Lovisa In The US

Äntligen svar på era frågor!

Sofia
Hej! Jag bara undrar om du gick på en liten/stor skola? vad var nackdelar och fördelar med det? :) Jag har fått placering och min skola är super liten med typ 200 elever och jag vet inte om det är bra eller dåligt haha känns lite som att jag inte kommer få uppleva ”high school spirit” på samma vis.. :) kram

 

Hej Sofia! Förlåt att det tagit sån tid att svara! Jag gick på en ganska stor skola! typ 1500 elever. Som du sa, det finns både för och nackdelar med det. Nackdelen är väl att det är så stort att du smälter in lite grann, fast jag upplevde inte min skola som jättestor, även om jag såg nya människor hela tiden. Min skola var jättebra med utbytesstudenter och typ alla visste vem man var, och vi hade en bra school spirit. Men jag tror att det kan vara kul att gå i en liten skola också! Jag har många kompisar som gått i en liten skola och de gillade det. Folk kommer definitivt veta vem du är, och det kan vara skönt. Men förbered dig på drama haha;) men jag tror inte att du kommer missa school spiriten, den finns överallt! Be openminded!!
Stort lycka till nu och hör av dig om du har mer frågor! 


 

Cecilia
Hej! 
Vad har varit bäst/sämst med året? 

 

Hej! Oj det här var en svår fråga! Bäst med året är riktigt svårt! Hela upplevelsen i sig skulle jag vilja säga! Lära känna min värdfamilj, mina kompisar i Amerika och runt om i världen! Att få uppleva high school, spela soccer och allt! Men om jag måste säga nått mer konkret så tyckte jag väldigt mycket om Thanksgiving!
Sämsta då... Jag vet inte. De ögonblick som var jobbiga och tråkiga känns inte alls så farliga när man tittar tillbaka på det! Det är av alla såna moments som man växer som person och blir starkare, klyscha men sant! Så det är svårt att säga vad som var sämst. Kanske att behöva packa och säga hejdå, och att inte kunna köra bil!


 

Emma
Hej! Bryr sig amerikanare mycket om utseende, alltså måste bra ut för att passa in? Tycker du att det var värt att åka på utbytesår? :)

 

 

Svaret på det är ja och nej. Vissa bryr sig om sitt utseende, men då menar jag typ hår och smink. Generellt sett så nej. Vi i Sverige är mycket mycket mer medvetna om vårt utseende och är definitivt bättre klädda. Så oroa dig inte för att passa in i den amerikanska stilen. Oro dig istället för att falla in i den;) nike shorts, jogging skor och en t-shirt kommer vara standard där borta!

JA, JA, JA!! Om jag hade chansen skulle jag göra om det igen och igen och igen! Ångrar ingenting och är oerhört glad att jag gjorde det. Mitt absolut bästa beslut någonsin. 


 

Hedvig
Vad har du för plan för att få hem dina underbara kläder?;)

 

Tack för den här frågan Hedvig.... Haha nej men jag packade ner allt i två stora resväskor och i en stor flyttlåda som ska skickas hem! Det gick bra det, även om det inte är helt gratis.. Men jag hade svårt att lämna kvar mina saker, även om jag tvingades rensa ur lite grann!


 

Hannah
Hej! Älskar din blogg och har följt den sedan i höstas! Skulle inte du kunna göra ett inlägg om olika saker som är bättre i Sverige vs USA och tvärsom? Och lite om vad som amerikanare tycker är typiskt svenskar? Hade varit roligt att läsa om :) Ha det jättebra resten av tiden du har kvar! :D

 

Det kan jag försöka skriva ihop! Som du ser har jag inte vart jätteduktig på att blogga sen jag kom hem! Men ska verkligen försöka! Förstår att det kan vara kul att läsa om! Tack så jättemycket för alla fina ord! 


 

Rose
Vilken organisation valde du och varför? (Du har säkert fått den frågan förut^^) 

Har du fått en vän för livet där? 

Var det svårt att skaffa vänner? Jag vill hemskt gärna åka, men har svårt för att skaffa vänner så undrar hu människorna är där:) I alla fall i den staten du hamnade i :) 

Ungefär hur mycket kostade det att åka? 

Hur mycket bagage hade du med dig, och hur mycket kommer du hem med:P? 

Hoppas du svarar :D

 

  1. Jag åkte med AFS. Jag tyckte den organisationen verkade väldigt bra och personliga. De hade koll på alla studenter och visste vad de pysslade med. Jag tyckte dock att AFS Sverige var bättre än min grupp i USA. Fast det beror helt på vilka volontärer du får. Många av mina AFS kompisar är hur nöjda som helst med sin grupp i USA!
  2. Ja det skulle jag vilja säga att jag har. Min värdfamilj, min värdsyster och mina utbytesstudents kompisar! Även nån av mina amerikanska kompisar känns som att jag skulle kunna ha kontakt med i framtiden!
  3. Ska jag vara helt ärlig. Jag hade ganska svårt att hitta vänner som jag trivdes med till en början. Det var ganska svårt att komma nära inpå dem. Jag var lite rädd för att vara i vägen och sånt, så nu i efterhand vet jag att jag skulle frågat mina nuvarande kompisar tidigare, om de ville göra nått och sånt. Vi sa alla nu i slutet att det är helt idiotiskt att vi inte började umgås tidigare! Men oroa dig inte för det! Du kommer hitta kompisar, det kan ta lite tid, men våga iaf! Det kommer lösa sig, och amerikanare är väldigt trevliga!
  4. Jag skulle säga, räkna med 100 000.
  5. Oj, oj,oj... Jag hade med mig en resväska, 23 kilo. Varav halva var typ presenter.... Nu när jag kom hem hade jag 2 stora resväskor á 23 kilo, min familj tog hem en resväska på 23 kilo när de hälsade på och jag har en box som ska skickas till mig på 33 kilo. Så jag har alldeles för mycket! Jag shoppade väldigt mycket, mer än jag gjort under hela min livstid... Så nu är det köpstopp för mig på ett tag kan jag säga!

Axel Ericsson
När och hur anmälde du dig till Hawaii-resan, och vad kostade den? Var det bara AFS-studenter med på resan? 

Vet du om svenska smartphones fungerar att surfa på i USA? Och i så fall, vilken operatör och är det dyrt? 

Tack för en trevlig blogg!

 

Jag anmälde mig nån gång i januari/februari via deras hemsida. Man får information om det från AFS. och om inte, så är det bara att fråga om det! Den kostade $1230 + flygplansbiljett vilket är typ 8300 kronor. Sen tror jag att jag betalade 700 dollar för flyg. Så, det var dyrt, men HELT klart värt vartenda öre! Det var en fantastisk resa! Och nej, det var inte bara AFS. Men de försöker sätta så många AFSare i samma grupp som möjligt!

Det har jag tyvärr ingen koll på, jag hade en amerikansk telefon där och sen hade jag min iphone för att ta kort med och använde när det fanns wifi. Fast jag vet att många bara bytte till ett amerikanskt sim kort i deras svenska telefon.  

Tack så mycket! 


 

Nathalie
Var du rädd innan du skulle åka att du skulle få jätte mycket hem längtan och avbryta ditt år ? Eller trodde du det skulle bli enkelt? :)

 

Nej, jag visste att jag skulle klara det. Jag gick in med inställningen att jag skulle det! Skulle aldrig vilja avbryta mitt år. Det finns stunder där det är tuffare och man har mer hemlängtan. Men tro mig, avbryta det är aldrig svaret. Stå ut. Din familj och dina vänner kommer vara kvar efter ett år. Ditt år utomlands händer bara EN gång. Dessutom kommer allt det bästa och roligaste i slutet! Men tro heller inte att det kommer bli enkelt. Det kommer vara svårt också! Men det är värt det! 


 

Sofia
Var det svårt att övertala dina föräldrar till att åka? 

Har du någon slags sydstatsdialekt nu, hehe? :D 

Var det svårt att hitta vänner? 

Hur kändes det när du skulle säga hejdå till din familj innan du åkte? 

Kram! 

Hej!

  1. Nejdå, det tog inte så jättemycket för att övertala dom, vilket jag är väldigt tacksam över!
  2. Haha ja litegrann, på vissa ord har jag definitivt det. Och jag tror att ni svenskar hör det mer än mig!
  3. Jag skrev om vänner i tidigare svar :)
  4. Det var jobbigt precis när jag skulle åka, när jag sa hejdå innan det var dags att gå igenom säkerhetskontrollen. Men när jag var inne vid gaten så var det mest exciting! Hade ju liksom ett helt år framför mig i USA!

Tack för frågorna! Kram


 

Ber om ursäkt att det tog sån tid att svara på alla frågor! Men det har varit fullt upp sen jag kom hem! Och har inte rikigt velat sitta framför en dator haha! 

 

 


RSS 2.0