Lovisa In The US

Lite mer info från AFS!

Fick ett mail från Afs idag! Där stog det om vad som kommer hända under våren och så!
¨
Så det som kommer hända är:
Mars - Visuminformation skickas hem
April - en broshyr skickas hem om kulturkrockar
Maj - Infobroshyr från USA skickas hem, får mer info om förberedelselägret och visum ska fixas
Juni - Förberedelseläger
Augusti - Avresa!!!
¨
Sen under tiden (snart hoppas jag) så kommer jag få mer info om familen och ta kontakt med dom, vill veta mer och har så många frågor! Typ vad ska jag ha med mig för typ av kläder? behövs en varmare jacka? har dom planerat in nått speciellt? hur är den andra tjejen osv.
¨
Och en ändring eller det är nog jag som tagit fel bara, men iaf jag åker 9 augusti, jag trodde som sagt att det var den 8 augusti men det är det alltså inte.
Och det är vad jag förstår bara ett avresedatum så då åker alla afs:are samtidigt fast från olika flygplatser då, men det borde ju vara ganska många som åker från stockholm så då borde man ju få resesällskap iaf! Toppen!
Åh nu längtar jag mer än någonsin!
¨


 


160 dagar kvar

Hello!
Igår blev det lite bättre skidåkning fram till lunch då var det storm, bokstavligt talat. Fick reda på att om det blåser 20 m/s så är det storm och det blåste 23 m/s....
Idag var det mindre vind bara 3 meter/sekund och strålande sol stundtals, men det resulterade ju i att det blev +6 grader och slaskigt vilket gjorde att man inte kunde åka nå vidare bra.. lite otur med vädret än så länge, men jag har ju några dagar kvar. Värre är det för matilda, maja och pappa som åker hem imorgon. Jag stannar med johan, peter och lotta jag!:)
¨
Och idag är det 160 dagar kvar, i mina örn låter det dock ganska mycket, men det tickar iaf neråt!:)

Frusen från topp till tå!

Idag har vi åkt skidor, dock inte hela dagen. Det var för kallt. det snöade och blåste så det gjorde ont. Vi började åka runt halv tio och så fikade vi 11 och sen åkte vi hem. fast vädret bättrde på sig så vid halv två åkte vi tillbaka till backen och åkte till typ fem, så det blev ju en del skidor iaf:) och imorgon blir det mer!
har inte fört nått från usa heller, väntar och väntar!
¨
men nu ska jag nog basta, dricka varm choklad eller göra nått annat fjälligt så vi hörs senare!

Hälsningar från Idre

Här kommer en hälsning uppe från idre!
Bilresan gick faktiskt bättre än förväntat:) kom iväg vid 8.30 och kom fram typ 14.30 och nu har jag och peter vart iväg och åkt lite längd, 5 km körde vi bara sådär! eller ja bara och bara, var lite ringrostig och vallan var väl inte ett jobb utfört av den som vallar Kallas skidor. Mammas valla snarare, sorry mami men du måste nog hålla med om att valla inte är din starka sida..) Blev ändå två vurpor, lite blandning mellan ninja och bambi på hal is. som tur är var det bara vi i spåret så ingen kunde se oss stappla runt haha
¨
Imorgon blir det slalom för hela slanten, men nu ska vi snart äta och klockan åtta börjar bones tror jag, yay!
¨


update: fel av mig, det var inte bones ikväll :(


Of to Idre

Japp, imorgon bär det av mot Idre för en hel veckas skidåkning, mys och kaos med pappa, matilda & maja (systrarna), lotta & peter (moster & morbror) och johan (kusin). Riktigt trevligt ska det bli och grymt kul med skidor! Ett helt år sen jag åkte ju! Så klockan 8 rullar en fullpackad bil ut på vägarna och det är redan kaos om vem som ska sitta på vilken plats i bilen, det här kan bli spännande...
Så vi får se hur mycket bloggande det blir, ska iaf ta med datorn tänkte jag.
¨
Men ha ett bra lov nu ni som har det och ni som redan har haft det; hoppas ni hade det bra! vet inte om det är nån som har det senare, men i så fall hoppas jag väl att ni kommer få ett bra lov också!
¨


Leaving you, is it a goodbye or I see you?

Hej på er!
Har lite saker som jag kom och tänka på.
Mamma nämnde idag att jag kanske ska börja fundera på vad jag ska ta med mig, typ kläder och sånt. och jag har sett att det är några som redan har börjat med packningslistor! Ja, det kanske är dags att börja tänka på sånt, men det känns ju sååå långt bort!
¨
Sen undrar jag över när jag ska kontakta familjen! Har ju "haft" den i 1 månad imorgon, men jag vet inte rikigt vad som gäller! Jag vet liksom inte ens om familjen vet att jag har tackat ja. Men som jag skrev så har jag mailat johan och han sa att jag skulle vänta. Jag tror det är några papper kvar som skolan i USA måste fixa först och sen tror jag att jag får all information om familjen och kan ta kontakt med dom. Eller tar dom kontakt med mig? Ja hörrni jag vet inte riktigt hur det blir, men jag har bestämt mig att vänta till nån vecka in i mars innan jag hör mig för hur allt ligger till. Har ju ändå fått veta att det förmodligen blir klart nån gång i mars och då hjälper det ju inte om jag ringer och frågar en massa. Men drygt är det iaf!
¨
Har också stötit på hur känsloladdat ett utbytesår kan vara, redan innan jag ens har åkt, haha. Första gången var ju när jag fick familjen! Så fort jag la på telefonen kom tårarna. Och i torsdags kväll när jag låg i sängen och skulle sova så fick jag nå värsta gråtattacken. Vet inte riktigt varför men jag kom att tänka på allt och alla jag skulle lämna i ett år och kanske inte allt och alla skulle vara kvar när jag kom tillbaka. Och klassen! Jag kommer ju inte gå min klass när jag kommer tillbaka! Börjar faktiskt tycka att det är väldigt jobbigt att tänka på, kommer sakna alla väldigt mycket, det är en bra klass!
¨
Har märkt redan nu att det kommer bli ganska jobbigt att åka och jag kanske måste börja inse redan nu att det kommer bli ännu tuffare, för egentligen har ju inte det riktgt stora äventyret börjat ännu! Men ändå längtar jag mer än nånsin!
¨


Im going where the sun keeps shining...

Titta åt höger go vänner, måste uppmärksammas!!

För er som inte orkade kolla åt höger, titta här:


Clarksville, TN

21

Hög: 23°Låg: 5°

Mestadels soligt med åskskurar

Känns som:20°

Luftfuktighet:52%


Inte helt illa va!? 21 grader den 23 februari! Sen om det är lite åska och regn... Men temperaturen liksom!! Happy girl!

 

Dessutom börjar det även bli lite varmare i lilla Sverige, kan ju inte bli bättre!


Torsdag, 23

Hittar ingen passande rubrik...

Hellooo!
Tänkte att jag skulle köra en liten plus & minuslista idag
¨
+ Det fanns semlor hemma idag
+ Jag fick A på en uppgift i skolan!
+ Dagarna i "räknaren" tickar neråt, 167 dagar kvar idag
+ Sportlovetet börjar på måndag, eller lördag om man så vill
+ Är fett taggad inför USA
+ Nästan helt läxfri och inga prov eller inlämningar den här veckan
+ Åker till Idre på söndag för en hel vecka med skidor!!
¨
- Det händer inget på USA-fronten
¨
Kommer ihåg när jag började läsa massa utbytesbloggar och alla, verkligen alla skrev hur mycket man fick vänta. O man ska sammanfatta tiden innan ett utbytesår är det väntan. Även om det finns massa andra känslor inblandade så är väntan alltid med på ett hörn. Har nog inte riktigt förstått hur mycket väntan det faktiskt är tills nu, ändå har jag redan fått värdfamilj, men jag har inte pratat med dom än. Som jag kanske nämnt tycker afs att jag ska vänta lite, vet egentligen inte varför men jag väntar väl ett tag tills jag får all info om familjen, mailadress och så. Och johan trodde det skulle bli nån gång i mitten av mars, alltså inte så jättelång tid kvar..
Håller tummarna för att det ska gå snabbare bara!
¨
En sak till! Vet inte riktigt vad jag ska skriva om så är det nått speciellt ni vill veta, säg till!
¨
Har dessutom börjat spela det här roliga spelet på mobilen
¨

Jättekul är det men jag känner mig så otroligt dum på vissa. Craziness heter det och kan laddas ner på appstore, do it!


Maja...

...och the ultimate cheerface

Who run the world (girls)

Ja, för att kort sammanfatta dagen:
  • Jag har suttit i bombardier arena i typ 5 timmar och tittat på en massa cheerleading
  • Jag har hört låten run the world (girls) X antal gånger
  • Jag har hört mormor dra in ett djupt andetag och sedan hålla andan otaliga gånger (varje gång någon kastades upp i luften, och hallå det är cheerleading haha)
  • Syrran och hennes lag kom tvåa i sin klass och det äldre laget i samma klubb fick guld i sin klass! Grattis!
  • Jag har även blivit besviken för att fikabrödet var väldigt torrt...
  • Och nu sitter jag framför tvn med dator i knät och väntar på besked om hur det går för syster nummer 2 som spelar kvartsfinal i nån fotbollscup, den borde vara slut om typ en minut.
  • Ska dessutom läsa 25 sidor ur en bok tills imorgon
  • Just det får inte glömma alla otroliga cheerfaces som jag kallar det... hahaha
.
Här har ni dom! Maja och hennes lag: Spinners Cheer United, Snakes

Cheertime

Nu bär det iväg mot cheerleading-dm! för att supporta syrran!
Ska bli kul att se om det är som i filmerna..

Fredagen den 17de

Hej! Lite dålig uppdatering på senaste tiden, men det blir ju så om man inte har nått viktigt att säga. Det har jag väl i och för sig inte nu heller, men ni vet åtminstone att jag lever

har precis kommit hem från årets första fotbollsmatch(!) minus 7 grader och ingen känsel i fingrarna eftersom smarta jag glömde vantarna... Matchen gick sådär 1-1 men jag känner att jag borde träna mer om man säger så...

Lagom kul när man skulle cykla hem och cykeln var vit av frost och kyla.. Men jag lyckades tigga skjuts av en inte alls så glad pappa


Update

Skickade iväg ett papper till afs igår om att jag godkänner att bo med tjejen från schweiz. Fick ett mail idag och där stog det att dom har skickat iväg pappret till usa! det stog också att han trodde att det inte skulle ta så lång tid innan allt var klart och så. Längtar tills jag kan börja kontakta familjen, eller ännu bättre, om dom kontaktar mig!! Men johan sa att jag skulle vänta ett tag, så jag gör väl det..
och om ni undrar vem johan är som jag skriver så ofta så är det han på afs som sköter kontakten med studenterna och usa och så.
Längtar så mycket, vill åka nu!!!
'
'


Sista bandymatchen

Kommit hem från den sista bandymatchen på ett bra tag nu! Lite sorgligt om man tänker på det, men det är ju träningar kvar iaf!!:) Börjar bli lite så nu, att det blir sista av allt och ändå så är det 6 månader kvar... hur ska det bli sen då??


Mer från USA

Fick ett till mail idag! Blir så gald varje gång jag ser att jag fått mail från AFS!
Den här gången stog det att de har bestämt sig när det gäller den andra utbytesstudenten som ska bo hos min värdfamilj. Eftersom tjejen från Brasilien som skulle bott med mig inte fick för skolan för hon skulle vara där i ett halvår bara. Nu har dom alltså valt en ny och det är en tjej från Schweiz. Vi verkar ha lite lika intressen, typ fotboll och så, så det blir nog jättebra tror jag! :)
´
Bjuder på den här också! Natural beauties?

Ja men det ser lovande ut...

Nej men jag kommer verkligen inte se ut som en vandrande köttbulle efter ett år.....

 

 

Matställen i Clarksville, TN

Antal

Arby’s

4

Burger King

3

Chick-Fil-A

3

Dairy Queen

2

Domino’s Pizza

4

Dunkin Donuts

1

Hardee’s

2

IHOP

1

Jack In The Box

1

KFC

4

Lowes

2

McDonald’s

7

Outback Steakhouse

1

Papa John’s Pizza

3

Pizza Hut

5

Quiznos

3

Ruby Tuesday

2

SONIC Drive-In

6

Starbucks

1

Subway

11

Taco Bell

4

Waffle House

5

Wendy’s

5

White Castle

1

Totalt antal

81Finns säkert nått mer jag missat, som inte stog uppskrivet. SJUKT!!


Tredje gången gillt

Tredje inlägget på en dag, rekord!
Har fått svar från AFS idag! Såhär ligger det till:
Inget har förändrats med min placering (skönt)! De letar fortfarande efter en till student som ska bo i samma familj som min. Skolan i USA har lite pappersarbete kvar, men när det är klart så kommer jag få all information om familjen! Dom tror att jag kommer få den informationen i mitten av mars, så det är ju ett tag kvar, men nu har jag iaf fått veta ungefär när :)
Så nu vet ni det senaste från usa! Lättnad att höra att allt är som det ska iaf!
och kan inte fatta att det är 6 månader kvar! Ett halvår! Nyss kändes det väldigt väldigt långt borta!

6 MÅNADER!

Hörrni! Såg nu att det är den 8:e! Vet ni vad det innebär?
Det är precis 6 månader kvar tills jag åker! Åker ju den 8:e augusti! Herregud, det närmar sig!
Plötsligt blev jag mycket gladare!
hit flyger jag om 6 månader

Den som väntar på nått gott...

Ja ni! Sjuk idag, eller har väl inte hunnit bli frisk än... Väntar på att få veta mer från AFS, vill veta mer om min värdfamilj och jag vill börja kontakta dom, men jag vill veta att allt är klart så att jeg vet att familjen vet att jag vill bo där! Allt känns så avlägset nu när jag inte hört något på så länge. Alltså känns så dumt att klaga och gnälla när jag fått familj och massor väntar på att få det. men som jag sa så känns det så avlägset och jag blir lite orolig...
Ja ja, hoppas på svar snart så jag slipper gå runt och tänka på det hela dagarna.
Måste plugga matte nu också, prov imorgon...
Men det är väl som dom säger. Den som väntar på nått gott...

Svar

hej! gud vad kul för dig med värdfamiljen! jag har mailat med dej förut men tänkte fråga en till sak :)
När man åker med AFS så väljer man ju flygplats istället för regionsval eller vad man ska säga, har jag fattat det rätt då?
vet du hur regionerna för flygplaytserna sträcker sig? tänkte, om du väljer typ huston, hur brett är det området, och om du väljer NYC etc. 
vet du kanske vad man får betala för flygbiljetten dit och hem? vad bör man räkna med?
kanske kan du göra ett inlägg och svara! tack i förhand

Sv:
Hej! Ja det är helt rätt! Eller alltså flygplatsen blir regionsvalet:) och här är flygplatserna och "regionerna" och vilka stater som ingår i varje flygplats:
Seattle (SEA): 
Alaska
Idaho
Montana
Oregon
Utah
Washington
Wyoming

New York City (NYC):
Alabama
Connecticut
Delaware
District of Columbia
Florida
Georgia
Kentucky
Maine
Maryland
Massachusetts
Mississippi
New Hampshire
New Jersey
New York
North Carolina
Ohio
Pennsylvania
Rhode Island
South Carolina
Tennessee
Virginia
West Virginia

Houston (IAH):
Arkansas
Kansas
Louisiana
Oklahoma
Texas

Chicago (ORD):
Illinois
Indiana
Iowa
Michigan
Minnesota
Missouri
Nebraska
North Dakota
South Dakota
Wisconsin

Los Angeles (LAX):
Arizona
California
Colorado
Hawaii
Nevada
New Mexico

Jag valde ju alltså New York och hamnade i Tennessee:) Så jag kommer flyga först till new york och sen vidare till nashville. Med AFS så ansvarar man för att fixa flygbiljett själv till utrikesresan, sen fixar dom resan i usa (alltså för mig från new york till nashville). Men alla afs-studenter kommer att bli kontaktade av Tranås resebyrå och dom kommer att ge ett förslag om biljett och så. Det är frivilligt men det brukar rekommenderas eftersm de har ett bra samarbete med afs och då brukar de försöka boka in så att så många utbytesstudenter som möjligt åker samtidigt:) jag kommer med stor sannolikhet att boka min biljett hos tranås, men vi får se! Priset är jag faktiskt inte säker på men allt från 4000 till 16000, men man kan ju räkna med det högre så att man vet att man har pengar. men bokar du själv så går det säkert att hitta billigare, fast det kan bli krångligare:)

jag har inte blivit kontaktad av tranås än, men när jag har blivit det och fått mer info lägger jag upp det här, så håll utkik!

Hoppas det var svaret på din fråga!:)
Sjuk

Hej på er!
Har inte skrivit på ett tag och kan inte skylla på att jag inte haft tid, för det har jag haft nu i några dagar. Men jag kan väl skylla på att jag har haft över 39 graders feber och legat nerbäddat i sängen i 3 dagar nu! Kände redan i onsdags att jag mådde dåligt, men det var mycket som hände i skolan så jag gick iaf, sen kom jag hem och hade typ 38.5 graders feber... Febern har väl gått ner lite idag, men halsen dödar mig och rösten är väl nästan obefinntlig. Var hos läkaren idag, men det visade inget så det är förmodligen nått virus. Men är väl lite på bättringsvägen iaf, så det är ju skönt! Men det blir ingen bandy för mig i helgen.. Synd, är inte många matcher kvar nu och sen lär det dröja ett bra tag innan jag får gå ut på isen igen, känns inte som dem spelar bandy i Tennessee... För övrigt så väntar jag på att höra mer från USA, men johan på afs är ledig till på måndag, så förhoppningsvis får jag veta något då, håller tummarna!

RSS 2.0