Lovisa In The US

VARNING!! Detta inlägg har inget med USA att göra!

Hallå i stugan, Elin en utav Lovisas trogna följare här! Just nu ligger vi på varsin solstol vid poolen i Cala d'or, det är cirka 30 grader ute skulle jag gissa på så det är väldigt varmt och behagligt! Idag har vi åkt glasbotten båt och varit på stranden. Jag och Lovisa slog vårat gamla rekord (334) i strandtennis och nu är det 566, ganska imponerande va? Juste, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för Lovisas kassa uppdatering men vi har haft fullt upp med att glassa på stranden! Nu har jag inte så mycket mer berätta så adios amigos!!

Har det bra här!

Som sagt, här är allt toppen! Vädret är underbart och det är varmt som sjutton! Såå himla skönt!!
 

Snart på väg mot flygplatsen!

Snart är det dags att åka mot flygplatsen! Jag vet inte hur ofta jag kommer kunna uppdatera bloggen den här veckan, men hoppas inte på för mycket! Men glöm inte bort att titta in, ska försöka skriva några gånger!

Puss på er!
bara för att den är sååå himla söt!!

God morgon!

Vet inte riktigt vad det är med mig, men de senaste dagarna har jag vaknat runt 8, och kan inte somna om... Ja ja, det kanske är bra så att jag inte sover bort dagarna!
Ikväll flyger vi till Mallorca så idag måste jag packa väskan! Hatar att packa, för man får inte med sig allt liksom, det känns alltid som att man glömt något hemma.
Men innan det är dags för semster har jag lite saker som måste fixas idag!
 
  1. Betala resten av summan till visumavgiften (vi betalade den gamla summan, så nu ska vi lägga till det som saknas)
  2. Fixa ett nytt ID-kort (mitt kommer att "gå ut" i USA)
  3. Ta ett färgfoto (till visumet)
  4. Ringa skatteverket (ska göra något, som jag inte förstår haha, så det får bli mammas punkt. Men det har med skatt att göra iaf;))
  5. Fixa presenter till värdfamiljen (Kan säga att jag har köpt 2 st redan, men ska kika på nått mer)
  6. Köpa kuvert och frimärken (till ambassaden & visumansökan)
  7. Växla pengar
  8. Fixa ett bankkort som jag ska ha i USA
Ja listan går och kommer säkert att bli längre... Men det kommer kännas skönt att ha allt gjort! Det är mycket som ska fixas innan avresan och det mesta på den här listan har med visumansökan att göra! Den 9 juli har jag tid på ambassaden, så då ska allt vara klart!
 
 
vet inte men jag gillar den här bilden, så sant! 

Kaos!

Sitter nu med ett berg av papper och försöker reda ut vilka som hör till vilka osv... Mycket papper är det iaf! Blir så förvirrad och irriterad när jag inte har koll, och det mina vänner har jag inte just nu! 
Men nu ska vi reda ut det här och skriva en check-lista som ska betas av imorgon! Önska mig lycka till!

Då är det dags att packa väskan!

Hola amigos!

Jag tror att jag kanske har glömt att säga att jag beger mig mot varmare väder imorgon! 
Japp imorgon åker jag och min familj med vänner till Mallorca för att spendera en vecka i sol och värme! Ska bli superskönt!! Och när vi kommer hem är det Juli! Herregud! Sen är det slut på semestern och dags för jobb! Sen är det inte lång tid kvar till USA! Wiho!
 

 

 

Min midsommar

Hej på er!
Hade en jättebra midsommar igår med familj och vänner! Här kommer lite bilder från det:)
Och nästa midsommar tillbringar jag i USA med några få dagar kvar till hemresan, helt knäppt om man tänker så! Så nu blir det inget midsommarfirande förrens år 2014(!) Helgalet!
 
Så vi startade dagen med vattengympa, haha och sen åkte jag och min kusin Anna ut och plockade blommor på landet, som sedan blev fina kransar:) Sen var det bara hem och byta om innan det var dags för en klassisk midsommarlunch med vänner och grannar! Därefter blev det bad i poolen med volleybollturnering och på kvällen blev det grillning, spel och gitarrspelande! En riktigt lyckad och mysig midsommarafton!
jag och min familj. Mamma, Maja, Matilda, Buster, jag, Pappa
 
Sen tvingade Maja oss att köra lite cheerleading! Måste säga att Elin och jag var duktiga basar!
 
Och sen var det ju den här volleybollturneringen, resultatet behöver vi inte prata om...
 

Glad midsommar!

Hej!
Vet att jag inte har skrivit så mycket om min värdfamlj än, men det kommer innom en snar framtid, ska kolla med dom så att det är okej först och så:) Har svarat på mailet från min värdmamma och väntar nu på svar:) Men jag kan säga att familjen verkar underbar och jag kunde inte vara mer nöjd! Det var ju ett tag sen jag fick veta om min  placering och jag tror jag skrev lite om det, men det har ni säkert glömt... Så jag skriver en kort sammanfattning om lite info:) Sen får ni gärna ställa massa frågor!
 
  • Jag åker med organisationen AFS, vilket jag starkt kan rekommendera!


  • Jag flyger den 9 augusti från Arlanda till Paris och Sedan vidare till JFK - New York! Därefter splittras alla utbytesstudenter från AFS och åker till våra egna slutdestinationer, i mitt fall Nashville, TN

  • Jag ska bo i staten Tennessee, i staden Clarksville (ca en timme från Nashville)


  • Clarksville är ungefär lika stort som Västerås, alltså ca 150 000 invånare! Min värmamma skrev att det var en jättefin stad och att det fanns mycket att göra, så det känns jättebra!

  • Jag ska gå på Rossview High School
     
    Skolans färger är röd och guld och vår maskot är en hök om ni inte förstod det;)
    Skolan är ganska stor och har ca 1500 elever
  • Jag ska bo hos en värdfamilj som består av en mamma, en pappa, deras dotter på 4 år, en till dotter född 94, men som ska börja på collage i år, och en till utbytesstudent från Schweiz, född 95 (som jag)
  • Jag kommer även ha 6 sisters i andra länder (deras förra utbytesstudenter)
 
Så, till er som inte följt min blogg så länge eller precis börjat läsa den, hoppas ni fick en liten överblick nu! Och som sagt har ni frågor eller förslag på vad jag ska skriva, lämna en kommentar, blir såå glad av kommentarer!
 
Jag kan väl skriva att jag i förrgår chattade med min "syster" från Schweiz på facebook. Hon verkar supersnäll och jag har inga som helst tvivel på att vi kommer passa bra ihop! Känner mig superlugn och glad! Vi pratade jättelänge och det bara flöt på, så det kan inte bli bättre! Skrev ju som sagt ett mail till min värdmamma också, så nu väntar jag med spänning på svaret!:D
 
Och just det! Min kompis fick sin värdfamilj igår också! Grattis Hedvig! North Carolina blev det, hos en familj som jag tycker verkar superbra! Och det som är så kul är att NC ligger bredvid TN, så vem vet, kanske kan hälsa på henne under året!
 
Och sista saken som jag ville säga nu då! Har nu fått nya blogg.se och såg att länkarna ligger lite huller om buller, men det kommer nog lösa sig tillslut, så ta det lugnt! Och ha en GLAD MIDSOMMAR!

Lycklig!

Hej på er!!
Idag hände det jag väntat på så länge!! Min värdmamma la till mig på facebook! Sen skrev hon ett litet meddelande på min vägg och även ett mail fick jag! Kan inte bli mycket gladare än såhär! De verkar så himla snälla och mysiga och jag tror jag kommer trivas så bra där! orkar inte skriva så mycket nu, men det kommer mer sen!:)

Avreseläger-check

Hej och förlåt för lite halvdålig uppdatering på sista tiden!
Har precis kommit hem från Stockholm och avreseläger med AFS. Tänkte att jag skulle berätta lite om det:)
¨
Åkte tåg och sen taxi upp till Bosön i Stockholm med Hedvig på lördag morgon. Kom fram dit klockan 10 och sen var det igång. Vi körde en blandning av lite olika lekar, teambuilding, info, diskussioner om allt från kulturkrockar, värdfamilj, packning, presenter och förväntningar till regler och annat. Man kan väl säga att vi gick igenom allt.
Det var väldigt väldigt lärorikt och en riktig väckarklocka! Herregud, vi åker snart!! Vi fick dessutom skriva ett brev til oss själva som vi ska läsa efter vi kommit hem igen, ska bli kul sen att se om sina förväntningar stämde överens med verkligheten:) Och det är bara lite mer än 7 veckor tills det är dags att börja skaffa svaren på alla förväntningar och frågor.
¨
Himla kul att träffa alla andra utbytesstudenter från AFS också och de som man kommer flyga till New York med. Många trevliga och härliga människor som ska gå igenom samma sak, skönt att veta! och skönt att ha fått träffa alla i verkligheten.
Känner mig faktiskt helt lugn nu efter den här helgen, vet att jag har en bra organisation bakom mig och jag vet hur jag ska kunna hantera olika situationer:)
Så om jag skulle summera helgen då...
  • lärorik
  • rolig
  • peppande
  • och en väckarklocka
¨
Så här fint var det vid vattnet på kvällen, helt fantastiskt! Måste bara älska Sverige i såna stunder! Tror jag alltid kommer komma ihåg det här!
'
Och det här med den tillfälliga känslan då!
Just nu är jag: (förutom trött) jävligt taggad

Thousands of emotions in one word?

Hej på er! Tiden flyger fram som vanligt och dagarna bara går! Önskar att jag kunde skriva att jag fått veta mer om min värdfamilj, men icke sa nicke! Jag skulle ju tydligen få informationen i början av juni, och nu är det väl snart mitten av juni (herregud!!)
¨
Annars så är nästa händelse inför utbytesåret avreselägret som är på lördag och söndag i stockholm, så då bär det av dit! Ska bli kul att träffa dom andra från afs:)
¨
Vet inte hur jag skulle säga att det känns just nu... Fortfarande ganska overkligt tror jag eller nervöst, roligt, sjukt, fantastiskt, ja ni jag vet faktiskt inte... Ska klura på den! Tror jag ska försöka beskriva känslan som jag har precis när jag skriver med ett ord i varje inlägg, kan ju vara kul och se om det förändras:)
¨
Just nu är jag: Längtansfull (inför USA) & Frustrerad (Med tanke på vilken skitmatch Sverige gjorde! Det är vid såna här tillfällen man är lite mindre svensk och såna gånger vi vinner eurovision då är man blå-gul rakt igenom, roligt hur det kan vara)

(nejdå, jag är fortfarande så svensk som man kan bli! det är bara att ladda om inför nästa match)
-
När situationer suger:
"Det blir vad man gör det till"
"Det kunde varit värre"


2 månader kvar!

Sjukt hur snabbt tiden har gått hittills! Det var ju nyss mer än ett år! och man tänkte att det aldrig skulle bli vår tur att åka... Men nu kommer utbytisarna 11/12 hem och snart är det verkilgen vår tur!

SOMMARLOV!!!

SÅÅ HIMLA HÄRLIGT & LITE KNÄPPT!

Grät faktiskt inte heller, trodde verkligen att jag skulle göra det och visst var det nära till tårarna men jag grät aldrig. Det kändes inte som en riktigt avslutning och det var inte så sorgligt, men det kommer bli jobbigt att säga hejdå till alla i klassen sen, och tror det var därför jag lyckades att inte gråta idag. Vi har ju ett helt sommarlov kvar tillsammans!!!
¨
Köpte även godis idag! Har inte ätit godis på mer än ett halvår! Så det var helt fantastiskt!! Köpte godis för ett helt år tror jag, även om jag mycket väl är medveten om att jag ikväll kommer att sitta och käka upp dem sista godisbitarna som skramlar i botten av påsen, även om det sutade vara gott för sisådär ett halvt kilo sen...
¨
Vad mer skulle jasg skriva!?
¨
Just det! är klar med visumansökan och har bokat tid till ambassaden i stockholm:) Så den 9 juli har jag min tid! Så om det är någon som ska dit då, hör av er!:)
¨

Imorgon är det inte bara torsdag, det är sommarlov också!

Ja ni mina vänner! Dagen som jag längtat till men också får ångest över har kommit! Kommer ihåg när vi satte upp lappar i klassrummet med nedräkning, och det var en sisådär 40 dagar kvar! Imorgon är det NOLL! Imorgon är det sommarlov!
Det kommer bli så fruktansvärt skönt, roligt, fantastiskt och hemskt!
Det är sista dagen som jag går i EK11A. Efter avslutningen går jag inte längre i den klassen och det känns så himla himla tråkigt.
Samtidigt som jag längtar tills jag får åka till USA så är det grymt tufft! Det kommer nog bli en och annan tår imorgon kan jag tro. Men jag vet ju vad jag har gett mig in på, och jag tror att det är värt det! Men om ni frågar mig imorgon eller en vecka före resan, eller varför inte på arlanda kommer ni nog få ett annat svar, från ett nervöst och söndergråtet vrak, haha...
¨
Kul att så många börjar få sina värdfamiljer också, är glad för er skull! Hoppas på att allt blir klart med min familj också, eller skolan rättare sagt så att jag kan få prata med dom, skulle ju ske någon gång i juni, så håller tummarna!
¨
Har inte gjort klart visumet helt heller... Ska bara ladda upp en bild men sen är det klart och då ska jag boka tid till ambassaden i stockholm!


RSS 2.0