Lovisa In The US

Tisdag

okej i dagens inlägg tänkte jag bara visa er lite bilder:)

babysitter #1

If You Told Me To

Hallå hallå!
Åter igen så blir det inte riktigt som jag tänkt mig med bloggningen... Men jag försöker:)
 
Senaste dagarna har jag vart och klippt mig! Det behövdes verkligen verkligen verkligen ska ni veta!! Gjorde inga stora förändringar utan nöjde mig med att toppa och lägga i lite high lights. Sen efter frisörbesöket åkte vi och åt på ett hamburgerställe som heter five guys. Ni som är i USA, ät där, supergott!!
 
Sen har jag även hunnit snacka lite med Hedvig och igår även med sverige på rikigt, nämligen ett skype samtal med Mikaela, Julia och Ellen! Sååå kul! Var ju nästan 2 månader sen jag pratade med dem nu!!! Alldeles för länge sedan och alldeles för mycket att prata om för att ens kunna komma på allt!  Vi får ta ett till samtal snart helt enkelt!
 
Sen igår var det söndag och ja... jag sov länge (9.30 är rena rama lyxen här! när man går upp 5.20 annars) sen åkte vi och handlade lite skolsaker, behövde en ny binder, min gamla är helt trasig och vi får alldeles för mycket papper, så nu köpte jag en större och satte in lite bilder och så på framsidan!
 
Oh kom på en jättebra idé just! Skulle vara jätte kul om ni ville skicka nå bilder som jag kan sätta in på framsifdan av min binder, så snälla snälla gör det!! Skulle bli så glad!!
 
Och vi installerade även Xbox kinect som har stått här i ett hörn ett tag, och så köpte vi dance central 3! Alltså såå himla roligt spel!! Jag och Elian spelade i över 3 timmar och låg på marken av skratt! Och visst hade man träningsvärk idag när man vaknade!
 
Sååå det här med träning.... Det har väl gått sådär de senaste veckorna... Men jag kom nyss in från en löprunda! Sprang 3 miles=ca 5 km. Eller sprang och sprang, jag gick väl ganska mycket.. och jag hatar när jag behöver göra det, men idag gick det inte att springa hela vägen.. För det första hade mitt spotify offline mode slutat fungera så jag hade en låt på repeat under 3 miles, eller ja inte ens en hel låt var det... Så det var ju en aningen frustrerande och sen blåste det nå så enda in i! Har väl att göra med hurricane Sandy att göra.
 
Men ni kan ta det lung för min del, för det kommer inte drabba Tennessee, eller det kommer bli/är mycket kallare och det blåser, men mer än så är det tack och lov inte! Hoppas verkligen att det går bra för de i NYC och så nu!!

Nu ska jag nog titta in i skafferiet och sen dansa lite och ikväll sitter vi barnvakt åt Kenzie också, så då blir det lite mer dans! Ska försöka bättra mig på uppdateringar så att det blir fler och kortare så ni orkar ta er igenom hela!
 

lunch på five guys!
 

från min lilla joggingrunda idag, väldigt fint är det! 


Problems

såg att mycket av texten jag skrev i förra inlägget är borta, ska försöka fixa det imorgon:) Idag har jag haft ett ton av läxor... segt! Men vi var och käkade på Buffalo Wild Wings och det är ju alltid trevligt! Och jag och hedvig skypade lite, haha skräll.... Men så länge det inte är i vägen för något annat har vi sagt att det går bra:)
Och jag satt ute i solen idag och låg och lyssnade på musik, tror jag slumrade till lite haha... Men det var så skönt att ligga ute med musik och 25 grader och sol! Förresten hörde att det snöade hos er... ;)

Sverige Sverige älskade vän!

Okej hej fellas! 
Jag sitter just nu på min web design class och skriver ihop det här.. Och nej ni behöver inte oroa er... jag har varit klar med våra uppgifter i 2 lektioner nu och vi får inte fortsätta förrens efter provet som är imorgon...

Igår skypade jag med Hedvig, haha vi har skypat mycket på senaste tiden nu, men det är så kul och skönt! Vi pratar om allt! Och det är ju inte så att jag får hemlängtan och det är det som är så bra! Istället för att få hemlängtan så blir man typ bara peppad! Och vi kan prata om Sverige utan att det känns speciellt jobbigt, och det är tur det!

Som igår, vi pratade väl i en timme om enbart julkalendrarna och ytterligare 1 timme om saker man saknar i sverige. Inte som får en att längta hem, utan bara riktigt inse hur mycket man tycker om det och längtar till att få göra det igen! Kan ge er några exemel!

Just nu saknar jag:

  • att sitta i höstvädret hemma i Sverige, när det är sådär grått på morgonen och bara läsa VLT och äta frukost.. (Vet att ni tycker det låter knäppt)
  • att cykla
  • att kunna gå ner på stan efter skolan
  • matrasten i skolan, att bara sitta och prata och skratta bort en timme med sina kompisar
  • att kunna kolla i kylen och skafferiet och inse att man inte har nått hemma och sen snabbt ta cykeln och köpa det
  • att gå över till Anna och Johan när man är uttråkad
  • att spontant bestämma att man ska ta en fika efter skolan och sen sitta där i flera timmar
  • att sitta i soffan med en kopp varm choklad och grädde och titta på film (vet att jag kan göra det här också, men ni vet med sånt där rikigt tråkigt höstväder utanför)
  • att ringa till pappa eller mamma efter skolan när det spöregnar och tigga om skjuts.. även fast det oftast slutar med att jag får trampa hem iaf...
  • att fika!!!
  • spela kort! (man gör inte det här, eller jag har iaf inte gjort det)
  • att se att det börjar bli vinter, och att bli glad att det snöar, och bli idiotförklarad för det...
  • att spela bandy!!
  • att börja med nedräkningen till julafton! Mindre än två månader kvar nu!
  • ta långa promenader med kompisar

Det finns mycket jag saknar men, det är inte så jag får hemlängtan av det, utan det är bara saker jg har insett att jag värdesätter nu när jag inte har det, och några av de sakerna jag har skrivit hatade jag hemma! Typ som att titta in i skafferiet och sakna något och BEHÖVA cykla och köpa det, nu önskar jag att jag kunde det!

Vet inte varför, men får en sån varm känsla i magen när jag skriver det här och samma sak när jag och Hedvig pratade om det igår! har ni andra utbytesstudenter haft samma känsla? Bara att ni saknar det, men inte så att det får er att vilja åka hem, utan bara inse hur mycket ni gillar det? Och då inte nödvändigtvis att det är sämre här, för det är inte så jag menar:)

Och det roliga är att när jag kommer hem till Sverige igen så kommer jag sakna alla saker här!!! 


från en av min och hedvigs alla skype samtal:) båda hade dl-måtten haha;)

Från konserten förra helgen!

Okej här kommer två klipp från koserten, eller det första är bara musik som spelades mellan banden... Men alltså välkommen till countrymeckat!! Och den andra är Little Big Town- performing Lady Gaga's Born this way! Nu får ni se lite exempel från hur det är här haha!



 

Och lite mat....

Haha kom på att jag även hunnit med att baka kanelbullar på den senaste tiden, måste säga att övning ger färdighet... Jag kan baka kanelbullar... Och det bästa är att vi har pärlsocker här hemma! Har väl dig Emelie att tacka för det!!:D


Och i förrgår gjorde jag denna goding! Äppelpaj! Mums säger jag bara, även om den blev lite torr....


och idag gjorde jag och elian jättegod mat, enligt oss själva! Hemmagjord tomatsås med pasta och kyckling panerad i italienskt ströbröd! Vet inte om det låter eller ser särskilt gott ut, men smakade bra gjorde det! 

Det var matinlägget för dagen;)

Okej dålig uppdatering var det här....

Det här skulle ha uppdaterats igår, men av någon anledning fungerade inte vårat internet alls!

Okej vad har hänt sen sist... Jag har varit urusuel bloggare, men nu får ni massa bilder, så hoppas det kompenserar det hela!
 
Förra torsdagen hade vi en konsert med andra skolor på West Creek High. Det gick väl... äh... sådär...
Jag menar det var väl inte precis jättebra men vi var väl inte helt värdelösa heller. Men ni fryxare hade nog skrattat... Jag har väl inte så mycket att säga om det really... OK
Efter det åkte jag snabbt som attan mot Clarksville High där Henry County och CHS spelade finalen av vår soccer tournament. Efter matchen så skulle jag och tre andra i mitt lag få ett pris:) Det var roligt och medaljen tar jag med mig som ett roligt minne av fotbollen!

Analena, jag, Adri och Payton


På fredagen var jag, elian, mom och dad på en konsert i Nashville:) Men först åt vi på en smarrig restaurang, kinesiskt blev det! Men det var iaf en country consert så det var kul! Rascal Flatts & Little Big Town var det om spelade, och två andra band, men de minns jag inte namnet på... Men de som jag skrev är stora här!:)  Även om jag inte kände igen många av låtarna;) Förutom Lady Gaga då ;)




På lördag kväll var det AFS halloween party så vi åkte till nashville för det, alltså det var sådär.. Inte mycket folk men det var iaf kul att prata med de andra utbytesstudenterna och sjunga karaoke! Och vi bestämde att vi ska gå till ett haunted house om två veckor, det ska bli kul, eller läskigt snarare....




Söndagen minns jag inte så mycket av... Måste bli bättre på att skriva direkt! Jag får återkomma om jag kommer på nått, men jag antar att jag gjorde min us history.. och jag har skypat mycket med hedvig på senaste tiden, men det är bara kul!

Men va dum jag är!! Jag vet ju visst vad vi gjorde i söndags! Vi var ju på picknick! Det var huur mysigt som helst och det var super varmt och skönt ute, ca 25 grader:D


Så jag gjorde lite läxa på söndag morgon och sen sprang jag 3 miles och sen åkte vi till en vingård utanför nashville och hade en picknik! En jättebra söndag helt enkelt!! Sen satt vi ju ganska länge med läxan när vi kom hem... det här med planering och prioritering är väl inte min starka sida hehe....

Igår började skolan igen och det med att vi var tvugna att göra ett projekt i us historyn tills idag, vi satt väl i sisådär 5 timmar med det... 

Och idag har jag bara slappat efter skolan, och lekt med Kenzie såklart! Och tittat på massa filmklipp från min dator! Hahah gud vad jag skrattar! Har några favoriter!
Maja din dans i Idre till "baby got back" hahahaha :'D
Edvin och Elin, våra fina tjockisskämt på öland hahah!!
Och Lousie och Agnes på spanskan, kollade igenom våra försök till den där restaurang scenen.. Alltså haha va dåliga vi var! har över 20 filmer från det!

Bara väldigt roligt att titta igenom allt, det får mig inte att längta hem och vilja gråta om ni tror det! Bara att inse hur glad jag är att jag vet att jag har er där hemma och att jag får möjligheten att vara här och uppleva och träffa så många nya underbara människor på samma gång! 

Nog med sentimentalt snack, ni ska få se lite finfina bilder på min finfina amerikanska familj!


hahaha Riese som en förvuxen chiuaua! 

Fotbollen rullar på för min del!

Okej hej på er!
Nu har det blivit ett litet uppbehåll igen... imorgon är det redan torsdag! herre jösses så snabbt tiden går! 
De senaste dagarna har det hänt lite grejer som jag tänkte skriva om:)

I måndags så började ju skolan igen.. Och sen hade vi en match på kvällen, vi vann med 8-2 och jag gjorde en bra match:) två assister iaf:) och det var kvartsfinalen och igår spelade vi semifinal!

Det var en bortamatch så vi åkte med skolbussen, men innan det åkte jag med Adri, Payton, Arielle och JoBeth och åt innan vi hoppade på bussen mot Henry County. Tyvärr så förlorade vi med 3-0... Surt som attan och det betyder att fotbollssäsongen är över!:( Vad ska man nu hitta på.. Nej men efter matchen så kom min coach's fru fram till mig och pratade. Hon är coach för ett travel team i Clarksville och ville att jag skulle komma på tryoutsen nästa vecka! Hon var imponerad över mig och tyckte jag skulle spela med dom! Så det är ju himla kul! Men vi får se hur det blir, vi måste veta hur mycket tid och så som går åt och hur det blir med resor och sånt, men de sa att de kunde ta hand om alla fees, och det är ju bra!  Och det verkar ju kul, och just nu är fotboll så himla roligt!
Och jag kommer även få ett award imorgon efter finalen för typ best/most valuable player under this tournament. Så det är ju extra roligt!!

Idag  var det lite tomt utan fotbollsträning efter skolan helt ärligt! Och jag lär ju hålla igång om jag inte vill rulla fram, men ni där hemma behöver inte oroa er! Är nig helt ärligt mer vältränad nu än vad jag var när jag åkte!
Iaf nu på kvällen har vi suttit barnvakt åt Kenzie ett litet tag, och det är inga problem, det är ju ganska kul!;)

Nu sitter jag och glor på gossipgirl! och ska väl snart gå och lägga mig! Imorgon så stannar vi i skolan efter klockan ringt för dagen och sjunger igenom sånger i kören och äter pizza innan vi åker mot West Creek för ett performance, typiskt att det skulle vara samma dag som fotbollsfinalen... Men jag ska försöka prata med coach Chartrand (min lärare i kör och assisterande coach i fotbollen) och se om jag kan åka lite tidigare så jag hinner till slutet av finalen! Fingers crossed!

Och TACK TACK TACK Mikaela och Ellen för er present!! Underbart efterlängtat! Nu blir det svåra att inte äta upp allt på en gång... Love you girls!

Time flies when you have fun!

Okej så nu ligger jag i sängen och ska gå och lägga mig! Det här lovet har gått så otroligt snabbt! Vet inte om jag vill tillbaka till skolan än... 
 
Igår var vi på haunted woods, alltså man går i en spökbana i skogen, det är kolsvart ute och massa skådeselare är utklädda och skrämmer än, alltså det var AWESOME! Jag var livrädd!! Alltså jag skrek och hoppade och klamrade mig fast vid moms arm! Jag hade huvudvärk när vi åkte därifrån för jag hade spänt mig och skrikit så mycket!
Man gick bland annat igenom ett majsfält, och självklart hoppade det upp människor stup i kvarten! Och människor jagade en med motorsågar, knivar och yxor och en lastbil som startade och tutade precis när man var framför den! Och ett vitt rum som blinkar, ni vet sådär så att det känns som tiden står stilla.. ett sånt rum iaf med blod överallt och "lik" i säckar hängandes från taket, som man var tvungen att nudda för att ta sig fram, och självklart var mördaren i rummet två centimeter från ens ansikte! Kan inte skriva allt, men nu kanske ni har en bild framför er iaf!
Det var ashäftigt, och väldigt bra gjort tyckte jag! 

Idag har vi varit i Nashville och shoppat halloween kostymer! det var himla svårt att välja och vi spenderade timmar i affären! Något som inte gjorde det hela lättare var att man kunde välja bland kort-korta kjolar med strumpor upp till knäna eller kort-korta kjolar med strumpor upp till knäna... Utbudet med andra kostymer var ganska snålt... 
Men jag valde en top gun uniform, bild kommer senare:) 
Efter vi äntligen bestämt oss för våra uniformer så åkte vi och åt på en jättegod restaurang, minns inte namnet men gott var det! Sen åkte vi hem och tittade på Step Up 2 & 3, och nu ska jag som sagt sova, är så sjukt trött och imorgon börjar skolan...

Imorgon har vi även vår första match i districts.. Alltså slutspelen. Så håll tummarna för oss! 

Måste bara åter igen säga hur underbart fint det är här just nu! Träden blir bara vackrare och vackrare, älskar hösten och har alltid gjort! Och det blir ju bara lite bättre när det är 77 F ute (25 grader C) :D alltså förstår ni det!?

Och just det, gjorde köttbullar och potatismos igår, det blev lyckat!:)

Glömde nästan...

Bildbevis på att det är okej att äta cupcakes och annat gått! ;) 
Men helt ärligt tränar jag sjukt mycket mer här än vad jag gjorde hemma! Vanligt vis varje vardag två timmar, och nån match varje vecka. Brukar även ge mig ut själv då och då, som igår! 3 miles med en stroller och Kenzie haha :D
Så nog ska ni nog känna igen mig när jag kommer hem;)



Och idag hittade jag på det här i en affär (Publix för er utbytesstudenter som vill veta) Och det passar ju perfekt för imorgon ska jag laga köttbullar och potatismos!


Sen har jag precis gjort dessa godingar!! Och de blev mumsiga ska ni veta, konstigt annars med tanke på hur mycket bullar jag har bakat!! 

Welcome to my house!

Okej så här kommer äntligen bilderna från huset, som ni efterfrågat!
Så det här är alltså huset!


Och det här är mitt rum!:)

och här är mitt och Elians badrum:) eller en del av det, sen bakom mig finns det en dörr intill dush, badkar och toalett:)


Sen har vi köket!


Och vardagsrummet:)


och ett badrum, kenzies badrum:) 



Och vår backyard!




Och ett extra allrum, en hall och en matsal:)



Sen tog jag även kort på min garderob när jag kom hit och nu...
 Före:


Efter:


Och här kan ni se vad som är skillnaden....

One more thing!

Just det skulle säga att jag kom på att jag inte vet om ni ser när jag svarar på era kommentarer! Vissa har varken e-post eller blogg inskrivet så då vet jag inte om ni ser att jag svarat! För vissa kommentarer skriver jag inte ut som ett inlägg! Men om ni har skrivit nån kommentar så kan ni gå in och titta på den och under står ett svar! Hoppas iaf att ni på nått sätt har läst mina svar iaf!

Det var bara det!

Ska snart åka mot the mall och se på bio med Elian, Margherita och Sebastian! Men först ska jag äta en döläcker brownie-thingie!! Alltså den är såååå god!! 

Bildbomb deluxe!

Från igår!

Okej så när det är sådär ruskigt fint höstväder och man inte har nått att göra, för man saknar public transportation (ska aldrig klaga mer på väntetider osv på VL eller SJ) då får man helt enkelt vara påhittig! Och är det två saker en utbytesstudent vet hur man gör är det att ÄTA; Ni har väl hört vad AFS (organisationen jag åker med) står för! AFS = Another Fat Student
Och det andra är att TA KORT!! Jag vet inte hur många gånger personerna i min närhet har tittat konstigt på mig när jag halar fram kameran.... 

Så eftersom man inte kan göra nått på tom mage åt vi, jag vet att ni måste bli chockade....
Efter det tog vi en promenad i vårt neighbourhood och jag tänkte att ni ville se lite bilder på hur det ser ut här så... Här kommer bilder! 


det är väldigt grönt och fint här! Och ännu finare nu när det börjr bli höst och träden skiftar färg!


Och det börjar ju närma sig halloween! Och ni trodde väl inte att jag skulle glömma att visa er lite amerikanskt engagemang och holiday spirit!!

Och det är hit vi kommer springandes varje vardagmorgon, ibland med skorna i handen och borsten i håret... Skolbussköraren måste tro att vi är helknäppa!

Min lilla Rie-Rie!

När vi hade promenerat runt och sett ett fint hus och ytterligare ett, och ytterligare ett, och ja ni förstår.. Många fina hus finns det verkligen!! Och alla fina bilar, amerikaner gillar sina bilar ska ni veta! .... så släppte vi in hundarna i huset och gick ut igen! Och tog lite mera kort!


hopp-kort är ju en klassiker som alltid bjuder på misslyckade försök...

men vi lyckdes ju någorlunda också...

Okej låt mig förklara det kommande fotona! Vi tyckte att grannarnas höbalar såg lite country ut och bestämde oss för att ta kort där! Så vi riggade kameran på grannens brevlåda och hoppades innerligt på att de inte var hemma och såg två idioter springa fram och tillbaka mellan deras brevlåda och höbal... Det räckte väl med att bilarna som åkte förbi fick se galenskapen...

För vi sprang som galningar fram och tillbaka och slängde oss ner på marken.. För grejen var att vi hade självutlösaren på kameran, och för att bilderna skulle få lite mer "action" så väntade vi till det bara var 5 sekunder kvar! Så det resulterade ju i inte allt för perfekta bilder, och vi hade sjukt roligt!! Även om Elians fot höll på att stryka med i ett försök att springa till höbalen, ahahah!! Men ni måste väl erkänna att vissa bilder är himla bra för att ha 5 sekunder att springa några meter och sätta sig till rätta!

Okej nu får ni titta på bilderna...



sen kände vi att vi behövde lite mer utmaning... Så nu fick den här saken vara med på bild... och nu behövde vi springa betydligt längre...

Försök nummer 1...

#2

Tredje gången gillt!
 
Och här kommer lite bilder på huset! Från utsidan:)

Riese framför ytterdörren

Och brevlådan om ni ville se den! (Maja)

 Nu har jag väl varit duktig med massa underhållande bilder! Så nu vill jag ha lite fler kommentarer, tack på förhand:D

/Er lilla svensk!

My birthday:)

Hej allihopa!
Igår var det min födelsedag och den var jättebra!
Vaknade vid 8 (av väckarklockan...) gick upp och möttes av en lapp med "Happy Birthday Lovisa" och cup cakes! Ingen var hemma för mom började jobbet tidigt, Kenzie var i skolan och Elian åkte med mom för att kunna shoppa i Nashville:) Jag åt lite frukost och gjorde mig klar för träning! Klockan 8.40 hämtades jag av Regan och vi åkte till träningen.
 
Hade med mig cupcakes som vi åt efter, och det var väldigt uppskattat, kanske extra mycket eftersom vi sprang 7.2 miles !! 11.5 kilometer!! De sjung för mig under första varvet och sen hade vi bara ytterligare 5 varv kvar!!
 
Efter träningen fick jag skjuts hem och tog ett långt bad och lyssnade på musik och tog det lugnt! Sen skypade jag med familjen hemma och med Hedvig och svarade på alla grattis och kommentarer på facebook och bloggen! Vill tacka alla för alla gratulationer, blev jätteglad!! Och saknar er alla! Men jag har det jättebra här!
 
Jag fick även ett paket från familjen i Sverige! Bra timing mamma! Fick ett jättefint halsband från Efva Attling med budskapet "kärlek övervinner allt" och en dumleklubba!! Yummi, yummi!
 
Fick även brevet från er morfar och Monica, tack så jättemycket!

Från min amerikanska familj fick jag en jättefin t-shirt, två presentkort (american eagle & pacsun) och en body mist från Victoria's Secret! Och sen armbandet som jag fick när Elian fyllde år!! Thank you so much! Love it!! And more shopping, yay!!:D Och självklart det kanderade äpplet från Elian!

Idag fick jag ditt brev Anna! TIO hela dumleklubbor!! :D och brevet var jättefint! Fick ocskå ditt brev mormor!! Tack å tack! Älskar smyckena! De var jättefina!!

Så åter igen, tack alla!! Känner mig verkligen lyckligt lottad som har er alla i Sverige och en ny amerikansk familj, inte alla som har det inte!!


Yummi!! Råkade äta 6 stycken... Men det var jag väl värd, födelsedag + 7.2 miles!!

Brev från Morfar & Monica och paket från mamma, pappa, matilda & maja!

halsbandet från mammi, pappi, matilda och maja:)

idag fick jag paket från Anna och Mormor!

Tack för dumleklubborna!:D

Och älskar det här mormor! Tack!

And thanks for the gifts mom, dad sissy elian and sissy Mackenzie!

The perfect monday

Hey fellas!
Idag började jag mitt höstov med fotbollsträning, vi har träning tisdag, torsdag och fredag också.
Sen åkte jag hem tog en dusch och sen åkte jag, mom och Elian till O'Charlies för att äta lunch och sen vidare til the mall för att shoppa och gå på bio!

Shoppingen gick som vanligt bra, konstigt hur mycket man hittar här.... Shopaholic for real säger jag bara!!
Gud så jag kommer sakna shoppngen, lilla Västerås kan ju slänga sig i väggen, särskilt om man jämför med Nashville! Men det här är inte bra för plånkan inte, fast det är ju sjukt mycket billigare här!! Men det gör ju bara att jag köper mer hehe...

Sen gick vi på bio och såg Pitch Perfect! Alltså rikigt bra film, rekomenderar den verkligen verkligen, sjukt rolig!! Skrattade asmycket haha! Men jag såg att den inte är bioaktuell förens i februari hemma i Sverige! Det är en bra sak med att bo här, jag får se alla filmer mycket tidigare!! Och det kommer komma mycket bra till Sverige kan jag säga;)

Just nu är jag barnvakt och sitter i soffan med Kenzie sovandes i knät, ser slutet på Princess and the Frog och ska snart gå och lägga henne i sin säng och invänta mom som är och tränar, och så ska vi åka till Walmart och shoppa lite! Ska försöka hitta mig lite torrschampoo, men varken Elian eller mom hade hört talas om det så fingers crossed att de har det!! Kan ju helt ärligt rädda en hel dag! 

Och imorgon är det någon som fyller sjutton! Jo det är visst jag! Tiden går såå snabbt! Tack farmor och farfar för ert brev, det gjorde mig glad!

Och just det! Älskar hösten så himla mycket! Det är så vackert och härlig luft, idag sken solen och det var en underbar höstdag, även om det börjar bli betydligt kallare nu!

Sjukt bra film som ni måste se när den kommer ut på bio!
 
 

International festival

Hej på er!

Idag tog jag varken en promenad eller läste hungerspelen... Men jag gjorde nått mycket bättre (tycker min värdmamma haha) Nej men jag började med att städa ur och fixa i vårt pantry, det var ganska messy kan man väl säga;) Elian hjälpte mig efter ett tag men efter ca 3 timmar var det klart! Och visst blev det fint! Fortfarande mycket, men det älskar jag haha!! Min favorit är hyllorna längst ner, bakning och snacks! Okej översta hyllan är helt okej den med, flingor och chips...;)
 
Efter det åkte vi mot Nashville och gick på en international festival, träffade några från AFS och gick runt och kikade! Prövade mössor som var lika fula som söta och åt funnel cake! Alltså!!! Såå gott!! Det är liksom friterad smet med ett ton av florsocker!
Till lunch blev det nått indiskt eller nått från en av alla internationella matstånd! Och sen åkte vi till ett farmers market och sen till en jamaicansk restaurang, jättegott det med! (hehe ska väga mig på tisdag, ska bli spännande! ska väga mig den nionde varje månad för att se hur jag ligger till...)

Sen åkte vi hem och nu har jag legat och kollat på saltkråkan! Åh vilken nostalgi alltså! Älskar Astrid Lindgren och kommer alltid göra, man kan aldrig bli för gammal för de filmerna! Tack Anna för länken! 
 

Mitt favoritställe här hemma och förmodligen det mest besökta so far!



Oh just det! Jag höll på att glömma att jag åt Pop Rocks för första gången idag! Det är godis som man lägger på tungan och de börjar poppa! Världens roligaste ju! Har vi dem i Sverige?? Har aldrig hört talats om, men det kanske bara är jag...

Last weekend

Här kommer lite bilder från förra helgen när vi var och plockade pumpor och gick i majskolvslabyrint osv... 
Kändes rätt så amerikanskt! Och vi gick i den där labyrinten ett bra tag kan jag säga! Hade jag gått själv hade jag nog vart kvar än, med mitt lokalsinne (det tog mig helt ärligt några minuter att komma på det där ordet haha vart ska det sluta!)



Good morning!

Good morning yall!

Sitter just nu framför bästa tv-serien någonsin! Grey's Anatomy! Idag är tanken att vi ska åka till Nashville för att gå på en internationell festival! Ska bli jättekul! Och det är fint väder ute, så det kanske blir en liten promenix med hundarna (ångrade det i samma stund som jag skrev det...) förmodligen inte då... ska nog ta mig tid att läsa the hunger games istället! 
 
Skypade med Hedvig igår och tiden går så fort, två timmar pratade vi och har fortfarande såååå mycket att prata om!! Men vi planerar en resa i januari så hon kommer hit eller jag till henne, ser fram emot det så sjukt mycket!  Och det roliga var att vi helt utan att tänka på det la in engelska ord HELA TIDEN!! så ett tag pratade vi bara engelska... känns så sjukt konstigt men kul! Men alltså tänk när vi kommer hem efter ytterligare 9 månader utöver de två nu! Hejdå svenskan liksom!
Det är som Elian sa:
"Omg this is so messed up! Now I can't remember the word in English or German!!"
Förvirring på hög nivå här kan jag säga! 
 
Och nu har höstlovet börjat här, tror inte vi ska göra nått speciellt men jag har träning måndag, tisdag, torsdag och fredag, men det är det enda jag vet! 
 
Ska försöka ta tag och börja med en scrap book också hade jag tänkt! Jag tänker så mycket, men jag anatar att jag måste göra det också....
 

Friday

Hey yall!
 
Idag är det fredag och början på fall break! Ska bli så skönt! Ska försöka bli bättre på att blogga, men det skulle vara kul om ni kommenterade lite mer, får liksom en helt annan motivation och driv om det finns lite kommentarer!  Och skriver som jag läste i en annan blogg, kommentarerna behöver nödvändigtvis inte handla om mitt inlägg, säg vad som händer i ert liv eller vad som helst!
 
Mer kommentarer = mer inlägg :D
 
Och ni kan följa min blogg med bloglovin:)
 
Och på tisdag fyller jag 17!! och det är även då 2 månader sen jag lämnade sverige! Tiden går så rasade fort! 
 

snygg bild på mig och kenzie, right?

Q&A

Liza:
Känns som att frukost och brunch är en större grej därborta, (du skrev i det här inlägget att du åt frukost hos grannarna) träffas man oftare andra och äter det tillsammans? :*
 
Nja jag tycker nog inte att det är så mycket större här, eller jo iof kanske lite... brunch är nog större här och det  är ju skillnad på typ av frukost och så!

Här är det, våfflor och pannkakor, bacon och ägg, potatisgratäng och korv och sånt som gäller som "rikigt" frukost... fast på vardagar blir det "vanlig" frukost; flingor, rostad macka, yoghurt och sånt!

Men det kanske är lite störrre här trots allt! Det är iaf väldigt gott!;)

pancakes med smör och sirap!
 
Och jag har sett alla smarriga kanelbullsbilder på instagram idag! Ni anar inte vad jag skulle kunna göra för att få äta en kanelbulle just nu! åh det vattnas i munnen! Ska nog försöka baka lite bullar kanske! fast inte idag, har ju som sagt en match idag och då hinner jag inte med nå bullbak inte, men vi har fallbreak nästa vecka så man kanske ska passa på då! 

 




One day in my life

Hey guys! 
 
Sorry för dåligt uppdaterande, men det är så svårt att hitta tiden och när man väl har lite tid över är det sova som gäller!
 
Men den här dagen har varit okej och bra! Började sådär, klev ur sängen som en zombie men lyckades på något sätt hinna till bussen med båda skorna på fötterna (har hänt att jag i princip har sprungit till bussen med en sko i handen haha...)
 
Sen började ju själva lektionerna, matten går bättre och bättre, så det är skönt! Älskar web design, det är såå kul! Sen på kören så skulle vi ha performences och jag sjung den svenska nationalsången, det tyckte alla var jättehäftigt! De behöver ju inte veta att jag messade up texten...
 
Sen hade vi culinary arts, imorgon har vi ett prov på knife skills, men det är inte direkt komplicerat och sen var det då lunchen... 
 
H A T A R lunchen! Jag och Elian sitter just nu vid ett bord och bredvid oss sitter största rednecken jag någon sin beskådat!! Alltså ni ska höra dialekten! Det skär i öronen och han är så fruktansvärt dryg!! Tur att det bara är 25 minuter!
 
Och haha ja ni där hemma i klassen, jag kan nu äta på mindre än 15 minuter, det ni!!
 
Sen hade vi engelska, fattade nada idag... Men ni får ändå vara lite stolta över mig! Igår höll vi på med nå gramatik som kallas paralellism och jag var den enda i klassen som kunde svaret, läraren var mäkta imponerad och nu kallas min lilla höra för "gold corner" haha! Us historyn var som vanligt, fattade lagom mycket :) och tycker verkligen om läraren, han är så rolig!
 
Sen på bussen hem pratade jag med en jättesnäll tjej, så vi ska hänga någon gång, kul kul!:)
 
Sen hade jag en match mot West creek och det gick asbra! Kändes super och det var så roligt att spela! Jag gjorde ett bra jobb och det gjorde de andra tjejerna i laget med, så skönt med en vinst! sen svängde vi förbi arby's på väg hem och åt rostbiffs sandwich och curly fries, yummi!
 
Nu ska jag sova... eller nja jag måste göra engelska läxan först! Och vi har ett prov i economics too... Och imorgon har vi ytterligare en match, men jag ser fram emot den:)
 
Så, det är hur en dag kan se ut för mig här borta! Det börjar dock bli kallare här, för nån dag sen tyckte jag att det var jättekallt och när jag kollade på termometern visade den typ 22 grader haha, har blivit bortskämd med värmen här...
 


me and catelynn på bussen
 
och bilder från helgens pumpkin thing kommer :)

RSS 2.0