden!

Bilder från resan!Arlanda och flygplanet till Paris!

Molly, Lisa och Hedvig i Paris, ovetandes om att planet skulle vara försenat 14 timmar...

Största flygplanet jag har flygit med! Två våningar!

Glada tjejer som äntligen ska få åka till New York! Hedvig, Molly, Cornelia och Lisa!

Trots förseningen var vi positiva!

trötta och redo att sova bort den 8 timmars långa flygresan till NY!

Äntligen framme i New York och påväg mot hotellet!

Och det minsta planet jag flygit med, 18 rader och två på varje sida gången! NY - Nashville!

Sen hade jag inga fler bilder från resan!

My day

Hallå! Ska sova strax för vi ska till Nashville imorgon och köra ett mud run! Mer om det sen!
 
Idag var det pep rally i skolan! Har inga bilder för man får inte ha kamera, men nästa gång sa jag smygfota! 
Men oj vad häftigt det var! Precis som i filmerna! Alla skrek och det var cheerleaders och hejarramsor och allt! Så det var rikigt häftigt! Det är verkligen high school spirit för nästan alla hade skolans färger på sig under dagen och alla lärarna hade rossviewtröjor och en bra stämning! Alla gick och sa lycka till till spelarna osv!
 
Annars så lyckades jag och Elian komma sent till typ 5 av 7 klasser idag! Alltså det är helt sjukt hur mycket man kan gå vilse i den här skolan! Och skåpet fick jag inte upp förrens i slutet av dagen! Ni anar inte hur glad jag blev!!
 
Sen var det dags för första fotbollsträningen, och tror ni inte att ag väljer bästa dagen att börja...
"Okay girls, you've been practice for this for 8 weeks now, I expect good results! If you don't pass 27 you can't play in varsity"
- Dags för beep-test!
Japp tänkte jag det är kört! 1. Har inte tränat på 8 veckor... 2. Jag har inga gympaskor (eftersom jag naivt tänkte att det var fotboll...) 
 
Men tjejerna i fotbollslaget var jättesnälla och lånade ut sina skor när de såg att jag inte hade några, och alla presenterade sig och tyckte det var skitcoolt att jag kom från Sverige!;) Och jag klarade beep-testet! Så man skulle kunna se det som en lyckad första träning, även om jag var svimfärdig under och död efter! 
 
Sen fick vi skjuts av mom hem, där vi ducshade och träffade dad för första gången, han har varit iväg med jobbet så vi har inte träffat honom än (förrens idag då). 
 
Sen åkte vi tillbaka till skolan och gick på the football game! Hur häftigt och roligt som helst! Mer om det imorgon för jag ska upp klockan 5.15! Bilen till Nashville rullar klockan 6... 
Men jag kan säga att vi vann matchen! 
Let's Go Big Red, Lets Go!!!!
 
 

Skulle publicerats igår!

Och idag då! Samma sak typ!
Fast jag åt lunch med Elian och Megan och typ 8 andra men jag kommer inte ihåg namnen!
Känner mig ganska dum för alla vet vem jag är! "Oh you're the swedish girl" får jag höra ofta haha;)
Sen fick vi böckerna och skåpen! För det första så får jag inte upp skåpet... Har försökt hur mycket som helst, tur att folk är snälla och kommer och hjälper mig! Helt okända människor, det är väldigt kul faktiskt!
 
Sen tog jag skolbussen hem, gillar inte skolbussen iof... Den är okej på mornarna men att åka hem! Usch, så mycket prat och småbarn och varmt haha! Men jag satt bredvid en väldigt snäll tjej som jag har 1st period med också! 
 

Skulle skriva mer på det här igår, men nu kommer jag inte ihåg det...
 

First day of school!

Okej, så första dagen i skolan!
 
Vi tog den gula skolbussen klockan 6.30 (!) det var helt okej, alltså väldigt coolt att ha åkt det, men det är ganska trångt och mycket barn från middle school som skriker mycket... Men det är typ som i filmerna!
 
Vi kom fram till skolan och gick till guidance där vi fick vänta ett tag innan vi fick en rundtur av två elever! Skolan är väldigt stor, enligt mig som går på en skola där jag har ett klassrum, och det är en stor skola oavsett!
 
Vi missade 1st period (matte) men fick titta in och säga hej. När vi sa att vi var utbytesstudenter blev alla jätte glada typ! Och när de fick höra att jag var svensk så vart alla väldigt intresserade "Wow, that is sooo cool!!" osv.. haha det var kul, och så var det i alla klasser! Efter rundturen som tog typ en period så fick vi återgå till vårt vanliga schema. Nästa ämne var Web Design med miss Teeter!
 
Jag hittade till klassrummet med hjälp av en snäll tjej från matten, honärliteläskigdock... men hon hjälpte mig iaf under lektionen och jag kände mig asdum, fattade typ ingenting under första halvan och hade inget lösenord till datorn osv.. Men när vi fixat det gick det bättre, och det var en ganska rolig klass!
 
Efter det var det dags för vocal music med mr Chartrand, vi gjorde inte så mycket på den lektionen utan pratade mest, men tror den kan bli rolig! 
 
Efter det var det dags för ekonomi, jag fattade INGET under hela lektionen och jag som har läst ekonomi ett år i sverige, jag fattade inget alls, det var nått med butter and guns... Men jag gillar miss Reed, hon är väldigt snäll! Och en kille som heter Austin (alltså tycker alla namn låter som i filmerna, så skriver med dom. eller de få jag vet) gav mig alla anteckningar, så det var ju snällt och sen är det en jättesnäll tjej där också, vet inte hennes namn dock...
 
Och sen var det dags för Culinary Arts med miss D (DelGandio) Vi lagade inte mat eller nått utan skulle börja med en bok om oss själva, med bilder och sånt. Eller alla andra hade börjat så jag började också, men det är lite svårt eftersom jag inte har några bilder... Jag satt framför en tjej som heter Marie, tror jag! Har hört så många nya namn och sett så många nya ansikten att jag inte kommer ihåg fler än 5...
Hon frågade ganska snabbt om jag ville äta lunch med henne och några till och jag svarade lättad ja! Ingen toalett för mig inte! (Sen var iof inte lunchen den roligaste, vi är inte rikigt samma typ av människa om jag säger så, men skönt att inte behöva sitta själv!) 
 
Cafeterian är ganska stor med långa bord, och det är typ kaos! Man har typ 30 minuter på sig att ta sig från lektionen och till cafeterian och hinna äta och tillbaka till nästa lektion. Och då ska man hinna till skåpet och hinna gå på toa om man behöver det... Jag som äter så långsamt... tur att min lunch bara är en sandwich, frukt och två bars, precis lagom! 
 
Efter det var det engelska, fattade typ INGET!! Fick höra idag av en tjej på bussen att det är advanced english, HA HA HA!!! Men alla är väldigt snälla och hjälpsamma och tycker det är skitcoolt att vi är utbytesstudenter!
 
Sista lektionen var US History med Mr Sensabaugh! Fattade ingenting här heller... och det är lite jobbigt eftersom de redan har hunnit börja med det mesta, så man ligger ju lite efter! Ämnet är kanske inte favoriten men jag gillar verkligen mr Sensabaugh, han är jätterolig, men lite läskig också.. Han är football coach och skriker ganska mycket! Lång, mörk man med militärfrilla och går runt och skriker haha kan ni se det framför er! Fast han är asrolig och spontan så jag gillar honom verkligen!
 
Efter det skulle vi gå och kolla om Elian fick vara med på XC för jag hade pratat med Mr Cartrand på kören (han är även min soccer coach) och jag fick inte vara med eftersom jag inte hade papprena, så jag ska börja på fredag. Så vi gick för att träffa Elians coach och hon fick inte heller vara med utan papper så vi skyndade till bussarna, men såg de rulla iväg! Japp, missade bussen.... Så vi väntade ett tag och smsade mom, sen gick vi runt och smygfotade i skolan, för man får inte ha kamera.. Så tur för er att vi missade bussen, annars hade ni inte fått se nå kort!
 
Efter det kom Jessica och hämtade oss och det var första dagen!!
 
Så om jag ska sammanfatta det hela!
Jag var helt lost i det mesta! Särskillt Economics, English och US History. Sen var det svårt att hitta men alla var väldigt hjälpsamma och det var alltid en från förra klassen som följde mig till nästa och visade vägen! 
Lunchen var inte så kul, men jag var inte ensam!
Det är svårt att avgöra åldern på människor här, alla klär sig som 13...
Det är precis som i filmer förutom att man inte har tid att hänga i korridorerna som i filmer, det är typ rusa till nästa lektion!
Fick jättemånga kommentarer om att jag hade en fin tröja och ögon och allt möjligt, alla är väldigt trevliga här, har jag sagt det! 
Man blir kallad honey och sweetie mycket! Och folk jag aldrig sett kommer fram och pratar med mig!
Det finns två rikigt snälla män i skolan, en som hjälper än att hitta skolbussen, han var väldigt trevlig och började prata med oss när vi kom springandes men missade bussen, och sen är det en man som går runt i korridorerna! Han är såå snäll! 
Och vissa hör jag inte ens vad de säger, det är sån dialekt alltså herregud!!
 
Bilder kommer!
 

Update: eller inte än... vet inte hur man lägger över bilderna på datorn! Men ni får påminna mig senare fall att jag glömmer bort det!
 

My first day at school

får ni höra om imorgon, för jag är för trött nu! Sorry y'all!
Men jag kan säga att alla var väldigt trevliga jag satt inte med min lunchpåse på toaletten och jag råkade missa bussen hem... Mer imorgon!
 
 

My schedule

Till att börja med är klasserna är indelade i olika perioder! Jag har 7 perioder och alla är ca 45 minuter långa. Och jag har ca 5 minuter mellan varje klass! Jag börjar skolan 7.30 och slutar... ja det vet jag inte än... Efter det är det aktiviteter, i mitt fall fotboll, i kanske 1 eller 2 timmar.
 
Men såhär kommer iaf mina dagar se ut, och ja man har samma sak varje dag!
 
P=Period
Skriver med namnen på lärarna också bara för att det känns så himla amerikanskt haha
 
P1 - Algebra (Matte)  med Mr Greene 
P2 - Web Design Essentials (Web design, data nånting) med Miss Teeter
P3 - Vocal Music (Kör) med Mr Chartrand 
P4 - Economics (Ekonomi) med Miss Reed (Någongång under P4 är det lunch också)
P5 - Culinary Arts (matlagning & bakning) med Miss DelGandio
P6 - English (Engelska) med Miss Joosse
P7 - US History (Amerikansk historia) med Mr Sensabaugh
 
Så det är vad jag kommer göra om dagarna! Och efter det är det fotboll såklart (eller jag hoppas det;) ska prata med coachen imorgon)
 
Nu är min dator typ död, så godnatt på er! Ni får höra mer imorgon och ska försöka ta så mycket bilder jag kan!
 

Just another day in Tennessee!

Hallo!
 
Idag var vi i skolan och valde klasser! tog kanske en timme och vi var där åtta! Efter det åkte vi hem och mom åkte till jobbet, så jag och Elian fick roa oss själva! Så vi satte oss framför datorn och jag pratade på skype med först Hedvig och Sen med pappa, Maja och mormor! Kul var det och jag visade runt i huset och så! 
 
Efter det gjorde vi lunch, macaroni and cheese! Det var okej.
 
Ja sen kände vi för en joggingtur så vi tog med hundarna (efter att först ha suttit med kopplet i typ 15 minuter utan att lista ut hur det fungerade och sen ringde vi till mom, haha det gick sådär... men tillslut kom vi på lösningen). Vi sprang ca 5 kilometer, eller ja vi sprang typ 300 meter och sen orkade varken vi eller hundarna mer så vi tog en promenad istället, det är varmt här!
 
Efter det kändes det lägligt att ta ett dopp i poolen, så det gjorde vi! När jag hade duschat och gjort mig färdig ringde det på dörren och utanför står två vuxna i finkläder och ett barn, vi skulle tydligen vara barnvakter åt Paige, 9 år, haha om vi hade kollat mobilen hade vi vetat om det dock..(ska bli bättre på det) Men det var hur lugnt som helst och roligt!
 
Och till middag blev det tacos och jag introducerade dem till gräddfil blandat med tacokrydd-mix! För er som inte  ätit det, gör det, Pagie älskade det!;)
 
Och efter det badade jag Kenzie och Paige och sen studsade vi studsmatta och åt cookies innan jag la mig ner framför tvn!
 
Imorgon är första dagen i skolan!!! Och vi ska åka gul skolbuss och allt!! (Enda nackdelen är att den går 6.30...) Nervöst? JA! Sjukt kul? JAA!!
Så nu håller jag på att fixa i ordning lite grann! Ska packa fotbollsgrejerna ifall jag får börja redan imorgon, ska prata med coachen imorgon!
 
Och just det! Jag har fått låna min värdmammas kamera tills jag köper en egen så bilder borde komma snart! Men ni får säga vad ni vill jag ska skriva om och lägga ut bilder på!!
 

Meet the Hawks!

Okej, så nu ligger jag i sängen och ska gå och sova!
 
Vi åkte till skolan idag och skulle registrera oss, det kunde vi tydligen inte idag så vi ska åka dit imorgon istället! Men istället för att registrera oss åkte vi till wallmart och handlade skolgrejer och mat! Kan säga att det är sjuuukt stort och sjuuukt mycket valmöjligheter! Jag och Elian stog bara och stirrade typ!
 
Efter att vi burit in typ 1000 kassar med mat tyckte vi att det var en bra idé för lite film, men först mat! Så vi åkte till Buffalo Wild Wings och åt! Smarrigt värre! Efter det tog vi en trip till the mall och gick runt och kollade! 
 
Kan säga såhär! Vilken skillnad det är mot sverige! När vi gick in i en affär så kom det fram en kille och sa hans namn och frågade om våra, sen sa han att om vi ville något var det bara att fråga! Och sen kom han springandes med jeans och allt möjligt och frågade om vi tyckte om det (tyckte synd om honom när jag för tredje gången inte tyckte om jeansen han visade haha) Sen frågar ALLA hur man mår! Och när jag skulle prova en kjol började tjejen so jobbade där prata med Elian och hämtade tröjor som hon trodde kunde passa med kjolen! Och sen började vi prata och vi förklarade att vi var exchange students osv! Alltså det är så himla roligt, tänk om alla kunde vara sådär trevliga i Sverige!
 
Sen typ vid 2 gick vi på bio. Step Up Revolution fick det bli! Och både jag, mom och Elian älskade den! 
 
Efter det plockade vi upp Kenzie från dagis och åkte hem, väl där gjorde vi chocolate chip cookies (UNDERBARA) och några andra chokladkakor med frosting emellan! Yummi!
 
Sen klockan 6 kom Leah och plockade upp mig och Elian och åkte mot skolan för att gå på "Meet the Hawks"
Vi fick se alla lag och så, gympasalen var grymt häftig! Ni ska få se bilder sen, men Elian har de på sin kamera! 
 
Och jag har märkt en sak som jag redan har blivit amerikaniserad på! Jag går runt i flip-flop typ hela tiden! Men det är ju så mycket enklare än converse... (haha hur ska det här sluta)
 
Nu ska jag sova, så godnatt! 

Igår och idag!

Good morning!
Ligger i sängen just nu och ska väl snart gå upp och göra mig klar, ska åka till skolan klockan 9 och registrera mig och välja klasser! Efter det ska jag, Elian, Jessica, Stephanie och Ashley åka till nått studsmatte-land, är inte helt säker på vad det är, men det ska bli kul!
'
Igår började dagen med att Leah gjorde bacon och amerikanska pannkakor med choklad och sirap till mig och Sydney! Mums!! Sen gjorde vi oss klara och åkte på en shoppingtur! Vi åkte först till Khols och sen Target innan vi åkte till ett mall och gick runt och tittade! Och vet ni vad, de har Victorias Secret! Yey! Men jag kände att jag inte ville sätta sprätt på nå pengar första dagen så jag köpte inget, duktig tjej! Efter att vi köpt icee (slush) åkte vi och tvätta bilen (ALLA amerikaner har sjukt fina bilar btw) Efter det tog vi en trip till Walmart! Riktigt stort var det!!!
'
När vi kom hem spelade jag och Sydney kort, hon lärde mig några spel och jag lärde henne några! Sen spelade vi Xbox innan gästerna började komma! Lekte lite med en söt liten tjej som hette Sofia och sen kom min värdfamilj! Jätteroligt att äntligen få träffa dom! Och de var supersnälla!!! Kommer verkligen att trivas!
'
Sen i korta drag så åt vi, körde dansspel på xbox innan vi gick hem! Väl hemma badade jag, Kenzie och mom och sen studsade jag Kenzie och Elian studsmatta innan vi gick in och såg sista Harry Potter-filmen :)
'
Sen gick jag och la mig och nu sitter jag alltså i sängen! Ska gå upp snart och göra mig klar för första skoldagen (eller ja, första riktiga är imorgon, nervöst) Ikväll ska jag och Elian följa med Leah till skolan där det är "Meet the hawk" (Ni minns att min skola är hawks) Det är iaf en kväll där alla som är med i nån sport introduceras för skolan och föräldrar, tror inte jag ska vara med på det dock, och jag klagar inte haha! Ska bara bli kul att se det!
'
Och jag ska köpa en kamera snart så jag kan ta massa med bilder!!
'
See y'all later!

Hälsning från TN

Hej på er!

Just nu sitter jag i soffan hos Bob och Leah och tittar på OS! Ska snart gå och lägga mig, har varit några långa dagar nu! 
 
Jag kom fram till Nashville igår kväll och sov över på AFS-lägret och så hade vi några lektioner idag innan jag blev hämtad av Bob, Leah och Sydney! Vi åkte in till Nashville och åt pizza innan vi åkte mot Clarksville! De är kompisar till min värdfamilj och bor alldeles i närheten, vi svängde förbi mitt hus och hälsade på hundarna och tittade runt lite! Det var verkligen jättefint! Sen åkte vi till deras hus och lämnade resväskor och sen åkte vi tillbaka till mitt hus och badade, det var 32 grader i vattnet och ännu varmare i luften! Det är verkligen varmt här, men de säger att det är väldigt kallt just nu! Haha, vet inte om jag håller med...

Sen svängde några av deras kompisar förbi och imorgon blir det BBQ om jag har uppfattat det hela rätt (är ganska svårt att uppfatta allt med den härliga sydstatsdialekten haha)
 
Vad mer har jag hunnit göra.. Ätit glass med Oreo-crunches! Gosat med deras ursöta hundar Chupper (vet inte hur det stavas haha) och Oreo! Har fått en mobil också, med ett amerikanskt nummer, har ingen aning om vad det är dock....
 
Imorgon får jag träffa min värdfamilj, ska bli så himla kul!! Som jag har väntat! Men nu ska jag nog gå och sova, ville bara säga att jag mår bra, har det bra och trivs! So far so good! Folk är verkligen trevliga här!

Och jag har inte hunnit införskaffa mig en kamera än, men bilder borde komma inom kort:)

VARNING för långt inlägg! Min flygresa! (bilder kommer senare)

Skrevs 10/8-12

Hello! 

Börjar väl lite amerikanskt med ett hello!

Nu tror ni kanske att jag sitter och har det bra hemma i Clarksville!

Men hahaha, nejdå! Den här resan har nog varit den jobbigaste jag varit med om! När jag skriver det här sitter jag vid gate 6 på flygplatsen i New York! Det är ungefär 6 och en halv timme till flyget mot Nashville lyfter, så har lite extra tid, där av att jag skriver det här nu!

Som jag skrev har resan varit allt annat än enkel!

Vi åkte hemifrån 3.30 på torsdagen upp mot Arlanda! Checkade in och hade gråtfest! Det var riktigt jobbigt faktiskt! Grät till efter säkerhetskontrollen och då var vi bara taggade!! Åkte ju som sagt med Hedvig också och kanske ett tiotal andra studenter från AFS! Vi åkte till Paris och allt var som det skulle! Satt bredvid Hedvig och en tjej som heter Molly! Vi pratade hela resan non-stop! Flygvärdinnan kom till och med fram och frågade oss om vi någonsin var tysta, haha! Nej sa vi och fortsatte prata, o flygvärdinnan bara skratta och gick vidare! 

Planet från Paris skulle gå 13.55 och det var här det började strula...

Vi satt på ett litet fik inne på flygplatsen efter att vi gått igenom någon kontroll och hittat till rätt gate, vi ville ju vara säkra på att vi skulle hinna med!

Så vi hade kanske 4 timmar på flygplatsen innan planet skulle gå, jobbigt tyckte vi! Och när det stod att det var försenat till 14.25 var det ännu värre, men vad ska man göra! Så vi gick bort till gaten och kollade på nått avsnitt av solsidan, när 2 andra från AFS kom och sa att det var försenat till............... 23!!!! 

 

Japp ni läste rätt!! Vi blev ju alla helt paffa och trötta var vi efter många timmars resande och ingen sömn! Vi fick köa i en timme för att hämta ut matkuponger och gick tillslut och åt, svimfärdiga, trötta och lite sura! Efter maten bestämde vi oss för att hålla humöret uppe och ha en positiv attityd, och vad är bättre än ett solsidan-maraton! Så det hade vi!

Men det var en lättnad när vi efter 14 timmar på Paris flygplats fick gå på planet mot New York! Känslan när vi klev på planet var fantastisk!!!

Flygresan gick bra och det var sköna stolar, god mat, bra filmer och allt! Trötta som vi var sov vi oss igenom större delen av resan! Så det gick ganska snabbt! När vi landade var känslan ännu häftigare, blandat med total utmattning såklart! Men sen kom ju den roliga biten med kontrollerna igen, 1 timme fick vi köa för att visa upp våra papper! Efter det här fick vi våra väskor, som åkte runt där ensamma på ”karusell 8” och därefter hittade vi AFS-volontärerna! Vi åkte buss till hotellet och nu var vi verkligen överlyckliga över att först och främst vara borta från Paris flygplats, kommit in i landet och vara i USA!! 

Vi åkte till Hilton JFK och blev indelade i rum, tog en dusch och gick och la oss! Då var klockan typ halv 5 på morgonen lokal tid! Vi missade frukosten men blev ombedda att gå ner till lobbyn till klockan 12. Väl i lobbyn tog det lite tid och sen blev jag uppropad och fick åka med några till till flygplatsen! Yes tänkte jag! Äntligen får jag snart åka! Men nja... Det hade stått fel på lappen.. Det stod att jag skulle åka 15.55 men det visade sig vara 21.25, så nu är det ytterligare väntan!!

Och på grund av det här så kommer min värdfamilj inte hinna vänta på mig:( Som jag tror jag nämnt så skulle vi åka och köra zorbing hos någon släkting till min värdmamma idag, men jag är ju inte ens framme än.... Men jag ska få bo hos deras kompisar och de kommer hem på söndag. Och min vmamma skrev att vi skulle göra det igen på höstlovet eller labor day så jag kommer inte missa nått, så det känns lugnt! Vill faktiskt bara komma dit nu!! Men jag kan väl inte hoppas på för mycket, det kommer väl bli inställt igen eller nått! Men jag håller tummarna! Orkar inte mycket mer resande och väntan nu, har snart vart på resande fot i 3 dagar! 

Förlåt för ett jäkligt långt inlägg men jag behöver nått att göra nu i 6 timmar, så... Hoppas ni orkade läsa;)

 

Sista inlägget i Sverige!

Ja nu skriver jag det här inlägget som alla utbytesstudenter längtar till men samtidigt fasar!!
(Fast det kan bli ett till "sista inlägget i sverige"-inlägg, vi får se! Men om inte så är ju det här det sista...) 

Tiden har gått så snabbt sen jag bestämde mig för att åka! Och visst blev man varnad att tiden skulle gå snabbt när man klagade över att det var hela 8 månader kvar! Aldrig hade jag kunnat i min vildaste fantasi trott att det skulle gå så här snabbt!!! 
 
Klockan 3.30 åker jag mot arlanda och klockan 6.50 lyfter flyget mot äventyret! Och visst är jag taggad!!! Ojojoj!! Ni anar inte hur mycket jag ser fram emot det här!! 
 
Har de senaste dagarna levt som i en liten bubbla, undermedvetet stängt ute alla känslor! Har sagt hejdå till familj, släkt och underbara vänner och inte fällt en tår! Idag slog verkligheten tillbaka! Grät minst en liter för var och en av er! Och det känns tungt att behöva lämna er alla! Men jag kommer tillbaka med så mycket mer och upplevelser jag aldrig skulle fått om jag inte tagit den här chansen! Det här är mitt år och jag planerar att leva det fullt ut!! Jag ska bli en rikigt go amerikan!! 

Jag vet inte hur mycket mer jag har att skriva! Men om ni vill ha en bild i huvudet innan ni somnar kan ni försöka se mig framför er! En rödgråten, trött o nervös tjej som försöker sova! Men samtidigt så otroligt lycklig och glad! Men vet ni hur svårt det är att sova om man vet att det bara är några timmar kvar tills man ska börja ett helt nytt liv! Kan säga såhär, det går inte!!

Nu ska jag dock göra ett försök till!!

Så till familj, släkt och vänner! Jag älskar er och vi hörs på fejjan, skype, instagram och allt vad det heter!! Jag föräntar mig många kommentarer och ska försöka uppdatera så mycket jag kan!!
Och till alla andra läsare! Jättekul att ni har hittat till min blogg, och hoppas att ni tycker om den! Uppskattar verkligen varenda liten kommentar och fråga och är det nått är det bara att säga till! 

Och det är fritt fram att följa min blogg med bloglovin under året. Klicka bara på bilden under och gör som man ska, det kostar nada, så det är bra!


Men nu är det inte långt kvar inte! Allt är färdigackat och står redo, den enda som måste bli redo är jag! Och om sisådär 3 timmar är jag det!!
Vet inte hur mycket tillgång till facebook och sånt jag kommer ha, så bloggen är nog det enklaste sättet för er som är intresserade av mitt år i staterna!! Uppdaterar så fort jag får möjlighet!

Puss på er!!


Dags att sova!

Ska nu gå och försöka sova innan det bär av mot Arlanda klockan 03.30 rullar bilen iväg!! Skriver ett inlägg senare!

JÄKLA ÖVERVIKT.............

 

AHHHHHH!!!

God morgon!
 
Ligger här i sängen och bara tar det lugnt! Inatt smäller det och imorgon gäller det! Känns för himla overkligt!
Det här är sista morgonen jag ligger i min säng på ett år! Och jag vet inte hur mycket sömn det kommer bli inatt...
 
Vi åker mot Arland 03.30 inatt och planet går 06.50 imorgon! Sen har jag en flygtid på ca 3 timmar till Paris och sen några timmar i Paris innan en ca 8 timmars flygresa till New York väntar. Landar där ca klockan 16, på torsdagen (lokal tid). Där borta kommer jag få mer information om mitt nästa flyg. Allt jag vet är att jag ska flyga till Nashville.
Framme i Nashville väntar ett läger på en dag, så det blir övernattning där innan jag hämtas upp av min värdfamilj!
 
Så det blir en lång dag imorgon!!
 
Så hur känner jag mig då?
Nervös? JA
Glad? JA
Excited? JAA
Spänd? JA
Ledsen? NJA
 
Jag har gjort något som jag annars inte brukar kunna göra! Jag har gått in i nått mode där jag inte gråter! Det känns för overkligt helt enkelt! Jag har nästan inte gråtit någonting! Även fast jag har sagt hejdå till släkt och underbara vänner. Och tro mig!! Det känns i hjärtat att säga hejdå till er alla och jag mår nästan lite dåligt över att jag inte gråtit. För det stämmer inte, jag skulle gråtit badkar och pooler, så känns det! Men jag tror att min kropp känner på sig att jag inte skulle klarat av det här om jag hade börjat gråta. Hade nog förmodligen varit uttorkad vid det här laget då... 
 
bjuder på en bild på en nyvaken och taggad tjej!! 
 
Nu är det dags att packa på riktigt (alltså packa och sen inte kunna ändra sig tusen gånger, så på rikigt är det nu)
 
 

Nu är det nära!

Hej på er! Ska försöka summera dagen och dagarna som varit nu.
 
Kan väl börja med att jag idag träffade mina underbara kompisar en sista gång! Ojojoj vad jag kommer sakna er! Är verkligen glad att jag fick chansen att lära känna er under det här året och det är ofattbart att jag inte ens kännt er i ett helt år än! Det känns som förevigt! Puss till er! 

bild från idag!

en av de fina presenterna jag fick från mina tjejor!

Och en bild från några veckor sen! 

Jag behöver väl inte skriva så mycket mer, ni vet vad jag känner och hur mycket ni kommer vara saknade! SKYPE säger jag bara!! 

Sen sa jag även hejdå till Elin, och Ida såklart och Helena och Classe! Kommer sakna er jättemycket! Men samma här, SKYPE! Och Elin glöm inte Allsång sen!!


bild från Öland på mig, Elin och Edvin! 

Sen har jag vart upp till mormor och fixat med datorn och skype! Som betalning krävde jag att hon gjorde sina köttbullar! OJ vad jag kommer sakna dom! Du anar inte mormor!Fick även en present, för födelsedag, namsdag och avresa!Jättegulligt tycker jag! Tack mormor!
 
Har även pratat med morfar och Monica idag, de ringde och önskade lycka till och pratade lite! Blir så glad av sånt!

Och alla meddelanden och kommentarer på facebook och telefonen, det värmer kan jag säga!

Sen för att ni ska få se nått gulligt kan jag säga vad jag gjorde för nån dag sen!Sötaste Texas! 

En liten update

Hello!
 
Sitter nu och tittar på handbollen! HEJA SVERIGE!! 
Idag har jag packat lite, fixat papprena för att få spela fotboll där borta, irrat runt lite, glömt bort vad jag ska göra! Kan säga såhär, jag blir galen på mig själv, minne som en giuldfisk!
 
Jag och Hedvig har också bakat en otroligt fin tårta som vi åkte ner på träningen med! Vi smakade lite också hehe... Den var god iaf!! Så nu har vi även sagt hejdå till fotbollslaget!
 
Imorgon ska jag käka lunch med mina fina vänner! Som kommer vara otroligt saknade i USA! Och sen ska jag säga hejdå till Lindbloms, även ni kommer vara saknade såklart!<3
Sen är det väl bara att försöka packa helt klart, för på onsdag vill jag helst bara kunna ta det lugnt (hahahahahahahhahahah)
 
Hörs imorgon!
 
THE cake
 
 

Tankar när siffran visar tre

Good morning!
När man får sova ut för en gång skull, tror ni att man gör det? Självklart inte!! 
 
Dagarna tickar ner snabbt som vanligt och ligger nu på ofattbara 3 dagar kvar!
 
Det hela är så sjukt!! Idag ska jag hinna fixa bland det sista, ska köpa nya benskydd eftersom jag ska spela fotboll där:) Fixa lite annat smått o gott och helt enkelt se till så att jag har allt!
 
Sen eftersom jag vaknade så himla tidigt tänkte jag väl packa om resväskan... Landade på 21 kg igår och den får inte väga mer än 20, så får försöka flytta över något och ta bort nått, men det är svårt det!
 
Tankarna i huvudet då...
Overkligt, konstigt, läskigt, nervöst men roligt, sjukt häftigt, obeskrivligt! Det går inte att sätta ord på hur man känner egentligen! Jag tror inte man kan förstå det till 100% heller, om man inte har gjort det eller liknande!
Man har ju så många frågetecken som surrar i huvudet!
Börjar bli nervös inför flygningen och det nu också, men jag hoppas det ska gå bra!
 
Kan säga till er som vill bli utbytesstudenter! Det är inte alltid en dans på rosor! Det har jag märkt redan innan jag åkt, på flera sätt är det väldigt jobbigt! Att säga hejdå, åka själv osv. Men jag känner redan nu att det är värt det! Det här året kommer bli sååå fantastiskt! Och alla utbytesstudenters favorituttryck: I'm sooo excited!!!
 
Bilder från avskedsmiddagen med släkten!
 

...

HEJ!!
 
Håller på att packa för fullt och på allvar nu!! Men ser ni vilket kaos!
 
 
och här är det som kom med i brevet från AFS för några dagar sen.
 
 
Lite lappar att sätta på väskorna och en handbok, lite info och en lapp att hänga runt halsen i New York för att enklare kunna hitta AFS-ledare (eller snarare att de kan hitta oss och visa oss vart vi ska)
 
Skrev ju att jag skulle skriva ett inlägg om avskedet med familjen, men jag orkar inte!
Har mycket annat att tänka på just nu... hoppas ni förstår!
 
Ska nu packa vidare, wish me luck!

5 - det räcker nu med en hand...

Halloj!
Nu tänkte jag skriva ett sånt där schema som jag tyckte va så himla kul att läsa när jag läste förra utbytesstudenternas bloggar. Vet inte varför, kanske för att man kunde känna hur nära det var!
 
Här kommer det iaf!:)
 
Söndag:
Jobbar sista dagen till halv 4 och efter det ska jag träffa Filippa och även försöka packa!
 
Måndag:
Träffa Hedvig och fixa lite med packning och sen på kvällen säga hejdå till fotbollslaget
 
Tisdag:
Förhoppningsvis träffa och säga hejdå till familjen Lindblom och umgås med mina fina vänner i fab5! Även här lär jag väl klämma in lite packning
 
Onsdag:
Här är det ju bara att packa gärnet och dubbelkolla så att alla papper är klara och nedpackade, säga hejdå till alla i min närhet! Ska även försöka hinna ner till Maja som spelar i bandyskolan. Sen blir det middag med familjen och panik innan vi beger oss mot Arlanda på natten/morgonen till torsdag
 
Torsdag:
Planet lyfter 6.50 mot Paris och sen vidare till New York och sen tillslut Nashville!
 
Så fullspäckat schema fram tills jag åker! Har hunnit med många hejdån nu också! Jobbigt är det och tårar har det blivit! Men faktiskt inte så direkt när jag säger hejdå, det är först när jag senare hinner tänka efter som tårarna kommer! Så ni som tror att jag är en känslokall människa som inte gråter när jag säger hejdå till släkt och vänner, tro mig, tårarna har kommit och kommer komma! Och det känns!

Det kallas för tanke-vurpor....

Det får bli ett inlägg imorgon om schemat tror jag, nu ska jag sova innan jag går in i väggen! Har haft så fruktansvärt mycket att göra på sista tiden! Och det har resulterat i en hyperstressad tjej som är virrigare än någonsin.... Alltså inget skämt! Lägger bort mobilen hela tiden och går ständigt på jakt efter den, att svara på sms behöver vi inte ens gå in på... Och jag lyckades även tro att jag sa till mina kompisar att vi skulle ses åtta igår kväll, men det visade sig att det var halv... Men nu är det inte långt kvar! Typ 5 dagar!

Nu blev det ju ett helt okej ångt inlägg iaf... Men jag har några saker som jag hade tänkt skriva om, och för att inte förvirrade lilla jag ska glömma bort skriver jag upp det här!

 • Schemat fram tills avresan
 • Kuvertet från AFS
 • Avskedsmiddag för släkten
Ja det är inte så stora punkter, men jag tänkte att ni skulle få se nån bild eller nått. Vad vet jag, nu måste jag sova innan det går rikigt utför med min lilla tillfälliga (hoppas jag) förvirringsfas...
Godnatt!
 

Packningslista!

Ja, det är väl dags att börja packa snart... Så för ovanlighetensskull har jag skrivit något av en utomordentligt bra packningslista, vi snackar tre kolumner och grejer här, haha ;)
 
Jag har dock tagit bort delen med presenter, för de vill jag inte lägga ut här:) och sen så har jag lite kommentarer och så till mig själv så jag vet vad jag måste fixa, så dom behöver ni egentligen inte bry er om. Och om ni ser att jag har glömt nått eller har nå tips så snälla säg till!
 

Check-lista vid resa till USA

O Viktiga papper & annat

O Godis (lösvikt, dumleklubbor, vanlig dumle, marabou?)

O Vanliga kläder

O Sportkläder 

O Presenter

O Elektronik

O Necessär 

O Övrigt

 

Packningslista

 

Sportkläder

Behöver fixas /Notes

OK

Vanliga kläder

Behöver fixas /Notes

OK

2 st sport bh-ar

 

 

20 par trosor

 

 

fotbollsskor

 

 

5-6 bh-ar

 

 

benskydd

köp nya

 

nytt pkt new body-strumpor

 

 

1 par fotbollsstrumpor

 

 

1 pyjamas 

köp ny

 

1 linne

 

 

Morgonrock (turkosa/blå)

 

 

1 t-shirt

 

 

2 par shorts (jeans, beigea)

 

 

1 par shorts

 

 

1 par jeans

kolla ut vilka

 

1 par löparbyxor

 

 

__ klänningar

kreditkorts-regeln

 

joggingskor

 

 

__ linnen

kom ihåg reglerna

 

1 kofta

kolla upp

 

__ t-shirts

kom ihåg reglerna

 

eltejp

?

 

1 kavaj

 

 

 

 

 

mjukiskläder

behövs nya?

 

Övrigt

Behöver fixas /Notes

OK

__ koftor

vilka?

 

handväska

?

 

finklänning

 

 

 

 

 

skitkläder

 

 

sportbag

?

 

2 eller 3 bikini

ny?

 

godis

 

 

1 kjol

lilla-my?

 

djungelvrål

 

 

solglasögon

 

 

foton

 

 

högklackade (mönster)

 

 

sverigeflagga

 

 

flip flop

 

 

 

 

 

sandaler

 

 

 

 

 

regnjacka

ny?

 

 

 

 

tjocktröja

jb?

 

 

 

 

jacka

 

 

 

 

 

väska/ryggsäck

???

 

 

 

 

smycken

 

 

 

Elektronik

Behöver fixas  /Notes

OK

Presenter

Behöver fixas /Notes

OK

iPhone + laddare

 

 

 

 

 

kamera + laddare

vilken?

 

 

 

 

iPod

 

 

 

 

 

hörlurar

vilka?

 

 

 

 

macbook + laddare

 

 

 

 

 

usb-minne

 

 

 

 

 

adapter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 •  

 

 

 

Viktiga papper + annat

Behöver fixas

/Notes

OK

Necessär

Behöver fixas /Notes

OK

Pass & visum

 

 

Tandborste

 

 

DS-2019

 

 

Tandkräm

 

 

Costums declaration form & I-94 card

delas ut vid inresan till usa

 

Parfym

Vilken?

 

SEVIS-kvitto

 

 

Rakhyvel + rakblad

 

 

E-biljett/flygbiljett

 

 

Toffsar

Köp nya

 

Nametag

från AFS-sverige

 

Hårspännen

Köp nya

 

Betygen på engelska

invänta brev + ta kopia

 

Bodybutter

Papaya

 

Statement of Clarification

 

 

Deo

 

 

Welcome to USA handbook

 

 

Mascara

 

 

USA Safety tips handbook

 

Maila AFS och kolla om ny bok

 

Make Up Store produkterna

 

 

ID-kort

från AFS-sverige

 

Pincett

 

 

Health form Addendum +2kopior

Ta kopior

 

Nagelsax

 

 

Bankpapper

 

 

sminkborttagning

 

 

Plånbok (VISA+ID-kort+dollar)

Växla pengar

 

pads & tops 

köp nya

 

Vaccinationskort

 

 

nagellack

välj ut några stycken

 

nummer och adress

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

och här har ni resväskan som jag tänkte släpa med mig! Fråga mig inte vilket märke det är eller nått sånt, har ingen aning! Köpte den på billiga Nisse för ett tag sen och har hängt med bland annat till Mallorca! Så den är testad till och med! Fyra hjul har den också, vilket är såå skönt! Och grön och fin (den är grönare i verkligheten än på bilden)

Kommer väl nått inlägg sen med bilder under själva packningen, för just nu står den tom här på golvet! Men jag vet, ska ta tag i det snart! Men klockan 5 kommer släkten hit, så då blir det middag och avsked med dom...


Update: Såg nu att min lista inte alls är lika fin här på bloggen! Det är ju liksom ett rutnät annars och tjocka linjer på vissa ställen och rutor så man kan pricka av, ville bara säga det, fall i blir en aning förvirrade...


It's not a good bye! It's "I see you"

Hej alla glada! (Försöker desperat komma på hur jag ska säga hej utan att det blir samma varje gång...)
 
Har faktiskt ganska mycket att skriva idag så delar förmodligen upp det i flera inlägg, för enkelhetens skull!
 
Igår hade jag avskedsmiddag för mina fina vänner i klassen! Har jag sagt hur bra dom är någon gång? Jag vet inte, men nu vet ni det iaf! Så glad att jag har dom! Och kommer sakna er hur mycket som helst!
 
Behöver kanske inte gå in så mycket på kvällen i sig, vi grillade, badade, pratade och hade det mysigt! Tyvärr så är jag väl inte den bästa med kameran när jag egentligen borde ta bilder... Så har tyvärr inget...
 
Jobbigt att säga hejdå, och lite tårar blev det allt!
Men fortfarande så känns det så overkligt! Som att man lever i en dröm!Nu är det bara 6 dagar kvar och jag håller på för fullt med förberedelser, packning, inslagning av paket och massa avsked! Jag kommer ihåg när jag läste just den här delen i de miljontals bloggar jag läst. När det var de förra utbytesstudenterna som skulle iväg, nu är det min tur! Och jag är lite rädd att jag inte ska riktigt vakna upp ur den här drömmen, som känns så overklig! 
 
Fick så söta presenter igår också! Ni ska veta att det var svårt att hålla tårarna borta! Tack så jättemycket, uppskattade det verkligen och självklart har allt en given plats i min resväska. Allt förutom din present Louise, den ligger redan i magen! 
 
dessa go'bitar fick inte se USA inte;)
 
Annars idag har jag varit nere på stan och blivit intervjuad för radion, som jag tror jag nämnde för nån dag sen:) Det kommer sändas någon gång nästa vecka, och jag vet att jag har lovat att säga när, så så fort jag får veta lägger jag upp det här:)
 
Köpte även presentpapper och sånt och började slå in alla presenter, temat är såklart gult och blått! Jag märker redan hur patriotisk jag har blivit haha!!
 
Nu tänkte jag sätta punkt för det här inlägget och skriva ett nytt med packningslistan! Och ytterligare ett med mitt såkallade schema...
 
Men åter igen tack så jättemycket för igår tjejer! Det betydde mycket för mig, det ska ni veta!<3
 
 

Sådär ja!

Nu är rummet städat och nedpackat i kartonger (för er som inte vet det så ska min familj ta emot en utbytesstudent så hon ska få mitt rum) tog mig i princip hela dagen... Förutom nått break för hämtning av hunden hos vetrinären, övningskörning, studsmattehoppning med kusinen och syrrorna (orkade i typ 10 minuter...) och sen pannkaksätning! Förmodligen sista gången jag äter svenska pannkakor på ett tag (och då menar jag den rikigt svenska smaken med hemmagjord jordgubbssylt och grädde och svensk mjölk till det såklart)
 
Har skrivit ihop en matlista nu för dagarna framöver som ska följas! Kan lägga upp den sen:)


hej älskar din blogg och du verkar ha en jätte bra attityd! :D Men jag skulle gärna vilja se din packlista :)
 
SV: Hej! Va glad jag blir när jag får höra sånt! Ni anar inte hur mycket alla kommentarer betyder!
Självklart lägger jag ut min packlista! Ska göra det så fort jag får tid!
 

 Nu tror jag att jag ska ta och gå och lägga mig! Passa på att njuta av att sova i sin egna säng (även om just min säng inte är så skön...) Imorgon är det dags för avskedsmiddag nummer 2! Såå sorgligt!
 
Och just det! jag har ju glömt att berätta att jag och Hedvig (som också ska åka iväg som utbytesstudent) ska vara med i radion på fredag:) i P4 västmanland, där vi ska prata om vårat utbytesår! Ska bli roligt tycker jag:)
 
suddig bild på fyra fyllda flyttkartonger! I bakgrunden kan ni nog se min gröna resväska som ska få äran att följa med mig till USA! Men ni får se den bättre sen, planerar att göra ett inlägg med packningslista och resväska och sånt senare
 
Men godnatt nu!
 
 
 
 

Packning och sånt!

Hej på er! 
Håller nu på att packa ihop alla saker i mitt rum! Nästan ett helt liv ska ner i flyttkartonger, så det tar ju lite tid... Sen ska jag börja packa ner saker i resväskan också! Betydligt mycket svårare att få ner ett liv i en resväska, så flyttkartongerna får väl ta resten...
Men jag har tänkt på det där, att det är svårt att packa ner sitt liv i en resväska och ja det är jävligt svårt, för livet är väl inte något man bara kan packa ner sådär. Det är ju inte kläderna och alla saker som är livet (fast nja ibland känns det som det) Men du skulle ju faktiskt lika gärna kunna gå naken, du lever ju ändå, sen är det ju betydligt varmare att leva med kläderna på.... Förstår ni vart jag vill komma? Det är inte föremålen som jag tar med mig, eller inte tar med mig som kommer prägla mitt år i usa, det är det mentala som jag väljer att packa med mig som kommer göra det! 
Men jag ska ju inte ljuga, det är faktiskt inte det enklaste det här med packningen, och det känns som att man faktiskt ska packa ner sitt liv, men det är väl det man får försöka att tänka att man inte gör! 
 
Lite funderingar jag hade angående packningen bara! Sen om jag väljer att tänka på det jag sagt eller panikar totalt (förmodligen det sista) får vi väl se....
 
Vet inte om jag ska lägga ut min packningslista här eller inte. Är det någon som vill se den får ni säga till:)
 
Och igår så hade jag avskedsmiddag för fina vänner! Tack så mycket för allt! Kommer verkligen sakna er!
Men nu ska jag återgå till packningen! 
 
PS! Kul att läsarantalet bara ökar o ökar! Blir roligare att skriva då:)
 
 
 

RSS 2.0