Lovisa In The US

Börjar bli klar med visumansökan

iaf den biten som är online!
Det som måste fixas är ett foto, sen är den klar online!
¨
Tyckte inte att det var så jobbigt som alla säger, (eller är ju inte klar än...) eller visst det var ju en hel del papper och det svåra är att veta vart man ska hitta informationen och vilka papper som tillhör vilka osv. En hel del att hålla koll på, kan bli spännande att se om jag överhuvudtaget kommer in i landet eller om jag glömt något hemma...
Nej usch så får jag inte skriva! Fatta vad hemskt!

Nattligt inlägg

Hej på er! Kände för att skriva ner några tankar såhär på kvällskvisten! På något vis så tänker jag allra bäst precis innan jag ska sova:)

När folk får veta att jag ska till USA är den första reaktionen: Gud va roligt!
Och ja, det är roligt
Den andra är: Men vänta, då måste du ju gå med 96:orna sen
Och ja, det måste jag

Den första frågan jag får är vart jag ska åka
Och jag svarar glatt Tennessee, clarksville
-jaha där Stålmannen bor!
Ni anar inte hur många gånger jag får höra den:D

Det är kul att det är så många som är intresserade, och nu kanske det låter som om jag tycker att det är irriterande med alla frågor, men så är det inte, jag tycker det är kul så fråga på!

Det är bara det att man nu såhär ca 2 månader till avresan börjar fundera på riktigt vad fan det är man har gett sig in på! Det är inte någon annan som ska åka iväg, det är jag! Ingen tjej vars blogg man läst, det börjar bli verkligt nu.

Och det både skrämmer mig och gör mig fantastiskt glad och taggad,  det ska bli så himla kul!

Så när frågan kommer om hur det känns kan jag inte svara annat än spännande och nervöst, för det är ju det det är! Men har märkt själv att mina svar blir kortare och kortare för varje gång jag får den, och det är inte för att jag tröttnat på frågan, jag tror att det handlar om att jag kanske sakta börjar inse vad det är jag ska göra och det är med blandade känslor!

Okej det här inlägget kanske inte är så logiskt eller ni kanske inte ens fattar vad jag ville ha sagt med detta! Men lugn det gör inte jag heller!
Och kanske är det den känslan jag vill förmedla, för det är så jag känner just nu, en aningen förvirrad....


Ja då är man igång!

Sitter nu och håller på med visumansökan, tänkte att det var lika bra att få det gjort!
kan skriva ihop ett inlägg om hur det fungerar om det är någon som vill det, så kommentera om ni vill ha mer info om visumet :)
här är några av frågorna...
¨

Paintball!

Det här skulle ha publicerats igår, men det fungerade inte, men nu så!
Hej! Idag har vart en fullsmockad dag med bland annat fotbollsmatch, paintball och middag på restaurang med mitt gamla fotbollslag:) kul att träffa alla igen och roligt med paintball!
Eller egentligen har hela helgen gått i ett, med födelsedagsfirande på fredag kväll och jobb och klassfest på lördagen:) så om jag ska sammanfatta det hela kan jag väl säga att helgen varit super!
Börjar närma sig juni också! Och förhoppningsvis får jag mer info om min vfamilj då! Håller tummarna!
Tiden har gått så otroligt snabbt och om två veckor är det SOMMARLOV!! Kan ni fatta? Sjukt! Nästa torsdag!
¨
¨
hela gänget!
blev skjuten i bakhuvudet! Observera att kulan faktiskt sitter kvar i håret...
Fick även ett skott på masken så att färgen gick igenom! Smakade mindre gott...

Visum

Hej på er! blir lite glest mellan inläggen då och då... men nu har det ju vait så himla fint väder, så man vill ju passa på och njuta av det!:D
Idag hade jag bara ett nationellt prov i matte (det muntliga) och sen slutade jag! så då bjöd jag hem mina vänner och så käkade vi våffellunch, med jordgubbar och glass och solade och badade! Suuuper trevligt och skönt!
Det är under såna här dagar man undrar varför man behöver åka iväg!
Men ta det lugnt! Är fortfarande taggad till tusen! 
´
Fick också ett mail med DS-2019 vilket är ett dokument man behöver för att kunna börja med visumansökan idag. Ska jag vara helt ärlig så måste jag säga att jag inte har suttit mig in i det här med visumansökan än... Ska göra det! Och då ska jag skriva lite mer om hur det går till osv.
'
Annars är det såhär jag spenderar mina lediga timmar just nu! känns ju ganska bra faktiskt!


80 dagar till USA

OCH 16 TILL SOMMARLOVET!!!
U.N.D.E.R.B.A.R.T


Ville bara säga att jag lever!

Hej på er! Det var ett tag sen sist, men nu är jag tillbaka:)
Har jobbat igår och idag, är helt slut! Men det är ju ganska kul att jobba och ännu roligare den 25e!
Har inte hört nått mer från världfamilj eller AFS men jag väntar (som vanligt)
Har fått tre handböcker om resan från AFS och har läst två av dem, en var till föräldrarna. Och även om jag ställt in mig på att det inte kommer bli en dans på rosor osv så fattade man ännu mer att det verkligen inte bara kommer vara lätt. Det kommer vara en sån stor omställning och personlig utveckling och det kanske inte är det första man tänker på när man vill bli utbytesstudent.
¨
men även om det kommer vara jobbigt så tror jag att de är i de stunderna man utvecklas allra mest! men vad vet jag? vi får väl vänta och se:)
¨
Har förresten skaffat Instagram också! så om ni vill ha snabbare uppdateringar än bloggen så får ni gärna följa mig @odenlovisa
Har väl iof inte så många bilder nu... (ingen i skrivande stund, haha) men det kommer väl när jag vant mig;)
bättre sent än aldrig!
¨

 


Svar

Hej hörrni!
Ska svara på en fråga som jag fick av Emma om regionsvalet:) om man får välja en eller flera regioner.
¨
Jag tror bara att man får välja en, eller jag valde bara New York och det var inte så märkvärdigt med själva valet, man behövde inte fylla i nå papper eller så. Jag mailade bara till Johan när jag bestämt mig och sa att jag ville ha New York och han svarade att han skulle lägga till det i systemet. Tror inte man behöver välja något nummer 2, och om man är ute i god tid är det inga problem att hamna i den regionen man vill till. Men jag kan tänka mig att det är bra att ha tänkt ut ett nummer två ifall det skulle vara fullt på sitt förstahandsval :)
¨
Det svåraste är väl bara att välja regionen, men jag tror att man ska tänka på 5 saker när man väljer:
  1. Du ska inte på semester
  2. Det blir vad du gör det till
  3. Var öppen för precis allt
  4. Du åker iväg för att uppleva nya saker, då kanske annorlunda är bra!
  5. Allt har sina för- och nackdelar
'
Förresten så är det jättekul att blogga när man får någon kommentar då och då, så fler såna tack!:) och glöm inte att följa min blogg med bloglovin!

3 months to go!

Hej på er!
Idag är det precis 3 månader kvar tills lilla jag åker till landet på andra sidan atlanten. Oj oj oj ni anar inte hur konstigt det känns att skriva så, det är så lite tid kvar och den tid som faktiskt är kvar försvinner så j*kla snabbt!
Det är blandade känslor faktiskt. Självklart är jag taggad till tusen!!! men det kommer bli jobbigt också, det är ju ingen semester jag ska på! Man skulle kunna säga att jag kommer byta liv över en natt, en flygplansresa... och det är ju ganska sjukt!
¨


Passerat hundra

Ahh nu såg jag att det är mindre än 100 dagar kvar, 98 närmare bestämt!
Egentligen tycker jag inte att det låter lite, snarare tvärtom... men iaf det är ju något typ av magiskt tal!
Tycker "lite lite mer än 3 månader" låter bättre!!
'


RSS 2.0