Lovisa In The US

Yoga

Godmorgon!
 
Idag har jag varit duktig (redan!) 
Klockan är bara 10.20 här, men jag gick upp vid 7 och vi åkte hemifrån klockan 7.30 för att gå på hot yoga. 
Kan säga att det var väldigt jobbigt! Mina muskler skakade och det var 104 F i rummet, vilket innebär ca 40 grader C. Alltså var det ganska varmt, svetten rann kan man väl säga, och kommer vara lagom sore imorgon! Men det var skönt att komma upp och ut och efter det åkte vi förbi walmart. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag nog fortsätta att kolla lite på min nya serie jag har börjat följa tack vare netflix, private practice.
 
See y'all later!
 

Veckans fredagslåt!

Okej, jag glömde som vanligt bort veckans fredagslåt...
Men den kommer här! Är så svårt att hålla koll på vilken dag det är när det är lov haha!
 

Min jul i Amerika

DECEMBER 23:
Som jag skrev tidigare så skulle vi ju åka in till Nashville, och det gjorde vi. Vi åkte till Dave and Buster's i Opry Mill (mall). Dave and Buster's är som en jättestor spelhall med resturang och sånt. Jag tror jag berättade om Chuck E Cheese, det är samma sak, fast det här är större och för vuxna rather than barn.  

Så vi spelade massa spel, åt och gick runt i the mall lite grann, sen åkte vi för att titta på en ljusshow, vi öppnade bagageluckan och satt där och kollade. Man ställde in radiokanalen och sen var ljusen i takt till musiken, det var jättehäftigt! Undra hur många lampor som har gått åt där!
Spelade in en film så ni kan se!
 



suddig bild på mig och kenz
 
Sen efter det åkte vi hem, eller först svängde vi in till McDonalds och köpte glass haha!
 
DECEMBER 24:
Har ni ju redan läst om, men basically, skypade, bakade kakor och åkte till Ashlee
 
DECEMBER 25:
Så christmas day! Vaknade klockan 8 av att Kenzie kom och väckte oss! "TRICK OR TREAT SISSIES" Haha hon råkade blanda ihop några holidays! men hon blev korrigerad så "HO HO HO MERRY CHRISTMAS" Vi fick våra julstrumpor och öppnade dem, godis och ett Starbucks card och ett gift card till iTunes!
 
Sen gick vi ut till vardagsrummet och öppnade julklappar! 


så nu har min nagellackssamling växit lite...
 
Jag fick såå mycket fina saker!
Från sverige fick jag Sunes sommar, Pippi Långstrump, en tomte från Gotland, Dumle, Tidningar, kort, örhängen, och godiset kom i går btw familjen! 
Sen från min familj i USA, fick jag halsdukar, kläder, smink, nagellack, tygtavla, solkräm, The lucky one, godis, vantar av kenzie, starbucks card, iTunes gift card, Wipeout spel till xbox, chokladfontän och sen biljetter till: The Lion King; en annan musikal med typ trummor och sånt; en kinesisk show och så ska vi gå på fotboll (alltså soccer) Amerikanska damlandslaget mot Skottland, i Nashville den 13 februari! Är inte det helt fantastiskt! 
Sen fick jag även lite mer julklappar, av Ashlee, Sandi och Will fick jag en Snobben gosedjur och en plånbok, varmchoklad och ett gift card till iTunes. Av Bob och Leah fick jag ett $50 gift card på Forever 21! Yey, more shopping!
 
Så himla tacksam över alla fina presenter! Tack!!
 
Så vi öppnade presenter sen kollade vi lite på film och städa lite innan vi gjorde oss klara. Vid två tiden kom Bob, Leah, Sydney, Dane och Sophie och vi spelade lite spel och sånt, gjorde i ordning maten, Sen kom en jobbarkompis till mom, vi spelade dansspelet och sen åt vi lite, eller ja inte så lite! Matkoma deluxe! 


jag och Sophie framför brasan

Ashlee, Sophie och Kenzie

jag framför brasan
 
Det var iaf en väldigt bra amerikansk jul!

Godmorgon!

Okej så det blev inget inlägg igår, men jag har u en superbra anledning till det också hehe.....
Nja.. Jag gick upp klockan 9.30 la mig i soffan med ett rör pringles och juice och utövade min hälsosammalivsstil och låg i soffan och tittade på ungefär två säsonger av Private Practice, älska netflix! Åt lite kakor och chips till lunch (tat lungt mamma, det var en sån dag bara) och gick upp ur soffan klockan 5.30 PM. Då hade jag bara sett avsnitt på avsnitt! Gick upp, tog en dush, tittade på ett till avsnitt och sen dansade jag lite med Elian och Ashlee, åt pizza till kvällsmat och tittade på Black Swan. Sen bestämde vi (jag, Jessica och Elian) att vi skulle titta lite mer på tv, men vi tittade på The Girl With The Dragon Tatoo, alltså Män som hatar kvinnor. Den var på svenska med subtitle, så det var ju kul!

Upptäckte också att typ alla Wallander filmerna finns på netflix och resten av millenium triologin såklart! Kul ju!
Gick och la mig vid typ 3 och vaknade 12.30, så det var en riktigt lazy day!!
men nu ska jag försöka skriva ihop ett inlägg om julen!
Men jag tar det i ett separat inlägg :)
 

Merry Christmas!

Idag är det god jul i Amerika, men nu ska jag sova, så jag skriver ett inlägg imorgon istället! Men det var en bra jul! :D
 
God natt och god fortsättning!
 

God Jul Sverige!

GOD JUL!!
Idag är det julafton, och det känns ju ganska konstigt att inte vara hemma och åka upp till farmor och farfar, äta julmat, åka hem och titta på Kalle Anka och kusinerna och mormor kommer och sen ha lite paket öppning och äta lite mer, leka nån lek och sen bara njuta av julen och trevligt sällskap! Och att inte spela julklappsleken med Morfar och Monika. Det känns jättekonstigt. Man har ju gjort samma sak i 17 år!
 
Och visst är det lite jobbigt, men faktiskt inte så farligt som förväntat! Vaknade vid 8.30 och skulle skypa med familjen hemma klockan 9, blev vid 9.30 och vi skypade bara i 15 minuter, när de öppnade julklapparna jag hade skickat. Var kanske bra, för man fick inte den där hemsjukan. Sen är jag väldigt glad att jag har en bra värdfamilj som planerade in en bakdag, kanske inte var medvetet, men det funkade ! ;) Hade alldeles för mycket att stå i i köket för att hinna tänka för mycket på julfirandet i Sverige. 

Kusinerna med sina nya julklappar från mig! Tennessee Titans!

Skype med familjen!
 
Och oj vad vi bakade! Vi gjorde 4 olika sorters sugar cookies, rise crispies thingies, buckeyes och peanutbutter cookies (som jag inte kan äta iof), pepparkakor, jag gjorde knäck, råkade tyvärr tappa bort knäckformarna mamma... och havreflarn, och chokladkakor. Så det blev ju en del kan man väl säga! Så vi ska dela ut lite till grannarna och så. 
 

Bara ett litet smakprov på allt vi gjorde!
 
Så det höll vi på med till runt 4-tiden. Då åkte vi till Sandy och Will, aunt and uncle och åt christmas eve dinner och firade Ashlee (kusinen) som fyller 8 år idag! Hon hade fått ett dansspel till Xbox Kinect (Just Dance 4) Så vi roade oss kungligt framför det! Så sjukt roligt!  Sen åkte vi hem, städade upp lite i köket aka. bombnedslaget... 
 
Sen fixade vi lite med sista julklapparna så nu ligger allt under granen, redo att slitas upp imorgon bitti!
Sen bråkade jag och Elian om vems land som är bäst i olika sporter, vi har väl lite olika opinions om det haha, men men!
 
 
Nu väntar vi på att tomten ska komma, men då är det väl bara att gå till sängs, för han kommer ju inte om man är vaken!;)
 
Så god natt på er! Hoppas er julafton var underbar! 
Älskar er och saknar er!

Ugly sweaters är förnamnet!

Hallå hallå!
 
Tänkte berätta lite om gårdagen:)
Började med att gå upp, käka lite frukost och göra mig klar, sen åkte vi till Hobby Lobby, alltså gud vad jag älskar den affären! Superstor affär med hobby grejer och inredning!
Vi shoppade runt där i nån timme tror jag och sen åkte vi hem och Elian gjorde klart sin ugly sweater, jag blev klar med min i förrgår:) sen fixade vi lite med julklappar och min ornament som jag köpte på hobby lobby satte jag upp i granen! Blev förvånad att du lät mig mom ;)
sen gick jag ut i vardagsrummet och tittade på Rudolph the red nose reindeer haha!
 
Sen gjorde vi oss i ordning för att åka till Kentucky för att gå på min värdpappas chefs ugly christmas sweater party. Och Kentucky är väldigt nära, om ni undrar;) Jag tyckte det kändes som att vara med i en amerikansk julfilm där. Alla hade fula tröjor och det var mysigt! Men de hade en katt och min värdmamma är allergisk så vi stannade inte så länge, men det var roligt iaf!:) Tog inga bilder där, men vi tog lite innan, kommer här:)
 


Min fina ornament! Lite av ett inside joke

Och våra ugly sweaters före:


och efter:

Älskar mom's, den lyser om ni inte förstod det! Och vi har ett kort på hela familjen -Kenzie men jag har inte det nu, men när jag får det så visar jag er, dad's tröja lyser också!
 
Nu ska jag titta på julkalendern och sen gå upp! I eftermiddag ska vi åka till Nashville för lite mer shopping, jag har fortfarande några julklappar som måste inhandlas! Sen efter det så ska vi äta middag och kolla på ljusen på Opryland! Så det kommer bli en bra dag! 
 
Mer uppdatering senare!
See y'all!

Halli-hallå

Hej på er!
Idag vaknade jag ganska sent, gjorde lite pannkakor till frukost och sen gjorde jag mig redo för dagen haha! Vi åkte till Good Will, en second hand affär och letade efter ugly christmas sweaters, vi hittade inga, men vi köpte en vanlig sweater som vi sedan hittade massa dekor till den! Sen åkte vi hem och jag och Elian fixade lite med julklappar och sånt. Sen åt vi middag och sen började vi med våra ugly christmas sweaters. Imorgon ska vi på ett ugly christmas sweater party hos dad's chef, ska bli roligt!
 
Och nu är det fullt hus här, grandma och grandpa kom idag och Jessica kom ju för några dagar sen, så mycket människor, men det är ju mysigt inför jul!
Och igår snöade det faktiskt här! Typ en snöflinga i minuten visserligen och i ungefär 10 minuter så... det var ju inte marktäckande direkt...
 
Och betygen var det ja..
 
Och man räknar betygen i % typ
Grade Scale:  93-100 A    |    85-92 B    |    75-84 C    |    70-74 D    |    69 and below F
 
Ämne:             Exam betyg:        “Slutbetyg”:

Algebra II                  95                   95

Web Design              98                   98

Vocal Music              98                   100

Economics                93                   97

Culinary Arts           93                   96

English                       94                   97

US History                99                   98

 

Så jag känner mig otroligt nöjd! Speciellt med matten, trodde helt seriöst att jag skulle faila, men väl under provet kändes det superbra! och jag fick ju 95% så jag är väldigt väldigt glad! Och US Historyn är jag också väldigt väldigt nöjd med! fick 99% och jag kollade på poängen, 186 rätt av 187 möjliga, måste ge mig själv lite beröm, 7 timmars pluggande lönade sig trots allt!

Ni får se bilder på min tröja imorgon, men var beredda den är inte pretty!


Veckans fredagslåt!

Hej hej!
Här kommer veckans fredagslåt! En riktig redneck sång som jag bara tyckte ni måste ta del av! ;)
 
 

Ingen rubrik

Okej väldigt kort här nu, är så trött!
 
Idag vaknade jag och låg i sängen och kollade på film, sen kom dad och frågade om vi ville med till the mall i nashville, och det ville jag ju SÅKLART! 
 
Så vi åkte dit, jag handlade julklappar, och köpte bara en sak till mig själv, duktig tjej! Ni ska veta hur svårt det är att gå in i Forever 21 och inte hitta eller titta på kläder åt sig själv, skulle vilja ha hela affären!
och mom köpte kanderade äpplen, alltså så gott!
 
Sen åkte vi hem och åt lite, jag tittade klart på min film, och sen runt 7 tiden så åkte jag, mom, Jessica och Elian till Best Buy och köpte Pitch Perfect och ett dansspel! Så vi kollade på den sen! 
 
Alltså när Pitch Perfect kommer ut på bio hos er, NI MÅSTE SE DEN!! OKEJ?
Den är så sjuuukt rolig!
 
Nu ska jag gå och lägga mig, det är värsta ovädret här och man blir ju lite nojig med the dome day och allt....
 
Sooo.... just in case..
 
ÄLSKAR ER!! 
 
Haha vi hörs! puss puss
 
oh, ni får veta mina betyg imorgon! :)

Jullov!

Jullov!! Så skönt!!
Har haft alla mina exams nu och de har gått förvånansvärt bra! Får resten av resultaten imorgon, men jag har fått veta några! Men ni får veta alla imorgon!
 
Så nu är det skönt att kunna slappa i ca 3 veckor! Och nu är det inte alls långt kvar till jul!! 
Vi gjorde pepparkakshus idag här hemma! Söta blev de, och en del... låt oss kalla dem konstnärliga!
 

Mitt hus!
Kenzie's kreationer

You got mail

Hej på er!
Idag hade jag bara ett exam och det gick bra, det var kör och man skulle hitta olika noter och sånt, enkelt men tidskrävande.. Men blev trots allt klar 40 minuter innan provtiden var över, och trot eller ej, men vi fick lyssna på musik i våra hörlurar! Tro mig, det händer ytterst sällan (aldrig) här. Så jag introducerade lite svensk musik till Jazmine, Håkan Hellström var hon inget fan av, men Maskinen tyckte hon var bra haha!
 
Imorgon väntas de två sista proven, varav en är matte... Fy satan. Hej F.
 
Jag fick också veta att mitt paket som jag skickade hem kom idag, jättekul ju! Blev nog nästan gladare än er där hemma haha! Så jag skypade med dem och de fick öppna några för att det var försenade födelsedagspresenter, men resten får de gott vänta med till julafton, som faktiskt bara är om några dagar!
De tyckte dock att jag hade varit väldigt noggrann som skrivit instruktionsböcker om hur de skulle göra med paketen, men måste ju bara säga att jag hade en plan haha;) Control freaken i mig kommer fram.... 
 
Så nu längtar jag till julafton så jag får veta vad de tycker om julklapparna, och jag längtar självklart till juldagen här!! Ska bli så spännande och roligt att fira jul här!! Har dock lite saker som måste fixas innan dess, lite inköp av julklappar och lite julbak kanske:) knäck kan jag ju göra eftersom mamma skickade formar :)
 
Nej nu är det dags att sova tror jag, klockan är redan 10 här!
 
Ha det bra så hörs vi imorgon! 
 
Och klassen, vilket fint klassrum ni har!! Blir rikigt avundsjuk! Och saknar er! Och sen såg jag pulkaåkningen i himlabacken, avis! Vill också ha snö!! De senaste dagarna här har man inte ens behövt ha jacka när man åker till skolan.
 

Maja som öppnar sin födelsedagspresent! 

3 exams avklarade, 3 to go!

Hej på er!
Ligger i sängen och ska snart gå och lägga mig. Idag har jag haft mina första exams och det gick faktiskt bättre än förväntat, eller ja english gick väl sådär, men absolut godkänt! (peppar peppar)
Imorgon har vi bara ett exam efter lunch så därför har jag sovmorgon!
 
Kenzie har också blivit sjuk, influensa och halsfluss på samma gång, stackaren! Själv har jag fortfarande svårt att andas genom näsan och mår ju sådär... 
 
Och fick även information om att paketet jag fick inte bara var från kusinerna, även farmor och farfar, så jag vill tacka er så mycket också!! Tack tack!
 
 
 
 

Tack tack o tack!

Vill tacka Gustav, Martin, Anna och Richard för paketet som kom i brevlådan igår, blev jätteglad!:) Jag kan säga att godispåsen är i princip tom hehe... det här med den som spar han har struntar jag i ;)
Men resten ligger under julgranen i väntan på den stora dagen! :)
Så ville bara tacka så mycket :)

Plugg, plugg, plugg

Hej hej!
Klockan är 9.10 PM här och jag önskar jag bara kunde gå och lägga mig, men jag måste nog plugga lite till...
Jag vaknade runt 10 idag och började plugga US history klockan 10.30! Satt inne i mitt rum med lösgodis, marabou och vatten, och jag pluggade verkligen, fy satan vilken tid det tog! Jag höll på i 7 timmar, non-stop pluggande. Och nu tänker ni att det inte var riktigt non-stop men jo det var det verkligen, gick inte in på facebook, eller andra sidor, gick på toa och värmde en pizza slice till lunch som jag åt medans jag fortsatte! Är inte det ganska duktigt ändå, att sitta i 7 timmar med urtråkig us history! 
Sen när jag äntligen var klar så gick jag ut till de andra haha, körde dansspel, vi har köpt ett nytt till Kenzie eftersom det vi spelar är lite för avancerat, så det här är ett disney dansspel, med disneysånger, jättekul faktiskt haha! Sen åt vi middag och jag blev tillsagd att det kanske var en bra idé att ta en ducsh haha, och ja det kanske det var efter en timmes dansande;) 
Så jag tog ett långt bad och ställde datorn bredvid badkaret och utnyttjade netflix och tittade på ett avsnitt av desperate housewives:) Och nu ska jag alltså då fortsätta plugga lite mer, imorgon väntas us history exam, english exam och culinary arts exam, yey.....
 
Sen tisdag har jag bara ett, och det är choir exam, och sen onsdag har jag, algebra II exam och web design exam , så om jag inte missar nått så har jag jullov på torsdag! :D

Fredagens countrysång

Jag ber om ursäkt att jag åter igen glömde bort fredagssången, så den kommer här!
En julsång, på country vis!
 
 
Nu ska jag råplugga! US HIstory, English och culinary arts exam imorgon....
 

Thoughts and prayers for Connecticut

Hej på er! Nu ska jag nog snart gå och lägga mig! Har vart i skolan idag, är typ sjuk... Och helgen kommer till största de bestå av plugg för vi har våra exams nästa vecka! :'(
 
Ni har säkert också hört vad som hände i Connecticut idag, det är ju för jävligt att sånt händer! Vad är det för sjuk man som går in på en elementary school och skjuter 26 personer till döds! och barn! Nej blir så upprörd! 
Så som ni säkert förstår är det ett ganska dystert USA nu, nyheterna, facebook, pratet i skolan! Det är förjävligt!
Andra största skolskjutningen i USA, och jag lider verkligen med de drabbade! Sänder en tanke till föräldrar, elever, first responders och alla som på något sätt är berörda av det! 
 

Grattis min fina syster<3



Grattis på dig min söta lilla syster!! Älskar dig, och jag hoppas du hade en jättebra födelsedag i kalla sverige! Puss puss puss!!! Saknar dig och alla där hemma! Och jag längtar till vi får göra knäppa bilder, sånger och danser igen, har ju en del på min dator kan jag säga ;) Vet inte vad jag ska skriva mer! Älskar dig, saknar dig, men vi ses snart! Synd att man inte kunde vara med när du blir en tonåring, men jag antar att jag kommer få nog av det iaf senare... Hahaha:*
 
Och det är så fint foto på dig här ovan! Speciellt håret! Kommer du ihåg när jag gick upp klockan 6 fast jag hade sommarlov och gjorde det här, fast det tog typ två timmar! Och sen så ville du inte ha lockigt längre, nej för det var ju fult! Haha blev lagom glad kan jag väl säga... Men du lyssnade ju efter mycket om och men, och se så bra det blev! Så vacker är du!
 
Puss från storesyrran!!
 
 
 

Kaos dag

Hej på er! Hoppas eran 12/12/12 dag var bättre än min! Hade en skitdag rent ut sagt!

Vaknade och mådde sådär lagom stanna hemma bra, men inte jättesjuk. Men jag gick till skolan, har verkligen inte tid att bli sjuk nu när vi har midterms nästa vecka! Och man stannar liksom inte hemma från skolan här, människor kommer med feber och allt möjligt! Dumt tycker jag eftersom det mer eller mindre skapar en epedemi. 

Men min dag började då med att jag inte hann äta frukost hemma, men jag bredde en macka som jag kunde äta i bussen, men den glömde jag ju såklart på bänken... Så ingen frukost. Så började man ju dagen med lite matte, alltid sådär underbart att börja dagen med, när hjärnan är som piggast.....

Sen var det web design, som iof var jäkligt chill eftersom jag redan är klar med allt, så då satt jag och nörda utbytesstudentbloggar istället.

Sen var det kör, och här började jag må sämre..

Sen kommer vi till höjdpunkten på dagen, economics. Vi satt hela kvällen igår för att skriva ihop ett manus och välja bilder, musik och skriva uppsats som vi idag skulle sätta ihop till en podcast. Jag och Elian jobbade tillsammans om public transportation (kommer  verkligen inte på det svenska ordet) och det skulle relatera till economi. Så vi började sätta ihop våran podcast, inte jättesvårt, men tidskrävande! Och vi hade bara lektionen på oss. Så vi var lagom stressade. Och det var väldigt viktigt att den var inne i tid, because det här är våran final exam, och om man inte lämnade in i tid skulle man få göra en review och ett written exam, inte så kul... 

Men vi hann inte klart, så vi skulle komma tillbaka på lunchen och göra klart den, men min dator crashade och allt försvann när vi skulle spara det innan nästa lektion, lagom stressad som man var, ni vet ju hur bra datorer fungerar när man är stressad.

Jag sprang till nästa lektion och hann precis in innan klockan ringde och då var det dags för pepparkakshus! min partner var dock inte där så jag fick jobba själv, men inte mig emot haha. Kan också säga att mitt huvud var lagom dunkande nu...

Sen när det ringde ut så gick vi tillbaka till economin och började om men våran podcast... Kom mer än 15 minuter sent till engelskan och hade fortfarande inte ätit frukost eller lunch. Sen hade vi ett test på engelskan och sen var det us history. Mådde väl  sådär, först av att må dåligt i allmänhet och sen ganska så lågt blodsocker haha... 

Och våran economi blev nog inte så jätte bra haha, men bättre än att ta en zero. 

Sen på bussen fick jag äntligen äta min lunch! Och när jag kom hem halvsov jag i soffan framför Ellen’s show. 

Sen blev det ju lite bättre iaf när jag fick det här i mailen!

 

Nu ska jag göra matten, kolla på julkalendern och sova!

Måste åter igen säga att julkalendern är så j*kla bra!!

 

Kör, Olive Garden, Paket, Skype, Läxa

2 inlägg på en dag, inte illa! 

Fick nyss ett paket från min familj i sverige! Blev så glad så! Och jag öppnade godispåsen matilda, men resten får vänta till julafton, svårt! Men jag ska klara det!

Kom precis hem från skolan och middag, vi hade ett kör rep till klockan 5, vi har en julkonsert på torsdag, och nej, inte alls fryxkvalité haha;)
Sen åkte vi till en italiensk restaurang called Olive Garden, det var gott, tog ju inte mest speciella maten haha, spagetti och meatsauce, men jag smakade Elians svamp ravioli, mycket gott. Och mätt blev man för man fick både soppa, breadsticks och mat och en efterrätt, så nu behöver jag nog inte äta förrens .... om nån timme haha! 
 
Men det ser ganska bra ut, vägde mig igår också, exact 4 månader sen jag kom hit (eller ja, lämnade sverige, för min resa tog ju lite längre än planerat haha) Känns så konstig att tänka på det, känns som det var evigheter sen men samtidigt inte alls långt bort, och jag blev chockad när jag fick veta av Hedvig att hon redan har flygbiljetterna hem! G A L E T !
 
Men vilket fall, vägde mig och Hanna Svender det ser ut som du fortfarande är i ledningen ;)
 
Nu ska jag skypa lite med Hedvig, ni borde förresten läsa hennes blogg! Den hittar ni i mitt länkarkiv eller här :) jättefin blogg! 
 

Och nu har jag skypat med henne haha, så nu är det dags för US History, yey!....

Victoria's Secret Reward Card!

Halli hallå! 
 
Jag måste få berätta om något fantastiskt som hände mig igår!!!
Jag var at the mall och skulle leta julklappar till Elians familj. Och jag skulle även gå in på victoria's secret och köpa mig en behå, för jag hade tre secret reward cards där. 
Det är som ett present kort som man fick när man handlade för en viss summa, och jag hade tre. och på kortet finns det minst $10, men det kan också finnas, $50, $100 eller $500. Sen får man se i kassan hur mycket dem är värda. 
Så jag valde ut en fin behå och skulle betala, lycklig att veta att det var åtminstonde 30 dollar. Men när jag skulle betala, så stannade hon typ up, och bah, alltså det här kortet är 100 dollar! Och jag bah, va skojar du med mig! och hon bah: nej, gus så kul det är det första kortet med mer än 10 dollar!
 
Alltså förstår ni vad lycklig jag blev! De andra två var 10 dollar, men jag fick alltså 120 dollar! Så då köpte jag en till behå, haha! Så jag köpte två behåar som skulle kostat 132 dollar, och jag betalade 13, är inte det helt underbart bra!!
 

Holiday Party

Hej på er! Här kommer ett gladare inlägg haha!
 
Kom precis hem frå ett holiday party med AFS:) 
Började dagen med att signa upp för netflix!! Alltså varför har jag inte gjort det tidigare!! Netflix är en sida där man kan kolla på filmer och tv-serier, finns typ allt! och det är gratis första månaden sen är det typ 8 dollar i månaden, och man kan säga ifrån när man vill, så om jag verkligen gillar det efter en månad så kan jag offra 8 dollar i månaden haha! så... nu fick ni ett helt paragraph om netflix
 
Sen bakade jag iaf lussebullar! Blev jättegoda! Man skulle ta med sig något ätbart från sitt land till holiday partyt så det fick bli det och alla gillade dom, så det var ju bra.


Sen åkte vi till Walmart för att köpa en present, man skulle ha med sig en present om man ville vara med i Dirty Santa, en julklappslek:)
 
Sen åkte vi till ett hus, super duper fint var det! Och där träffade vi massa andra utbytesstudenter, så himla kul! för man börjar känna dem bättre och bättre nu efter alla träffar! 
Vi åt. Alltså när man säger party i usa kan ni tänka mat. Mat, mat, mat! Så otroligt mycket mat!
Sen tog vi lite kort! Alltså kännetecken för utbytesstudenter, mat och kamera...
 
Sen lekte vi Dirty Santa. Kan förklara hur det går till. Det var 20 stycken som deltog i leken och hade tagit med sig ett paket, för inte mer än $20. Sen så drog alla ett nummer ur en liten burk. Den som fick #1 fick börja väla ett paket och öppna, #2 fick sedan välja att sno det eller ta ett nytt. Sen #3 fick välja att sno ett eller ta ett nytt, om man valde att sno så fick den personen som förlora paketet välja ett nytt och öppna osv. Så det är ju alltså bra att ha ett högt nummer och välja sist. Jag fick nummer 4....
 
Men jag snodde en amerikansk flagga, och om en sak blivit stulen kunde den inte bli stulen igen, så jag var säker. Föredrar dock våran julklappslek där hemma, det här blev alldeles för snällt, hemma är det ju no mercy, tror jag gillar det bättre.;)
 
Men det var iaf en väldigt lyckad kväll och dag! Så kul att prata med andra utbytesstudenter, verklligen! Och vi har sagt att vi ska försöka göra fler saker tillsammmans, som att åka in till Nashville, gå på nån konsert, ha en sleepover eller nått:)
 

Germany, Brazil, France, Germany

Elian, Me, Margherita

Finfina människor ska ni veta!

Christa - Germany, Me, Elian - Switzerland, Raissa - Brazil, Paola - Italy
 
Är det inte superhäftigt att jag har kompisar över hela världen!
 
Nu ska jag fortsätta njuta av min tillgång till Netflix och titta på "Pay it forward" , som förresten är det vi ska jobba med i våra finals i economics, tror det kan bli intressant!
 
Sedär, mycket gladare inlägg!
Puss på er!
 
Och just det, måste bara säga att jag ÄLSKAR julkalendern!!!!!!

Veckans fredagslåt, och känslor

Okej hej på er! Hoppas ni har det bra där hemma i vinterkylan! Tänkte lägga ut veckans fredagslåt nu, och det är väl inte direkt en låt jag lyssnar på vanligtvis haha, men jag tyckte att texten passade ganska bra just nu! Och freaka inte ur där hemma, det är inte såå illa, men ibland kan man bara bli överväldigad av för mycket känslor och minnen från hemma och då känns det verkligen såhär! Just nu är ett sånt tillfälle.
Tror att många tror att jag har det superbra hela tiden och att allt är lätt som en plätt, fel! Det är den största utmaningen i mitt liv hittills, och speciellt nu kring jul! Kan behöva ert stöd lite då och då, puss!
 


Okej, jag vill faktiskt inte åka hem, det är jag inte alls redo för, men känslan. Jag tror att ni andra utbytesstudenter förstår vad jag pratar om och vad låten reklekterar!
 
Sorry om det blev lite depp nu, men det kommer förhoppningsvis ett betydligt gladare inlägg sen! Men jag vill verklgen försöka vara ärlig, och inte bara skriva om det positiva. Till er blivande utbytesstudenter som förmodligen sitter och velar och freakar ut och väljer organisation och skriver på papper, går på hälsoundersökningar, be prepared, för det kommer inte vara lätt, men värt det, ja!
 
Såg det här på instagram igår, ganska bra.
"We are stronger because of the hard times, wiser because of our mistakes and happier because of our sad experiences"
 
 
 

Hello fellas!

Hej på er! Ska verkligen försöka att bli bättre på att blogga!
Men det kanske blir lite tråkiga inlägg då och då, bara varnar er!
 
Idag var jag i skolan. som vanligt. Mr Sensabaugh frågade mig om jag kunde tänka mig att hålla ett föredrag om sverige i några av hans geography klasser och det sa jag att jag nog kunde, så nu måste jag sätta ihop en presentation. Så om det finns någon vänlig utbytesstudent som gjort liknande och kunde tänka sig att dela med sig av sin poe´wer point eller likande så får du väldigt väldigt gärna höra av dig! skulle uppskattas mycket!!
 
Annars då? Jo jag känner mig lite halvrisig, som om jag håller på att bli sjuk, och det är nog inte helt omöjligt, jättejättemånga i skolan är sjuka just nu, och det är fyra counties här omkring som har fått stänga ner skolorna för att det är så många som har influensan, så jag hoppas verkligen inte att jag får det! Hand sanitizer!!
 
Nu ska jag ta och gå och lägga mig rikigt tidigt! klockan är bara 9 här! Men jag mår som sagt inte helt 100! 
 
Och jag tycker verkligen om julkalendern!! Vad tycker ni?? 
Och jag såg att det var typ snöstorm hemma, skulle ni vilja dela med er av snön kanske?
 
Och hörrni, jag vet att jag tjatar om det här, men om jag blir bättre på att blogga får ni gärna ge mig mer kommentarer, på det viset så ger ni mig skulkänslor om jag inte skriver! Win win situation, right!
 
Och släkten, kan nu säga att mitt paket äntligen är skickat! Så nu hoppas jag verkligen att det kommer fram till jul! och mamma jag fick ditt brev, tack o tack!
Haha nej nu ska jag sova och jag såg att mitt förra fredagslåt inte fungerade i sverige så jag ska försöka fixa det imorgon! Ha't toppen! 
 
PS! Ser ni hur urusel min svenska börjar bli! 

Förra helgen


söta lilltjejen, excited innan sitt födelsedagskalas!

det var gymnastics som gällde, och prinsessor såklart!

hennes urcoola tårta!!
 
Sen gjorde vi även klart huset! Alltså det är så häftigt, och väldigt väldigt amerikanskt! Tog ett tag att fixa och mycket lampor!! Men dad var duktig och satte upp alla på taket och jag och elian fixade brevlådan, buskar, träd räcken osv. Så nu är det väldigt upplyst kan man kanske kalla det.
Igår efter vi hade varit ute och ätit och handlat åkte vi en extra sväng runt några kvarter och kollade på belysningar, heltgalet vad folk är all in! och de hus som inte har något ser fruktansvärt tråkiga och dystra ut!!
Så det här är iaf vårat hus.

in progress

på denna bilden saknas fortfarande lite belysning

och här är det klart, har tyvärr ingen bättre bild, ska ta när det är mörkare, men just nu regnar det ute!

Forra veckans fredagslat

Kom pa att jag glomde att lagga upp veckans fredagslat forra veckan sa jag gor det nu istallet! och jag sitter i skolan nu, darav att jag saknar lite svenska bokstaver... Och jag ska verkligen forsoka knapa ihop ett inlagg nar jag kommer hem idag... men man tappar motivationen sa snabbt....
 
 
det har ar Little Big Town, sag dom med pa konserten i nashville!
 

It's a christmas miracle

Hej på er! Skulle behöva göra ett inlägg, men vi får ta det imorgon istället! Så håll ut!
Tittade förresten nyss på julkalendern!! Blev så glad att se att det fungerade, trodde verkligen inte det, det fungerade inte förrut, är det det som kallas christmas miracle? 
 

Happy Birthday Little Sister!

Happy Birthday Mackenzie! 4 years old today, she's a big girl now, right?
Celebrated her birthday with picking her up at school with a baloon and then drove to chuck-e-cheese for dinner and some fun, playing games. After that there was and cup cakes and birthday song and presents at home, and tomorrow is the birthday party, gymnastis, can be interesting! Stay tuned for more pics.
 
Anyways, happy birthday silly-goose! We all love you!
 
 

RSS 2.0