Lovisa In The US

Mot Playa del Inglés

Hej på er! Sitter nu i ett café på arlanda och skriver ihop detta! Planet mot kanarieöarna lyfter om si sådär 45 minuter och det ska bli så fruktansvärt skönt att komma till värmen, även om jag sett att det inte är så väldans varmt där just nu... ja ja skönt med semster iaf och vädret är nog iaf varmare än i sverige, och det är ju positivt!
¨
Gick upp 4.30 i natt för att kunna åka iväg vid 5, packade lite detaljer och sedan rullade bilen iväg:) Jag måste bara säga hur fruktansvärt dålig jag är på att packa! Har nog med mig kläder för en hel månad, eller två möjligtvis! Jag menar det är ju skönt att ha valmöjligheter, och vad är då smartare än att ha med sig i princip hela garderoben!? Hur som helst, jag kommer aldrig kunna packa till USA!
¨
Nu ska jag ta och kika runt lite i taxfree:n innan vi ska gå ombord! Ha ett skönt påsklov och så får vi väl se hur det blir med uppdateringen den här veckan, förvänta er inte för mycket, för jag ska njuta av solen!
¨
puss på er!

min fina resväska, överfull...


Ett lugnande svar

Hej på er, hoppas ni har haft en bra måndag so far. Min måndag har iaf varit ganska kul! Vi drog igång med ett nytt projekt i skolan. Hundralapps-projektet kallas det och går ut på att man ska få en hundralapp att växa så mycket som möjligt på 4 veckor, roligt!:)
¨
Nu till det jag faktiskt skulle skriva! Fick svar på mitt mail från AFS. Ett ganska lugnande svar som tur är!
Som jag sagt tidigare så fick jag ju min värdfamilj väldigt tidigt, i slutet på januari redan. Men jag har ju inte fått kontaka dom än och har inte heller så mycket information. Har undrat varför och nu fick jag alltså veta att anledningen till att jag fick veta om familjen så tidigt är för att jag ska bo med en student till och de ville ha det bekräftat med mig att det var okej. Just nu fortsätter de med pappersarbetet i USA men när det är klart (typ i början av juni har jag fått veta :() så kommer jag få all information och kunna kontakta dom. Och det är ju så det fungerar för alla andra.  Man skulle kunna säga att jag har fått tjuvkika på familjen eftersom jag ska bo med en till utbytesstudent och kommer få min värdfamilj i typ juni. För om det inte hade varit en dubbelplacering skulle jag ju inte fått veta något förrens allt var klart.
¨
Så ni som väntar på värdfamilj, håll ut! Det kanske bara är ett papper ifrån!:D
¨
Tyckte iaf att det var otroligt skönt att få veta varför jag inte fått kontakta dom eller fått veta mer. Eftersom alla andra som fått familj fått kontaktinfo samtidigt! Men nu vet jag ju som sagt varför och johan sa att jag inte skulle oroa mig för mycket på att hamna i en annan familj, risken är ganska liten, men även att jag ska ha det i bakhuvudet, att det inte är helt klart ännu!
¨


Ett inlägg som skulle behöva många rubriker...

ja den här helgen har jag  burit några ton med sand och plattor. alltså bokstavligt talat TON. det har resulterat i x antal blåsor i händerna och allänt ont i ryggen, men man får väl tänka på sommaren. För vi håller ju på att bära plattorna till poolområdet, och det kommer bli för jäkla skönt i sommar!
Vi grillade förresten för första gången i år idag! Så himla gott och saknat, det måste ju faktiskt va den godaste mat som finns! oavsett vad man grillar blir det typ alltd gott!
Och ikväll blir det våfflor, eftersom det är våffeldagen!
och just det! ni har väl inte glömt att ställa fram klockan en timme, vi går mot ljusare tider!:D
Förlåt för detta askassa inlägg, ska bättra mig!
¨


Fikamys

helloo! igår hade vi film/fika kväll hemma hos mig med tjejerna i klassen. Kvällen bjöd på många skratt och det var mysigt och trevligt, och GOTT! Alla hade bakat något och eftersom vi var 12 stycken blev det ju en del! Vi fick äta i omgångar för att ens orka smaka oss igenom allt, haha! och så kollade vi på Paranormal Activity 3 och Bridesmaids, läskigt och roligt!
.
tog en bild på min tallrik, känner sig som ett riktigt fetto, men man lever ju bara en gång!
kan väl nämna att det här inte var allt, det fick inte plats...
¨
nu sitter jag helt slut i soffan och mumsar på en bit amerikansk chokladtårta och tittar på the middle. Kom precis hem från jobbet och känner mig helt död, blir förmodligen mer jobb imorgon. så det är bara att ladda om!
ha en fortsatt trevlig helg iaf hörrni!:)

Jaha och nu då??

Fick ytterligare ett mail från afs idag som svarade på frågan om värdfamiljen och när jag kan kontakta dom osv. Kanske inte det roligaste beskedet dock...
Fick veta att det fortfarande inte är klart med allt pappersarbete och att det inte skulle vara det förrens den 1 juni.... så de tycker fortfarande att det är bäst att vänta med att kontakta dom och familjen är också ombedda att vänta så jag antar att det bara är att vänta till 1 juni... Skitjobbigt, så jag skickade ett mail till och frågade lite vad som är det värsta som kan hända typ. Asså när jag skriver det här känner jag att jag typ har förstorat upp problemet, om det ens är nått problem liksom, typ att jag är riktigt dålig på att vänta... Kan bli riktigt trött på mig själv ibland haha!
.
Måste bara påpeka hur underbart vädret är idag också! Riktigt varmt och soligt:D så vi bestämde oss för att gå och köpa glass efter skolan och sitta i och bara njuta av vårvädret! Imorgon blir det matteprov och jag fattar INGENTING! och så ska jag baka en amerikansk chokladtårta till vår fika/film-kväll med tjejerna i klassen på fredag. Men mer om det kan vi ta i ett annat inlägg!

Avslutning på Jensens

Hemma från Jensens Bøfhus och avslutningen med bandylaget! Väldigt trevligt var det med god mat, bra service faktiskt och massa skratt och roliga minnen. Tråkigt att det är slut, men försäsongen börjar ju snart iaf, haha! Sedan körde vi gissningsleken "hur mycket kommer lovisa gå upp/ner i vikt i usa?" haha några var snälla och sa -1kg och andra mer rakt på sak och gick upp till + 9,5 haha! Men jag tycker inte att det är ett sånt känsligt ämne för mig, jag räknar nästan med att gå upp i vikt, det är väl det vanligaste. Själv skulle jag gissat på sisådär 10 kg, haha!Självklart kommer jag att försöka hålla mig kring det jag väger nu och träna så mycket som möjligt, men jag inser att det kan vara svårt att inte gå upp i vikt när man bor i usa, hemlandet av skräpmat. Så det tycker jag att alla utbytesstudenter ska sluta oroa sig för, det är väl bättre att man ställer in sig på att gå upp och sedan träna och försöka må bra i allmänhet. Jag tror mer på att vikten bara är en siffra. Mår man bra fysiskt  och psykiskt och känner sig fin så ska inte siffrorna på vågen avgöra om det är bra eller dåligt. Nog om viktprat, här kommer lite bilder! Och jag är för oteknisk för att kunna vända dom rätt...
.
mitt megaglas med dricka, american size!

Svar från AFS

Hej på er! Idag fick jag svar från afs, men dock inte riktigt om när jag får alla uppgifter men han skulle kolla med afs i usa och se hur det är! Börjar bli lite orolig att det är något problem där borta, men förhoppningsvis inbillar jag bara mig själv, men det skulle vara så himlans skönt att få höra nått från familjen snart! Nu har jag ju ställt in mig på att bo där och så och skulle bli jätteledsen om det ändrar sig.
Nu låter det som om det har hänt en massa saker som har ändrat läget, men så är det inte. Och att allt inte är som det ska, men det är bara som det känns för mig.
Längtar mer än nånsin på att få åka nu nu nuu.
.
Sen så såg vi filmen "Bowling for Columbine" på engelskan idag. Det var faktiskt en väldigt intressant dokumentär om usa och pistoler och deras relationer till dessa vapen och hela filmen baserades på ett skottdrama i Columbine High School i USA, Colorado om jag inte minns fel. Kan säga att man undrar ju hur i hela friden det kan få vara sådär och att vissa människor faktiskt tycker att det har rätt att skjuta om de känner sig hotade, typ vissa amerikanska värderingar och tankar förundras jag över, blir nästan rädd faktiskt, kände på en gång att det kan bli jobbigt att prata om sånna saker i usa, eftersom jag tycker det är helt fel och de verkar tycka att ALLA borde ha ett vapen... Jaja alla tycker ju såklart inte att man ska ha ett vapen, men vi får väl se om jag stöter på några vapenälskare i usa...
.


Sista bandyn på evigheter!

Jahaja, det var det. Nu har jag spelat min sista bandymatch på vad som känns som evigheter. och blödig som man är så grät man ju lite, haha såklart.. Nja lite och lite... Usch! hur ska det kännas att säga hejdå till familj och vänner??
Men nu är man ganska slut! Men en tredje plats i F-15 är ju ganska skönt iaf!
¨


Elmo cup cake!

Ja, vad är bättre än att baka cup cakes en grå dag??
lite tidskrävande dock...

No answer...

...men jag är glad ändå, för det är FREDAG!!:D trevlig helg allihopa
¨


Bekräftat & klart!

Sådär ja! Nu är det bekräftat att vi vill ha erbjudandet från tranås! Skönt att ha det gjort och att jag kommer få åka med andra afs-studenter! Plus att jag kommer få sitta bredvid Hedvig, som också ska till usa med afs, på planet till New York, vilket är otroligt skönt! Känns bra att ha någon som man känner iaf fram till new york, sen är man ju lite själv och ska klara att vara borta från alla nära o kära i ett helt år!!
¨
Mailade johan idag också, fast ganska sent så jag hoppas på ett svar imorgon!:) Frågade bara lite om vad som händer i usa nu, med min värdfamilj och skola och så. Vill ju kontakta dom nu så att man lär känna dom lite innan man kommer dit! vet faktiskt inte varför jag inte "får" kontakta som än, men det är ju det jag frågat och nu väntar jag alltså på svar!:)
¨

 


Flyg bokat! Till USA den här gången

Idag (eller igår egentligen, men men) fick vi ett mail från Tranås Resebyrå där man fick ett erbjudande om flygbiljett till USA. Tror jag har nämnt att afs har ett samarbete med tranås resebyrå och ordnar gruppresor så alla som åker från arlanda och ska till new york som ankomstflygplats som åker med afs åker med samma plan! Man behöver inte tacka ja till erbjudandet, men vi valde att göra det. och det som är bra så är att jag kommer att få åka med fler studenter och min kompis här från västerås, skönt!
¨
Det blir verkligare och verkligare för varje dag. Eller det börjar bli verkligt att man ska åka iväg. Men om man tänker på hur länge man ska vara borta blir det helt overkligt igen! Först när man fick värdfamiljen, sen när man fick avresedatumet, och nu: den exakta tiden!!
¨
Såå... den 9 augusti kl 06.50 lämnar jag svensk mark och beger mig först till paris (mellanlandning) och sedan vidare till New York JFK!
¨

5 månader kvar

Hola! Idag är det den 9 mars vilket innebär att det är 5 månader kvar tills alla afsare åker till USA! Ville bara säga det! Längtar, längtar, längtar

KONY 2012

Hej på er! Har inget att säga om usa nu tyvärr:( men jag har något annat väldigt vikigt att dela med mig av, känns som om det är det minsta man kan göra, ni förstår vad jag menar när ni sett filmen!
¨ 
Till en början så MÅSTE ni titta på det här! Snälla ta er tid att göra det, det är värt det!
¨
¨
Hoppas att ni orkar bry er! För det här är vikigt! Så dela och sprid den här filmen och gå med i evanemang och grupper på facebook och så!
¨
Hoppas verkligen att n tittar om ni inte redan har gjort det!

sjätte mars tjugohundratolv

Hello readers!
Snart är det dags att bege sig ner mot rocklunda för bandymatch! Mormor är här och lagar sin underbara köttfärslimpa med potatismos och lingonsylt. Alltså det kommer jag sakna så stört mycket tror jag, all svensk mat!
Slutade tidigt idag och begav mig hem, tänkte jag skulle hinna med att göra matten, som jag ligger lite efter i, hehe.. Men tror ni det blev av? Nix! Istället satte jag igång radion på hög volym och gjorde en sockerkaka och nu har jag typ ätit upp halva (fetto). Kom på att jag måste jobba med företagsekonomi till imorgon också, och det är nya avsnitt av desperate ikväll, hur ska detta gå??
Och så bra på att prioritera som man är så har jag skrivit ner lite på en packningslista till usa, jag vet, lite tidigt. Men vad gör man inte för att slippa matteboken!
¨


Flyg bokat!:D

Fast inte till USA ännu! Har inte blivit kontaktad av tranås resebyrå än, väntar och väntar, som med allt annat! Inget från USA heller, men jag intalar mig själv att hålla ut!
Så u är det inte till USA alltså! Men vart kanske ni undrar och då svarar jag Kanarieöarna!
Mamma och jag bokade biljetterna i söndags, så det blir jag mamma, matilda och maja! Ska bli så j*vla skönt!!
Och vi åker den 28 mars och är borta i en vecka, så jag ska ta ledigt från skolan i tre dagar, vilket innebär att jag kommer få ett suuper långt påsklov!
¨
Herregud, det är snart påsklov, tre veckor!
¨


Älgar, country-musik och vita dörrar

Hej mina vänner!
Kom hem ganska sent igår från idre. Vi skulle stanna och äta vid 20 igår kväll men det var ju bara det att det var stängt överallt, för vi skulle ju inte äta på nått snabbmatsställe. Så till slut så hittade vi ett värdshus/resturang och där fick vi dock vänta i en halvtimme innan vi fick maten, men det var det värt! Fläskfilé, bea, rödvinssås och pommes! Yummi!
¨
Annars gick bilresan bra! tre älgar såg vi iaf:) och jag tycker faktiskt om att åka bil, när det är mörkt! låg och halvsov och så hade vi på nån radiokanal som spelade elvis, country-musik, så det lyssnade jag på medan jag halvsovandes drömde mig bort till USA, Tennessee och Clarksville!
¨
Idag har jag och mamsen vart duktiga och målat om alla dörrposter och dörrar! Tjänade ju lite extra pengar till USA iaf, och det behövs ju eftersom det är jag som ska stå för alla fickpengar. Sen fick jag för mig att jag skulle fixa en schablon och skriva på dörren till toaletten. Kan säga att det tog typ 2 timmar eftersom jag gjorde allt från början, inga färdiga mallar här inte! men det blev ju bra iaf!:D
¨
för er som undrar så brukar våran toa alltid gå i baklås, så nu har vi fixat det här, haha!

Mot hemmet

Sådärja! Nu är nästan allt färdigpackat och städat och snart rullar bilen hem mot västerås, får väl se hur snabbt det går med tanke på att det är vasaloppsvecka och stora vasaloppet imorgon!
Veckan har ju bjudit på massa roliga händelser, vurpor och skratt, men nu är jag trött i benen...
Tog tyvärr inte så mycket bilder men här är iaf 3
¨
längd
johans vurpa

Vädret är kanske inte på vår sida...

Igår åkte matilda, maja och pappa hem så vi åkte ingen slalom, för dom behövde skjuts. Dessutom var det typ 10 grader ute och backarna var helt slushy. Så vi åkte lite längdskidor istället, det gick väl ganska bra, försökte mig på att skatea utanför spåret och det var ju faktiskt kul! 4 vurpor blev det dock, hahaha. Ingen Kalla eller Hellner i mig inte... Som Johan sa i spåret
- Nej, jag tror slalom är mer min grej!
¨
Idag skulle vi göra ett nytt försök men det blev bara ett åk, för det blåste för mycket så det var bara en knapplift som var öppen, kul...
Efter det gjorde vi en utflykt till nått ställe som jag aldrig lärde mig namnet på. Det var inte mycket att se så vi vände hem mot stugan och åt hamburgare. Nu sitter jag i soffan och kollar på nån film som jag inte vet vad den handlar om. Men senare blir det nog en till vända med längdskidor!
'

RSS 2.0