Lovisa In The US

Lite lätt panik sådär!

Hejsvejs!

Idag fick jag ett mail från AFS som halvt gav mig en mindre hjärtattack...

Så här stog det:

Hej Lovisa,

Johan är på semester denna vecka så jag kontaktar dig i stället.

USA återkom med ny information om din placering. De var oerhört tacksamma för din öppna och positiva inställning till denna dubbelplacering – men nu har situationen ändrat sig lite.

(HÄR FICK JAG LIKSOM LITE PANIK)

Tjejen du skulle få dela värdfamilj med kommer inte att kunna bo därför att hon inte kom in i skolan – hon var en AFS ”semester student” vilket innebär att hon kommer till USA på ett 6 månaders AFS program . Skolan godtog inte detta så nu letar AFS USA efter en annan students om kanske kommer att kunde passa värdfamiljen och dig.

Så fort detta är klart kommer vi att kontakta dig igen för att diskutera mera och se hur ni känner kring detta.

(HÄR HADE JAG LUGNAT NER MIG)


Förstår ni att jag blev rädd eller? Är som sagt jättenöjd med min placering och när jag bara läste första delen trodde jag att familjen ändrat sig och att jag inte alls skulle få den här placeringen. Men nu har jag fått in massa tankar på "tänk om familjen ändrar sig".
Men mamma sa till mig att jag ska sluta oroa mig och fokusera på skolan i sverige istället! Antar att hon har rätt. Har bara haft USA i tankarna på senaste tid, dags att fokusera på sverige nu! Även om det kommer bli svårt, men jag ska göra mitt bästa för omgivningens skull haha! :)

Nu ska jag ta tag i det och plugga den alltid lika roliga företagsekonomin....


Värdfamilj!

Hej på er! Tänkte att jag ska utveckla det förra inlägget, har samlat mig nu, haha:) Jag tar väl allt från början

Jag fick ett samtal av Johan på AFS i går runt kl 17. Trodde först att det handlade om min ansökan, eftersom jag inte fått reda på om den blivit godkännd i USA än. Iaf fick jag ett mycket bättre besked än så!!! Jag hade fått en värdfamilj till och med. Herregud så glad jag blev. Kan inte förklara känslan! Fick veta lite om familjen och han sa att det var en bra match, att vi passade ihop. Det fanns ett men. Det var att familjen ville ta emot två studenter. mig och en från brasilien. Men jag tyckerinte att det  gör nått, snarare tvärt om, jag tror att det kan vara jättekul och skönt att ha nån att prata med som går igenom samma sak. Kan säga såhär, så fort jag la på så kom tårarna. Haha en explosion av massa känslor, trodde inte jag skulle reagera så stark, men det gjorde jag iaf. Ringde direkt till hedvig, som också ska åka som utbytesstudent, men hon svarade inte. Sen kom jag på att jag måste ju ringa mamma, haha!! Ja ni, fattar inte vilken tur jag har haft som fått familj så himla snabbt! Johan ringde iaf idag igen och pratade med pappa och har nu fått reda på avresedatum också! 8 augusti tar jag mitt pick och pack och flyger mot new york och sen till mitt nya boende i Tennessee. 

Tänkte att jag ska berätta lite om familjen också:)
Jag har en vmamma och en vpappa. De har en 15 månaders liten flicka. Och en vsyster som kommer vara där på loven, tror hon är i min ålder. Dessutom kommer jag ju att ha en till vsyster eller vbror som kommer från brasilien och också är utbytesstudent, hur kul är inte det!! Familjen är aktiva och har haft 4 utbytesstudenter förut,så  det känns bra :) Har inte fått veta så mycket mer detaljer. Fast jag kommer bo i en stad som heter Clarksville och är ungefär lika stort som Västerås! Kommer också gå på Rossview High School (med ca 1500 elever) Är så himla nöjd med min placering:D

jag har inte så mycket mer att säga om familjen och så nu, eftersom jag bara fått veta lite grundfakta om dem, men jag är så himla lycklig så ni anar inte!!





OMG!!!!!!!

Herrejävlar!! Studsar runt i hela huset, skriker, skrattar, gråter (av glädje och förväntan), vet inte vart jag ska ta vägen!! Är helt hyper, asså ni hör ju hur jävla stissig jag är.¨

HAR FÅTT PLACERING!!!!!!!! INGET SKÄMT! ASSÅ OMG, VET INTE VART JAG SKA TA VÄGEN!!!!! SKA SAMLA MIG SEN SKRIVER JAG ETT TILL INLÄGG MED MER INFO, ASSÅ SHIT!!!!!! KAN SÄGA ATT DET ÄR I TENNESSEE IAF!!!!!!

FÖRSTÅR NI HUR LYCKLIG JAG ÄR??? TRODDE JAG SKULLE FÅ MIN PLACERING SIST!!!
HERREJÄVLAR

Tisdag

Tisdag idag och har fortfarande inte hört nått mer från afs, segt. Väntar på besked om min ansökan i USA och att de ska börja leta efter värdfamilj. Snart tror jag att jag skickar iväg ett mail till afs, men jag har bestämt mig för att vänta till februari, sen så! Har ni förresten tänkt på att det snart är februari, typ hela januari har gått (!) och hur snabbt gick inte det?! Något jag kom att tänka på just nu bara. Ganska lugnt i skolan nu, men känner på mig att det snart drar igång igen, bara att passa på att njuta av lugnet. Slutade vid lunch idag så det fick bli lunch på spicy med några från klassen istället för chili con carne i skolan, det var trevligt och gott:)

ska försöka skriva ett inlägg där jag svarar lite på frågor och lite allmänt runt usa som jag inte nämnt, så har ni nå frågor så får ni gärna fråga på! :)




och en bild på mammas goda semlor


söndag & förkyld

Hej på er! har spelat match idag, gick sådär. kände mig inge vidare, rättning: känner mig inge vidare. kan inte andas genom näsan, nyser och huvudet dunkar. Jävla förkylning! Ja ja mami tjuvstartar lite och håller iaf på att baka semlor nu, yummi!! Nä, nu ska jag bädda ner mig i soffan och starta en film. Ska förresten försöka bli bättre på att ta kort,men vi får se hur det går


...

Jaha då var min lördag slut. Imorgon blir det tidig samling för match och direkt efter matchen ska jag döma en match, kul med lite extra pengar som går raka vägen ner i usa-kassan. Får dock se hur matchen går med tanke på min oförmåga att kunna andas genom näsan... Kände att det här inlägget var så nödvändigt.... Hoppas iaf att eran lördagkväll bara har börjat, have fun!!

Dumma mig

Slänger in ett inlägg så här natten till lördag. Har precis sett dumma mig (despicable me) för första gången! För er som inte har sett den rekommenderar jag starkt att ni gör det! Haha så söt och rolig! Bästa barnfilmen på länge





Så söt!!


Snart är det fredagsmys!

Blir förvånad hur snabbt en skolvecka kan gå! Redan en vecka avklard på vårterminen. Ikväll blir det filmkväll med mina fina tjejor! Riktigt mysigt!Tror jag ska ta och baka lite muffins nu, men jag vet inte om jag orkar åka till affären. I-landsproblem...



Väntan, längtan & förväntan. och lite mera väntan

Ja ni, vad ska jag skriva. Händer nada här! Blir galen! För er som inte känner mig kan jag berätta att jag är en av dem otåligaste människorna på denna jord och jag HATAR att vänta. Och tyvärr är det allt jag gör nu. Väntar på att få höra något om USA, väntar på att få åka. Känner att jag måste ta tag i mitt liv nu och göra nått vettigare än att spendera varje vaken minut åt att tänka på utbytesåret. Men jag tror iaf att ni som också ska åka som utbytesstudenter vet vad jag pratar om! Försöker att inte föreställa mig hur året ska bli, vill inte ha för höga förväntningar. Det är dock svårt då man drömmer om ett perfekt år, men det kan man ju glömma. Chansen att man får ett perfekt år är ganska minimal. Dessutom tror jag att året blir lite som man gör det till.

Ni får ursäkta alla tråkiga inlägg om hur jag väntar och annat allmänt skit!
Thats all I had to say about that!



Söndag

Jahaja, ytterligare en vecka har gått, och det betyder att jag är ytterligare en vecka närmare USA. USA! Tror det är det enda jag tänker på och framförallt allt jag pratar om, stackars mina fina vänner som får höra mig tjata om det här dygnet runt!! Har ofrivilligt lyckats hitta lite deppiga bloggar om misslyckade utbytesår och känner hur modet sjunker, tänk om jag blir en av dom som typ tvingas avsluta sitt år och återvända till Sverige besvikna och ledsna, är lite orolig. Men har också läst nån blogg där det är fantastisk och helt otroligt. Kan ju bara hoppas på att mitt år blir så, men det återstår att se...

Snart beger vi oss mot födelsedagsfirande hos kusinen (dvs passerar trädgården in till nästa hus, haha) Det var min söndag det!

Cup Cakes<3

Hej på er! Idag har jag först spenderat lite tid på bandy, ovanligt eller... Efter det åkte jag och Filippa hem och vi bakade cup cakes!! Måste kalla oss nå typ av proffs för det blev dem godaste cup cakesen jag nånsin ätit!!! Vi hittade till och med på recepten själva, så nu ska vi skriva en receptbok med cup cakes har vi bstämt oss för haha!;) Alltså om jag skulle kunna skulle jag typ teleportera dom till er så ni får smaka men ni får njuta av bilderna istället!




Äppel & Kanel



Kokos, Vanilj & Ananas



Choklad & Valnötter


Update

Fick resultatet av SLEP-testet. 74 av 74 på hörtestet och 65 av 71 på läsförståelsen, så då förstår ni att det inte var så svårt. Fick veta att AFS i sverige fortfarande väntar på besked om min ansökan är godkännd av AFS i USA eller om jag måste lägga till nått, men det som händer här näst är att en resebyrå kommer kontakta mig för bokning av flyg och så! Har tyvärr inte så mycke annat att skriva nu... Men nu vet ni det senaste




AFS

Jag tyckte det var jättejättesvårt att välja organisation. För om man läser om dem så låter alla lika bra. Så jag började läsa bloggar och forum på utbytesstudent.se (sjukt bra sida för alla oss förvirrade blivande utbytisar)Men iaf så var EF en stark kandidat för mig ett tag. Men det var ju även Explorius också. Så jag ringde runt och fick ett väldigt otrevligt bemötande från EF. Så dom vart strykna från listan på en gång. Inte bara för att det var en som var otrevlig, det kan ju varit jag som hade otur, men personligen tycker jag EF känns så kommersiella, eller asså för stora, att man bara blir en i mängden. Det känndes helt enkelt inte bra, följde magkänslan. Då var det explorius kvar. Och dem var jättetrevliga och svarade på mail snabbt och så. Det enda som var negativt där var att jag förstog det som att man "byter" organisation i USA och jag har hört sådär om dem amerikanska organisationerna. Kan ha fel, ni som åker med explorius får rätta mig. Men det var väl även där lite magkänslan. Men det var den organisationen jag skulle åkt med. Men då bad jag mamma att ringa en kompis till familjen som bott i USA i några år. Och hon sa direkt: AFS ska du åka med. Så jag kollade upp dom, och dom verkade väldigt bra. Dem kändes mest seriösa av alla och verklligen jobbade för att studenterna ska få det så bra som möjligt. STS har jag faktiskt inte kollat på ordentligt om jag ska vara ärlig, vet inte varför, men det känns som att dom är bättre på språkresor och så, men det har jag väl egentligen ingen rätt att uttrycka mig om eftersom jag inte kollat upp dem så noga.

AFS har hittills varit superbra tycker jag! Svarar alltid på mailen snabbt, typ MAX 2 dagar tar det. Dem är engagerade och det känns jättebra. Fördelar... Ja det finns många fördelar. Ska försöka rada upp dem:

  • Verkar seriöst
  • Trevligt bemötande
  • Lagom stort, dom vet vem man är
  • Svarar alltid snabbt
  • Är hjälpsamma
  • Har inte hört några skräckhistorier om AFS;)
  • Finns mer, men jag kommer inte på nu

Nackdelar då:

  • Det är väl ganska dyrt, men det är väl iof alla.
Mer än så kommer jag inte på, eller kanske saknar lite fler träffar med andra som ska åka, har inte haft nån än:( tror att typ explorius haft det.)

Men fördelarna är ju betydligt fler än nackdelarna. Kan rekommendera AFS, för jag är väldigt nöjd! Men det återstår att se... So far so good!



klicka på bilden för att komma till AFS


Reunion med gänget med stort G och VM-GULD!!!

Hej på er! Igår var vi hemma hos några kompisar och hade en reunion med det underbara gänget som vi var i Italien med. Vet inte om det var dom vuxna eller vinet som pratade men det börjades iaf diskuteras om att göra en resa till tillsammans, denna gång till Florida. Vi får väl se hur det blir med det... Hoppas bara att det blir innan augusti så jag kan följa med! Kollade på hockeyn också. Lagom trött där när förlängningen började... Men lyckades faktiskt hålla mig vaken och såg till och med prisutdelningen. 5.10 hann klockan bli... Men bra jobbat killar! Stolt svensk här!



Precis som vanligt har jag ingen vettig update om USA just nu. Därför tänker jag skriva om hur och  varför jag valde just AFS. Men det gör jag till ett eget inlägg!


SLEP-test avklarat!

Sådär ja! Nu har jag gjort SLEP-testet så jag kanske får svar om nån vecka! Det var inte direkt svårt kan man väl säga. A piece of cake på några delar och några fick man tänka efter lite på, men inte mer än så, inget att oroa sig över!

Vad har mer hänt?? Jo jag har fått svar på mailet från AFS och dom kommer lägga in i systemet att jag vill ha New York som ankomst flygplats, så nu är det bestämt och fixat. Måste säga att jag är hittills väldigt väldigt nöjd med AFS. Svarar alltid jättesnabbt på mail och det känns som att allt är under kontroll och så.

Igår var jag i Stockholm och spelade bandy. Åkte 7 och kom hem typ halv 1 på natten. Känndes lagom kul att gå upp 7 imorse för att städa tvättstugor. Men som jag nämnt så är jag i stort behov av pengar inför USA. Kom fram till en deal med mami och papi när vi bestämde att jag skulle åka. Dom betalar avgiften och flyg och sånt, men jag måste stå för alla fickpengar. Så har räknat ut att jag ska ha med mig ca 25000 (!) fast om man tänker att jag ska vara där 10/11 månader så blir det typ 2500 i månaden och det är ju inte så himla mycket om man tänker att jag förmodligen kommer behöva köpa allt själv. Dessutom satsar jag på att tjäna ihop så mycket som möjligt nu så att jag kan göra ännu mer där borta!




Är inte den här låten är typ med i alla filmer som utspelar sig i New York? men klagar inte! I like it!


Nytt år, nya möjligheter

Hej på er! Hoppas ni hade en grym nyårsafton och ett grymt avslut på ett bra år! Det hade iaf jag! Vaknade 15.30 idag och har bara legat halvsovandes vid tvn... Men så ska det vara efter nyår.

Så nu är det alltså 2012! Känns overkligt. Tiden går så fort och det är nu bara lite lite mer än ett halvår kvar tills drömmen blir verklighet.
Alla utbytisar som åker 12/13. Vi behöver inte säga att vi åker nästa år. Vi åker I ÅR!!

För övrigt så laddas det upp inför imorgon då det bär av mot stockholm för bandy och f-19 cup (typ sm-kval). Tagga tagga och wish me luck!



RSS 2.0