Lovisa In The US

One more answer

Fanny Berglind:
Hej!!! Tycker det är jättejättekul att läsa om ALLT du skriver och är verkligen avundsjuk på allt du får vara med om! Jag undrar om du kan skriva lite om hur din och Elians relation till varandra är? Hur det är att ha en utbytesvärdsyster helt enkelt haha! Hoppas att du har en bra dag:)
 
Hej Fanny!! Va kul, jo men det kan jag väl svara på:)
 
Jag tycker att det är jätteskönt att bo med en som går igenom samma saker, det känns jättebra och vi har roligt ihop också, och båda gillar shopping!:D
Ibland hade det kanske varit lättare att vara själv, man hade blivit tvingad på ett annat sätt att hitta massa kontakter här men eftersom man har varandra så tvingas man inte rikigt ur sin comfort zone... Fast jag vet ju att vi behöver göra det, så vi får skärpa oss! Men över lag så tycker jag att det är jättekul och jätteskönt! Så mycket mer possitivt än negativt! Hoppas det var det du ville veta haha:)
 
 

Homecoming shoes!

Liza:
Men vad va det för fina skor du hade på homecoming?? Dom vill jag se en bättre bild av!! :*
 
Här är skorna jag hade på homecoming :) Dem är från forever 21 och kostade mig $30 alltså typ 200 kronor :)
 
 

Great start of the day!

Hej på er:)
 
Började dagen med en god frukost hos grannarna, väldigt smarrigt med våfflor, smör och syrup, bacon, potato-casserole, korv, banana-nut bread och apelsin juice, rikigt amerikansk start på dagen, och jag gillart! 
 
Nu ska jag nog ta mig en nap för i eftermiddag ska vi till en farm och plocka pumpor och så, ska bli kul tror jag haha:)
 
Kommer väl förmodligen ett inlägg senare och ska ta bilder idag! :D

Just another day in the states

Hej igen! Ska försöka att skriva lite mer, inte bara för er utan för min egen skull också:) 
 
Skolan rullar på och man börjar komma in i en vardag på rikigt nu! Om några dagar är det den 9 oktober och det betyder att det är min födelsedag men också att det var hela 2 månader sen jag lämnade sverige! Det är helt sinnessjukt hur snabbt tiden gått!!! Helt galet, och det är lite skrämmande!
 
Så något speciellt som hänt... Jag har spelat mycket fotboll, känner att det går bättre och bättre och jag försöker äta nyttigare och det hjälper mamma, har mycket mer energi nu!:) orkar helt plötsligt spela mer och mer:)
Senaste matchen vann vi med 6-0 och jag gjorde 2 mål, det var skönt!
 
Jag blev också student of the month i skolan, i business-klasserna, så det var också väldigt roligt! Så det sitter en bild och så på mig i korridoren haha;) ska ta kort så ni får se, fast det är egentligen ingen big deal..
 
Klockan är bara 12 här men jag har redan hunnit vara på farmers market och tittat runt lite i downtown clarksville, sen åkte vi till ett geran bakery och åt brunch och sen åkte vi till toys'r'us och köpte presenter till kenzies kompis kalas som hon ska på i eftermiddag, så nu sitter jag i soffan och tittar på harry potter:) fast ska nog gå ut för det är jättefint väder! Och det är verkligen vackert här, träden börjar byta färg och så och det är verkligen mycket grönska i allmänhet här! Och det bästa är att det är 72 F ute, vilket är ungefär 22 grader C :) det värsta är väl att man börjar tycka det är kallt haha!! Går liksom i jeans och tjocktröja! och MÅNGA börjar gå i uggs!
 
Och ikväll ska jag spela en charity game med fotbollslaget, ska väl bli kul:) Och imorgon ska vi till grannarna på frukost och efter det ska vi åka till en farm och plocka pumpa till halloween och så, ser fram emot det, känns så amerikanskt :)
 
Tänkte också att jag ska ta kort i huset idag och lägga upp, har varit alldeles för lat för att göra det, men nu ska jag rycka upp mig;) Har varit dåligt i allmänhet på att ta kort, får bli bättre på det! Men det blir ju sån turiststämpel haha!
 
Och just det!! Såg på nya Grey's Anatomy avsinttet igår!! Skulle kunna förstöra det för er, men jag är snäll:) Men det är bra ska ni veta! Som jag har längtat! Och nya avsnitt av Bones, älskart!
 
 
 
 

AFS-camp

 

Hej på er!

Tänkte jag skulle skriva lite om AFS-lägret!
 
Vi (jag och Elian) blev upphämtade klockan 5 lördag morgon och åkte mot lägret, det tog runt 4 timmar om jag inte missminner mig... Men jag sov hela vägen iaf!
 
När vi kom dit hade de redan börjat lite smått eftersom alla hade kommit dit dagen innan, men vi hade ju vår homecoming dance:)
Vi blev indelade i 4 grupper och gick runt som i en workshop och pratade om olika ämnen på olika stationer.
Vi pratade om hälsa och säkerhet, hur vi kommunicerar, vänner och skola och lite mer!
Det var skönt att prata med flera som är med om samma sak och alla var väldigt snälla!
Träffade bland annat 3 norska tjejer, så fick prata lite svenska, men det kändes konstigt så vi övergick ganska snabbt till engelska haha!
En av tjejerna bor 30 minuter från nashville, så vi ska ses och shoppa nån dag framöver, ser fram emot det:)
 
Vi körde typ spökboll efter workshop och sen åt vi mat, ja vi hade ju ätit mat innan det också såklart! MAT, MAT och MAT....
Men iaf, spökbollen var rolig och alla hade kul, sen åt vi, det var gott... och sen tränade vi inför talangshowen.. Vi gjorde väl inte så himla fantastiskt uppträdande, kreativiteten var väl inte på topp... Men vi gjorde toungetwisters, ni vet "sju sjöjsjuka sjömen...." och sen lyfte de upp mig med endast två fingrar var... Ja fantastisk, jag vet!!;)
 
Sen på kvällen så åt vi s'mores och satt och prata vid the bonfire hela kvällen, och det var verkligen mysigt, roligt och helt perfekt!! Sen gick vi och la oss och åkte mot Nashville vid 9 söndag morgon. Jag, Elian, en tjej från Japan och en kille från Chile och en AFS volontär:) Vi åkte till Nashville där vi stannade på The Cheesecake Factory, en fin resturang, jättegott!!! Vi åt brunch och mötte vår värdfamilj, som också stannade och åt.. Så gick runt i köpcentrat intill med Kenzie ett tag och sen åkte vi hem med varsin cheesecake! Behöver jag ens säga att det var himmelskt gott??

Det var en bra helg!!! Och bilder från lägret har ni i ett tidigare inlägg:)

cheesecaken jag åt!! White Chocolate Raspberry Truffle!


och min våffla till brunch :)

Lite svar på kommentarer! :)

Hej Sverige, ber om ursäkt för att jag varit så dålig på att blogga, orkar helt enkelt inte, men ska verkligen försöka bättra mig! Så här är lite svar på frågor!! Ska försöka knata ihop ett inlägg om homecoming och ett om afs-lägret också!!
från när jag var ute och sprang av de extra kilona;)




Lina Carlsson
Om: Såå sjukt trött!!
 
Hej! Sjukt roligt att läsa, jag fegade ur ett år som utbytesstudent och hoppas på att våga åka som au pair i Australien efter studenten istället! Som föredetta fotbollsspelare kan jag inte låta bli att fråga lite om fotbollsdetaljer!
1. Vilken position spelar du?
2. Hur mycket skiljer den svenska och amerikanska fotbollen sig åt? Alltså både spelsystem och spelstil. Har nämligen för mig (har spelat mot amerikanska lag) att det inte är lika mycket närkontakt, stämmer det?
3. Hur jobbigt är det med "fotbollsspråket", termer och så? Och skiljer träningarna/övningarna mycket från de i Sverige?  
4. Slutligen, hur är nivån på laget och dina lagkompisar om du jämför med Sverige?

Hoppas du svarar snart!
 
 
 
 
 
Hej Lina!

ber om ursäkt för att jag inte har svarat på så länge!

Men nu så!
1. Jag spelar yttermittfält, främst vänster kant, även fast jag är urusel med vänster fot...
2. Jag tycker att det är väldigt liknande, sen är det ju olika från lag till lag, men vi spelar med ganska mycket närkontakt
3. Det är inte så jättejobbigt, vissa ord kanske, men man lär sig snabbt och det enda man egentligen behöver använda är kroppsspråk och nått here, ball eller så :) så det är inga problem, fast det har hänt att jag skrikigt nått ord på svnska haha! Träningarna är typ detsamma, eller samma sak här träningarna skiljer ju sig åt i sverige i olika lag också, men vi spelar ganska mycket match på träningarna och lite mindre övningar kanske:)
4. Jag skulle vilja säga att vi är ett bra lag, och det finns duktiga spelare!

Hoppas det var det du ville höra, och sorry att det tog sån tid... ha det bra!!:)


 

Angelica Svensson  Om: Såå sjukt trött!!

Hej! Jag har några frågor som det skulle vara så underbart om du svarade på, jag funderar på ett år som utbytesstudent 2013/14 och undrar följande; 
1. Vilka åker du med? Alltså vilket 'företag', STS, AFS osv? 
2. Är det mycket jobbigare i skolan där än här hemma i Sverige? 
3. Tycker du det är jobbigt att ta studenten ett år senare än dina jämn åriga? 
Hoppas du får en fortsatt trevlig vistelse i USA, och att homecoming går bra! ;-)
 
Hej! Va roligt, det tycker jag verkligen du ska göra!!
1. Jag åker med AFS, rekommenderar dem STARKT! Har inte varit missnöjd en enda gång!
2. Skolan i sig är mycket lättare här, men det är mycket läxor och så och det tar ett tag med tanke på att man inte är helt 100 på engelska, men jag märker att det blir lättare och lättare! Men min skola börjar så tidigt och sen kommer jag inte hem förrens 5.30 eller så eftersom jag tränar fotboll efter skolan, så det blir långa dagar!
3. Ja och nej.. Jag menar det suger väl att inte ta studenten med dina klasskompisar och att vänta ett år extra, men å andra sidan så skulle jag inte kunna gjort det här! Och att jag säger det nu är ett tecken på att det verkligen är värt det, för jag har haft och är inne i en liten period av hämlängtan och har lite problem med att hitta min plats osv.. Så att jag nu skriver att det är värt det är ett bevis på att det verkligen verkligen är det!
 
Tack så mycket!!:)

Din syster Maja Om: Pep rally
hej på dig! <3 
har du varit på homecoming dansen? 
och är dem i cheerleadingen bra? <3 
jag ska heja på rodrees imorgon så du vet kanske får åka motorcykel haha <3 
hoppas du har det bra ändå. och du kommer klara digi Usa, puss ha det bra/ maja
 
Hej gumman!
Ja, jag har varit på homecoming dansen, det var en upplevelse! Och nej jag tycker tyvärr inte våra cheerleaders är så värst bra, det lilla jag har sett av dom såklart!
Haha, go for it!
Tack tack! Puss<3

 


AFS Camp & Homecoming

Hey yall!

Den här helgen har det varit fullt upp! Home comingdansen på fredagen, kan skriva mer om den senare om ni vill, sen klockan 5 lördag morgon blev vi hämtade här hemma och körde i 4 timmar till AFS post-arrival camp!
Det var väldigt roligt, framförallt eftersom man fick träffa så många i samma situation! 
Pratade ganska mycket med en tjej från Norge, och hon bor nära Nashville, så vi ska åka och shoppa nån dag framöver:)

Sen idag åkte vi hem klockan 8 på morgonen, tog tre timmar till Nashville där vi åt brunch på Cheesecake Factory (en resturang) och där vår värdfamilj kom och hämtade upp oss. Jag och Kenzie promenerade runt lite i mallet bredvid resturangen och sen köpte vi med oss cheesecake hem! Mums!

Väl hemma tittade jag ifatt några avsnitt av Bones, så nu är jag ikapp med avsnitten som visas här! Sen åkte vi och käka pizza till kvällsmat! Så det har varit en bra helg!! Vill ni veta något mer i detalj om lägret eller homecoming, säg till! Är bara för trött för att skriva om det nu, så påminn mig! 

Och jag ska svara på alla kommentarer!! Lovar! Tycker det är så kul med kommentarer, så gärna fler av dom!:)
Men nu ska jag sova, upp tidigt imorgon som vanligt! 


Redo för homecoming
The Homecoming Court!

So that's the only pictures I have from homecoming....

And this is pictures from the camp:)



And from today:

Titta vilken fin tröja Kenzie har på sig haha!

brunch!! Kan säga att det var himla gott!
 

Pep rally

Här är lite bilder från pep rallyt idag! Det var häftigt! Innan det var det homecoming paraden och så fick vi se alla som var nominerade till homecoming queen osv..
 
Den här dagen var lite bättre.. Men det är fortfarande tufft. Man känner sig så vilsen och helt felplacerad! Man passar inte rikigt in på nå vis! Imorgon är det homecoming dance.. Ni tror särkert att jag är astaggad och så vidare.. Och innan jag åkte till USA så var jag astaggad på homecoming! Trodde det skulle bli sjukt kul! Men så blev det ju inte rikigt... Men det är ingen idé att sura över det... Det blev bara inte rikigt som jag trodde..

Men jag gör det bästa av situationen, det är ovasett en rikigt häftig upplevelse!!
Stay positive! 


the dance team! 

Vem sa att det här skulle bli lätt??

Hej på er!
 
Idag var en jobbig dag... alltså, det var inget speciellt som hände som gjorde dagen dålig, men jag saknar er där hemma! Ska jag vara helt ärlig, har inte nå rikiga kompisar här än.. och det börjar kännas särskilt när det är dagar som dessa, homecoming! Det borde vara jättekul, men istället påminns man om att man inte har de där kompisarna och tänker mycket på sverige... 
 
Jag är inne i en svacka just nu och jag vill så gärna ta mig ur den, men vet inte rikigt hur! Har aldrig haft det här problemet förut så vet inte riktigt hur jag ska tackla det.... Men jag kämpar på! Tänker ju självklart inte ge upp!!
Och alla säger "det bli bättre"
Men jag skulle gärna vilja veta när....
 
Förlåt för lite deppigt inlägg, men jag vill att ni ska veta att det inte bara är bra! Visst är det himla kul, och tro mig, jag ångrar inte att jag åkte! Har redan lärt mig så mycket och fått uppleva så mycket! Men det är verkligen inte en dans på rosor! Och jag tänker inte ljuga för er! Hatar bloggar som bara skriver att allt är bra! För tro mig det är omöjligt att allt är bra hela tiden!!!
 
Visst kan andra ha fått en perfekt start, men det är ingen tävling och allas år är individuellt och den här upplevelsen handlar inte om att få flest vänner snabbast... Jag gillar uttrycket "What doesn't kill you makes you stronger" -får försöka leva efter det!
 
Hoppas det finns fler som känner lite som jag, även om det inte är den roligaste känslan så är det tröstande att veta att det finns fler som går igenom samma sak, samma känsla! 
 
Men ni behöver inte oroa er för att ni läser det här! Jag är inte redo att åka hem än på ett tag ;) Hoppas på en bättre dag imorgon! 
 
Puss!!

Homecoming dress!

Okej så min dress shopping blev lyckad! Men testade säkert 20 olika klänningar innan jag hittade den som jag köpte! De första jag testade kostade runt 100 - 160 dollar vilket motsvarar ca 1000 kronor.... Det kändes ju inte så kul att lägga ut de pengarna på det... Så det såg inte så ljust ut, hade inte hittat någon som jag kände var en rikigt fullträff... men sen gick vi in i en affär som inte såg ut att ha homecoming dresses. de hade de ju iof inte heller, men jag såg en som kunde funka och var fin. Testade den och den satt bra och är fin, dessutom kostade den bara 30 dollar - 200 kronor!! Är inte det fantasktiskt! Hittade en fin klänning så billigt!! Sen vet jag ju inte om kvalitén är den bästa, men jag börhöver ju egentligen inte ha den så länge!!
 
Så här är den!:D

Next week: Homecoming!

Hi guys!
 
Today we're going dress shopping for homecoming! The dance is on friday so we better find one today... 
So the coming week is spirit week (homecoming week)
Every day there's a theme that you are following! We got the theme 80's this year so the week is like this:

Monday: 80's Attire Day
Tuseday: Superhero Day
Wednesday: Color Wars (Juniors are wearing red)
Thursday: Red and Gold Day (school colors)
Friday: 80's Movie/Music/Arcade Day
 
But we'll se how much we can do of it, I didn't thought of bringing my 80's costumes in my 20 kg luggage.. ;)
 
And on friday there's the football game and the dance:) So hopefully it will be a fun week:)
 
But now I have to write an essay in US history for tomorrow... It never ends... And I am still so tired, wish me luck!
 

Soccer shootout

Hey yall!

Hemma från en fotbollscup! Jag är DÖD!!!
 
Femte matchen på 4 dagar, alla matcher 2X40 min! Spelade en i onsdags, en i torsdags, en i fredags och två idag! Igår och idag hade vi dessutom bara en avbytare.. Jag trodde faktiskt jag skulle svimma/dö.. Är så dåligt tränad och min förkylning gör ju inte saken bättre... Så det gick ju sådär för mig, gjorde en bra match och resten.. Nej..
 
Så vi hade iaf en match klockan 6 fredag kväll, sen åkte vi allihopa direkt och åt och sen tillbaka till hotellet, sen hade vi en match klockan 9 lördag morgon och en klockan 2, så kom jag hem kanske vid 7.
 
Men nu är det bara att ladda om och försöka bli frisk för  i har match tisdag och onsdag! Men som tur är är det ingen träning på måndag! Sista matchen vi splade stog det 1-0 till oss efter första halvlek. Så coach sa att om vi gjorde tre till fick vi måndag ledigt, så tack och lov gjorde vi det!
 
Vi vann första matchen med 5-0, andra blev det 1-1 och sista vann vi med 4-0:) så vi kom antingen etta eller tvåa i cupen, vi får vänta och se hur det går för det andra laget, om det ska avgöras på målskillnad!
 
Men nu ligger jag iaf hemma i sängen, död, blåmärken överallt, myggbett och blåsor på tårna, ska gå och lägga mig och vila upp mig! Men jag tycker helgen var rolig, även om jag önskat att jag var frisk och kunde ge 100%! Men allt som allt var det roligt, även om jag klagat lite nu hehe... Men så blir det när man är trött.
 



Såå sjukt trött!!

Okej det får bli ett väldigt snabbt inlägg! Klockan är halv 12 på natten här, sitter med läxor, men jag är för trött. så ska gå och lägga mig! Kom hem från fotbollsmatchen halv 10! Vi förlorade dessvärre... 3-0. Men Murray som vi mötte är sjunde bästa laget i hela Kentucky! Så det är ett bra lag!
 
Imorgon är det fotbollscup till lördag, så jag ska gå tidigare från skolan, yey!! Men vet inte hur mycket jag orkar... är fortfarande förkyld! Men jag spelade 40 minuter i första halvlek idag och 20 i andra alltså 60 av 80 minuter! Kan ju dock bero på att vi inte hade några avbytare...  men iaf...
 
Så nu har ni en uppdatering!! '
 
Puss o kram!
 
 
 

Sorry sorry! Men vi försöker igen!

Heej!!
 
Förlåt för att jag varit en sån dålig bloggare på sista tiden!! Har helt enkelt inte orkat med eller hunnit! Sen har jag bara skjutit upp det hela mer och det gör det bara svårare att komma igång igen... 
 
I lördags var vi hemma på förmiddagen, åkte väl och handlade lite, och sen mot eftermiddagen/kvällen åkte vi ner till Riverside Clarksville där det var den årliga "River Fest" typ som en festival:)
Vi var där ett tag och gick och samlade på oss gratis klubbor haha och sen åkte Kenzie och mom hem och hämtade upp oss vid 9, då hade jag och Elian hunnit stå i en timmes kö till ett matställe... och sen kolla på ett band som spelade, självklart var det country! Vi åt funnel cake också!! Mmmm LOVE funnel cake! Tog inget kort av det så snor från google istället...
 
det är helt enkelt friterad smet med ett ton av florsocker! Supergott, verkligen!!
 
Har jag förresten sagt att man friterar allt här?? Förutom typ fisk, kyckling, grönsaker och annan mat så friterar man även oreo, snicker, glass osv.. Har inte provat något av det än dock...


På söndagen så var vi och shoppade i Nashville! Vi kom dock dit lite sent så vi hade bara 2 timmar på oss! Spenderade väl 1 och en halv i Forever 21 och resten av tiden i Converse Store. Var i desperat behov av nya converse....



LOVE Forever 21!! Så sjukt bra, billigt, snygga kläder och allt!! Och stoor affär var det också!!! Åkte hem med två nya klänningar, 1 par högklackade skor, 1 kofta, 3 t-shirts och ett nagellack för 64 dollar, vilket motsvarar ca 420 svenska kronor! Alltså ingenting om man tänker på hur mycket jag köpte! Och sen ett par converse också:) 54 dollar (ca 350 kronor)



Sen började skolveckan... Lovely....
 
Det går i ett här!! Måste gå upp sjukt tidigt och är så trött på kvällarna! Kommer hem sent ifrån träningar och matcher och sen ska man göra läxan på det (och läxor är det gott om!!!)
 
Igår var det picture day, alltså skolfoto! Gick betydligt snabbare än i sverige haha! Hoppas bara att det blev bra, för det hamnar i the yearbook...
 
Vi hade även match igår. 6-0 till oss, så det var ju tur! Spelade dock inge bra för jag är verkligen förkyld! Men här spelar man iaf! Sa till coachen att jag inte mådde så bra, att jag höll på att bli förkyld! Han svarade bara att det var bra att jag spelade, så att jag får ur det ur kroppen...
 
Det är verkligen skillnad här! Innan varje träning måste man hälsa och skaka hand med coachen. I måndags var det en tjej som glömde det, så under en samling sa han att det var någon som inte hälsat.. hon sa att det var hon och så vips! "50 push ups, now"
Tänker inte glömma att hälsa kan jag säga! Och för varje skott motståndarna hade på vårt mål igår skulle vi göra 10 push ups! Tur att de inte fick skjuta nån gång då! Vi fick till och med ledigt idag, för vi har match på torsdag, fredag och 2 på lördag!
 
Utöver det har det inte hänt så mycket mer vad jag kan minnas just nu! Har definitvit märkt av upp och nedgångar här! Det är tufft, det är det! Man drabbas av hemlängtan då och då så man bara skulle vilja lägga sig under täcket och gråta! Men jag ångrar inte att jag åkte hit! Det är bara lite tuffare än vad jag trott!
 
Ska försöka uppdatera bättre i framtiden! Men nu måste jag verkligen verkligen börja med mina läxor!! Men ett tips om ni vill ha snabbare uppdatering är att följa mig på instagram! @odenlovisa
Är definitvit mer aktiv där! Men som sagt, ska försöka bättra mig!
 
Och just det! I söndags var det precis en månad sedan jag lämnade sverige, jisses va snabbt tiden går! Och haha ja, jag har redan gått upp i vikt..... Undra hur jag skulle sett ut utan fotbollen...

Labor day!

Hey y'all! 
Sorry for bad update lately! And if you forgot that I start writing in english from now on! For at least two weeks, but there is translation button in the menu to the right, use that! 

Just got back from school! The worst day ever! The AC didn't work so it was so hot and humid, crazy! Could barley breath! And we had a test in US history too! Went home with the bus, hate it in the afternoons, it's so loud and hot! But now I'm start getting ready for tonights soccer match against North East! We got one more game tomorrow too, I am already dead! It's so humid and hot!!!!

I uploaded some pictures from Labor day this monday, we went to Nashville to watch Baseball! Nashville Sounds vs. Memphis. The game wasn't that interesting but the whole experience was cool! You got a lot of free things, I like that! The weekend also included shopping every day, not good for my budget though...
 
Now I have to do my math, haha I'm so bad at math in english! Like F bad.... So here we go! But Except from that I only have A & B s and a D in US history, because I didn't hand in a thing (that he btw didn't say anything about until yesterday, apperantly he said that in one of the first days, when we weren't here...) So when I fix that I will proabably have a A or a B! So I'm happy! 

Hope this wasn't to bad for you to read! But here's the pictures from last weekend!



We have no idea who the player is btw... ;)
 

A day of shopping!


började dagen med att åka till Walmart och handlade! Älskar walmart, finns allt!

Sen gjorde jag lite svenska pannkakor till lunch! Det var gott! 

Efter lunch åkte vi till the mall och kom hem tre tröjor rikare och några dollar fattigare! Blir förmodligen mer shopping imorgon!!
 
Från och med tisdag har jag även bestämt att jag ska "bryta kontakten" med sverige för kanske sisådär 2 veckor! Det innebär mindre facebook, och blogginlägg på engelska och bilder såklart! Vad tycker i om det? Skulle det vara jättehemskt om jag skriver på engelska istället? och jag har en översättningsknapp på sidan av bloggen;) Men låt mig höra era åsikter!



svar del 2

syster matilda:
Hej jag undrar om du vet någon el affär i USA som jag kan titta på nätet och kolla runt lite vad allt kostar, med el affär menar jag som typ elgiganten eller media markt :) typ vad de affären där du köpte kameran heter :)
 
Hej Matilda... Jag vet inte vad affären heter men tror kanske att det skiljer 500 kronor på den kameran jag köpte, om man jämför med sverige, och det var billigare här:) men om jag ser nått som är wow så skriver jag det här, okej?? :)
 
Eva M:
Hur känns det att kunna ha kontakt med Sverige så lätt? Är det bra eller dåligt? Alltså blir du "homesick" eller glad av fb, skype, blogg etc.
 
Jag tror det är både bra och dåligt! Ibland kan jag bli glad över att se en status från Sverige på facebook och ibland så blir man lite homesick av vissa saker. Men jag har bestämt mig för att från och med tisdag så kommer jag ha ett break från facebook och sverige och sånt i två veckor så jag kommer in i allt på rikigt här:) kommer bli en utmaning dock...
Cecilia:
Har ni som utbytesstudenter några "regler" gällande alkohol/droger/sex och spy när ni är där? 
Har du ångrat eller velat "backa ur" utbytesåret? 
Vad är största skillnaderna på mat/skola/droger osv som du märkt? (mellan Sverige och USA då asså haha) 
Lite konstiga frågor, men om man nte frågar får man inga svar right? 
Förövrigt, ha det så himla kul i USA, följer din blogg via bloglovin :)))
 
Hej! 
Vi har tre huvudregler som vi måste hålla! Annars blir vi hemskickade... och det är:
  1. Ingen alkohol, vi får inte ens vistas på en fest där underåriga dricker, även om vi inte dricker...
  2. Inga droger
  3. Och vi får inte lifta
Utöver det så är det landets lagar som gäller.
Och i skolan måste vi försöka så gott vi kan och inte skolka.
Vi får inte heller resa utan tillstånd eller själva.
Så det är väl det vi måste följa, och sen såklart värdfamiljens regler
 
Om jag har ångrat mig och velat backa ur? NEJ absolut inte! Visst har det varit några gånger som man har velat vara hemma, men det är typ någon minut, sen händer nått här och då vet man varför man ville åka! Så jag har inte ångrat mig eller velat backa ur!
 
Oj stora skillnader!! Maten är större, fetare och onyttigare generellt sett, sen finns det ju såklart mycket nyttig mat också men det är väldigt stor skillnad på svensk mat! Skolan är också väldigt väldigt annorlunda!
 
Man börjar skolan väldigt tidigt här, iaf på min skola! 7.30 ringer klockan för första lektionen, sen har man 7 perioder (vilket är lektioner) Det är en klocka som ringer lite då och då, har börjart förstå signalerna nu haha! Den ringer när lektionen är slut, 2 minuter innan nästa lektion och sen ytterligare en gång när lektionen börjar och lärarna stänger dörren! 
 
Man har 5 minuter mellan lektionerna och då ska man hinna till skåpet, gå på toa om man behöver det och hinna till nästa klass! Visst det kanske inte är så svårt, men det blir en aning svårare när det är 1500 elever som gör allt det där samtidigt! 
 
Man kallar lärarna för Miss eller Mr och sen deras efternamn! Vi har läxor typ varje varje dag också! Alla är väldigt trevliga på skolan och man får kommentarer lite då och då om att man har en fin klänning, fint hår eller fina ögon! När någon får veta att jag är från sverige tycker alla att det är så coolt!
 
High school spirit är också något väldigt häftigt! På dagar när det är football game går många klädda i skolans färger och cheerleadersarna går i sina uniformer! Sen är det peprally ibland också! 
 
Och just det! Varje morgon måste vi läsa pledge of alligence! Så skolan är väldigt annorlunda!
 
Tyckte inte det var konstiga frågor btw! Va kul! Blir glad över att folk gillar det jag skriver;)
 
Anonym:
påverkas du något av stormen?
 
Haha visste faktiskt inte ens att det var nån storm förrens idag, vi kommer få lite av "eftervädret" haha så det kommer regna och sånt här i helgen och idag åskade det och regnade:)
 
Annie Bäckstrand:
Hej! 
Vad sa dina föräldrar om kostnader osv! Försöker övertygelse mina nu att låta mig åka nästa år 2013, men allt är en penga fråga! Hur löste ni det? 
Hoppas du har det bra!
 
Hej! För mig var det inga problem att övertyga mina föräldrar att åka! Det är jag glad för! Men vi kom fram till att de skulle betala programavgiften och flyg, visum och sånt och att jag skulle stå för alla fickpengar. Tyckte det var  en bra deal! Så jag har sparat och jobbat och sånt nu innan jag åkte och har samlat ihop pengar för ett år! Så du skulle ju kunna testa det:) Sen finns det ju stipendium att söka, är tyvärr inte insatt alls i det där...
Sen kan du ju alltid stressa (säger man så? vi säger iaf det här "stress for something") för allt positivt med att åka iväg!!
Hoppas du kommer iväg! Ha det bra!
 
Rebecka:
hej jag har några frågor!
  1. - när bestämde du dig för att du ville bli utbytesstudent? 
  2. - är det så som i filmerna? 
  3. - går du på en stor skola? 
  4. - bor du i en stor stad? 
  5. - vad är det bästa med att vara i usa? 
  6. - vad är det sämsta med att vara i usa? 
  7. - får du hemlängtan? 
  8. - hur många familjemedlemar har din värdfamilj? 
  9. - har ni stort hus? 
  10. - gör du någon aktivitet efter skolan? 
  11. - har du fått många nya vänner? 
  12. - är/var det svårt att få nya vänner där? 
  13. - vad kostade allt som allt? 
  14. - går det åt mycket pengar när man är där? 
  15. - är saker billigare där? 

oj, det blev kanske lite många frågor, hoppas du orkar svara. och hoppas du har det asbra i usa. ps. älskar din blogg, den är jättefin och jätterolig att läsa! kram!
 
Hej! 
  1. -Jag tror jag bestämde mig någon gång i 9an att jag ville åka! så kanske 1-1 1/2 år innan!
  2. -Ja det är faktiskt mycket som i filmerna, särskillt utseendet på allt och sånt, men ja mycket som i filmerna, men självklart inte allt! Försöker komma på exempel men kan inte rikigt komma på nått nu...
  3. Skolan jag går på heter Rossview High School och har ungefär 1500 elever, så ganska stor!
  4. Staden heter Clarksville och har ungefär 150 000 invånare, men det klassas som en smalltown
  5. Oj, typ allt! Alla upplevelser jag har och kommer få uppleva, inte bara stora saker och resmål utan allt det vardagliga och lilla jag aldrig kunde fått på något annat vis än det här året!
  6. Kommer faktiskt inte på något dåligt just nu!
  7. Ja lite då och då, men aldrig så det är riktigt jobbigt, får typ hemlängtan i en minut sen är det över:) Men jag saknar mina kompisar och familjen! 
  8. Min värdfamilj består av mom Jen, dad Donnie, Sister Jessica (bor ej hemma dock- college), little sister  (3 år) Mackenzie "Kenzie", Sister Elian (utbytesstudent från Schweitz) & labradorerna Riese och Chance
  9. Ja det skulle jag vilja säga att vi har! Ska ta kort på det snart och lägga upp!
  10. Ja, jag spelar fotboll med skollaget (finns typ bara skollag här, ej som i sverige med olika klubbar och sånt) Men det är jättekul!
  11. Haha sorgligt nog, nej... Jag menar alla är väldigt snälla och så men inga "riktiga vänner" ännu...
  12. Så fortsättning på förra frågan, tycker det är väldigt svårt att läsa av människor här! I Sverige brukar jag kunna läsa av människor ganska snabbt och se om den personen är "min typ" men det är så svårt här!!! Man vet inte ens vilka som är vilken ålder, så jag tycker att det är svårare än vad jag trott! 
  13. Oj vet inte riktigt men jag skulle tippa på ca 100 000 kronor!
  14. Det har inte gått åt så jättemycket pengar än, det beror väl på vart man hamnar också! Men jag har kanske spenderat 1000-2000 kronor so far! men då har jag varit och shoppat lite, men jag har ingen riktig uppfattning om det just nu:)
  15. Ja det tycker jag att det är, men som sagt har inte hunnit se allt och så än, så jag är inte helt säker!
Haha det är ingen fara! Tack så mycket! Blir så glad så glad! Kram!
 
Liza
Låter som att du har det jättebra over there! Men något jag undrar är, hur klär ungdomar sig? Om man jämför americas next top model och top model Sverige är det ju nästan ingen amerikan som har stil medan alla svenskar klär sig fint. 

Puss från kalla regniga Sverige! <33

Jo det har jag men jag saknar er massor faktiskt!! Hahaha ja du vad ska man säga... Mjukiskläder eller vad som helst! Vissa har fina kläder men det är inte dom i sverige! Skulle nog vilja säga att folk klär sig väldigt barnsligt här! Många i min ålder går med hello kitty, scooby doo, lilo&stitch osv.. ryggsäckar! haha är inte det roligt!!;D
Så det skiljer sig ganska mycket!

Puss! och skype snart!!<33 typ innan tisdag, för då börjar min "isolering" från sverige!;) 

 

 

 

RSS 2.0