Lovisa In The US

FRÅGESTUND!

Okej, så jag tänkte eftersom jag bara har ca 3 veckor kvar nu och har gjort det mesta av mitt år så kan det vara bra med en frågestund! Så passa på nu att ställa era frågor! Och ni blivande utbytesstudenter som inte har så långt kvar nu, ni har säkert massvis med frågor! Kommer svara så snabbt jag kan och så bra jag kan!!
 

Update

Hej hej!! 
 
De senaste dagarna har det varit sååå fint väder här! Över 30 grader och sol! Så dagrana har ju spenderats hemma vid poolen! Och eftersom Jess är hemma och har bil har vi kunnat åka ut och äta och åka till starbucks osv! Vilket är väldigt uppskattat! 
 
I förrgår (onsdag) var jag även på en bbq hemma hos Jasmine! Det var skoj! 
 
Sen igår chillade vi vid poolen igen, badade i timmar eftersom det är varmt som attan! Och sen vid 10 bestämde vi (jag, Elian, Jess och Elin) oss för att åka ut och äta. Så vi åkte till Old Chicago för sen middag! Gott var det och en trevlig kväll! 
 
Idag ska vi måla altanen, om vädret är okej, tror det kommer regna tyvärr! Och imorgon är det dags för end-of-stay orientation i Nashville! Helt sjukt ju!!!! Sen efter det har vi en sleepover hos oss för alla utbytesstudenter i vår grupp! Ska bli jättekul! Fast tror tyvärr att det kommer regna!!!:( men vi får se!!
 
Instagram de senaste dagarna!

Old Chicago!

Texas!

Hej på er!
Hemma från Texas nu! Eller jag kom faktiskt hem natten mellan söndag och måndag, runt 3 tiden. Lång biltur som sagt... ca 13 timmar! Men jag fick hela baksätet för mig själv och kunde i princip ligga raklång, vilket var ganska så uppskattat! 
 
På lördagen var det bröllop som gällde! Vi gjorde oss redo och fina på hotellet och sen bar det av till en vingård mitt ute i ingenting för Chris and Emily's bröllop (Chris är min värdpappas kompis). Ceremonin började 6.30 och hölls utomhus under ett tak typ, med öppna väggar. Det var som att komma till Italien typ. Själva ceremonin var väldigt kort, men det var fint! Sen efter det var det lite ost och frukt och vin innan middagen serverades i ett annat rum på vingården. Det var väldigt god mat och fina tal. Speciellt från brudens dotter som fick många i tårar!
 
Efter det hade platsen för ceremonin blivit ett dansgolv och det var linedancing såklart! Texas hallå!! Förstår dock inte hur de kan vara så bra på det! Riktigt coolt att se dock! Så vi dansade lite och sen fanns det ett photobooth där man kunde ta roliga bilder och så printade det ut dem och satte in dem i en gästbok som brudparet fick sen och så fick man behålla en kopia! 
 
Men allt var över ganska snabbt! Men det var en lyckad kväll, även om jag kände mig som en wedding crasher i början när man liksom åt och drack utan att riktigt ens veta vem det var som gifte sig hehe... 
 
Vi åkte hem till dom dagen efter dock för att hjälpa dem med lite av deras saker och sånt och de är verkligen ursnälla och gulliga! Och framförallt ett rikigt fint par! Dessuto är ju bröllop så himla fina i sig! Så det var en lyckad resa! Tog dock inte så mycket kort! 

Brudparet!!
 

Sandi och Will

Jess

sötaste lillkillen vid vårt bord!Howdy y'all!

Hey peeps!
Just nu sitter jag i ett hotellrum i Austin, Texas! Vi åkte hemifrån i torsdags runt 12-tiden och hade en 12-13 timmars bilfärd framför oss! Sov bort mycket av tiden och hann titta på Topgun, lyssna på musik och tvinga dad att stoppa för toa breaks och snacks!;) var väldigt skönt när vi kom fram dock! Runt 1-2 tiden på natten! Kan väl säga att det var en låååång resa!!

På fredagen började vi dagen med en god hotellfrukost!! Åh vad jag älskar hotellfrukost! Sen åkte vi till the Domain, ett Outdoor mall. Shoppingen var underbar! Lyckades att shoppa en hel del och de hade H&M! Vi käkade pizza till lunch och sen öppnade himlen sig!! Herregud va det regnade!! Vi sprang över gatan till hm och det var som om vi simmat dit!!
Efter inhandling av regn poncho och lite mer shopping ringde vi hotellet och de kom och hämtade upp oss. Vi utnyttjade hotellets hottub och chillade där ett tag, sen gjorde vi oss i ordning och 10.15 gick vi på bio! Fast and the furious! Bra film! Kom hem vid ett och gick och la oss!

Och idag då... Började dagen med hotellfrulle! Och har bara sovit och tagit det lugnt fram tills nu. Texas bjuder oss på regn... Men vi ska snart åka downtown lite snabbt och sen tillbaka till hotellet och göra oss redo! För ikväll är det bröllop!!!


What up doe!

Heyyy yall!
Sitter i soffan, ovanligt tidigt för att vara mig och ingen skola! Klockan är bara 8, och jag har sommarlov! De senaste dagarna har jag haft lite roliga saker för mig. Vi Kan väl börja med lördag, då jag, Jess, Elian, Dad och en tjej som heter Alyssa (stavning på den...) åkte till Nashville för att titta på musikalen the Lion King! Vi alla tyckte den var hur bra som helst, förutom dad då haha! Sen efter det åkte vi till Opry Mall för att äta på the Macaroni Grill och möta upp mom, Kenz och Elin. Mom hade varit och plockat upp Elin från flygplatsen. Deras utbytesstudent från Norge som bodde här för två år sen! Kul!
 
Sen i söndags var det superfint väder, väldigt väldigt varmt, och HUMID!! Så det blev ett premiär dopp i poolen! Men innan det åkte vi (jag, jess, elian och elin) till target och starbucks!

Igår var vi (jag, jess, kenz och elin) först och åt lunch på Chipotle (en mexican restaurant). ÄLSKART!!! Typ mitt nya favorit place!! Sen åkte vi till Walmart, plockade upp ett kort jag printat ut och köpte en ram. För jag hade lovat Mr. Martin att ge honom kortet på oss så han kunde sätta upp det i sitt kontor! Sen åkte vi mot skolan för att Elin skulle kunna säga hej till sina gamla lärare. Men den otrevliga kvinnan i the office lät oss inte gå in, för det var finals. Hon lät oss inte ens träffa rektorn, vilket är väldigt konstigt för jag är säker på att han hade velat träffa elin. Han är ju världens snällaste!
 
Men vi smög in nån minut innan klockan ringde och sen när den gjorde det gick vi till hennes lärare iaf. De blev jätteglada över att se henne. Jag hann också säga några sista hejdå till mina lärare, och ge fotot till Mr. Martin! Han blev såå glad! Sen efter det åkte vi till TJ Maxx och shoppade lite och sen till Berry Bear för some heavenly froyo! Sen åkte vi hem, chillade lite vid poolen åt Pizza Hut och sen på kvällen tog jag tag i mitt sista skolarbete. För er som just blev lite förvirrade. Jag har ingen mer skola, jag hade bara en exam review som alla behövde göra, oavsett om vi skulle ta provet eller inte, och det var due today. Så jag skickade med det med Elian. Så nu har jag officiellt ingen mer skola alls!! 
 
Mitt liv de senaste dagarna i instagram bilder:

Grattis till mamma och pappa som firade deras 23e bröllopsdag i söndags (19 maj)
 

Last day of Rossview High School!

OMG!
There's nothing else to say. I cannot believe that I'm completely finished with high school now. It's 10 am. and I'm back from school after taking my final exam in Govt. (the only one I had to take). I don't have to come in for more exams and that means I'm done! I feel kinda sad tbh. Like I wrote in my sentimental post yesterday! It's so weird, knowing that I might never see those ppl again! 
But hey! I'm on summer break!! (even though the pouring rain outside doesn't exactly give the right feeling..) But I have so many fun plans for this summer, and I will truely enjoy it!!
 
Here's some of the pics I took yesterday!
 
First period - Algebra:

Heaven'leigh, jag, Faith, Nichole, Elian och Alora

Kommer sakna denna tjej massvis!

Heaven'leigh

Hela 1st period!

Third period - Choir:

En av världens snällaste tjejer, Jasmine!

jag, Jasmine, Neesa, Elian and Tomasina

Sherri! Hon är med i ett band och har spelat några av sina låtar för oss! Sjukt bra och sitter kvar i huvudet i veckor!

no comments haha!
Det här är Jeanette'. Helt seriöst en av de roligaste personerna jag träffat i mitt liv!


klassrummet!

Coach Chartrand! Kör lärare och Soccer coach!


Fourth period - Government:

Taylor, jag, Elian och Elizabeth

Amanda, jag, Armani och Kandice

Lexie och Shasta! Kommer sakna min govt. class! :(

Fifth period - Culinary Arts:

Kommer sakna dessa brudar otroligt mycket! Sidney, Kaitlyn och Payton


Och mina culinary buddies! Tori och Sydney!

Tori! Min culinary och lunch buddy!

Sydney!!

jag och Kachine

Jag och Payton! Kommer sakna henne en massa! Spelade fotboll tillsammans också!

Världens go'aste tjej, Sidney! 

Sixth period - English:

Älskar den här bilden! Elian, Mr. Martin, David, Matt och jag.
So typical 6th period! Och Mr. Martin som kan få vem som helst på bra humör

Bästa engelska läraren, Mrs. Joosse

David!

Världens bästa rektor! Mr. Martin! Kommer sakna honom sååååå mycket!!

Seventh period - US History:

Helt klart världens bästa och roligaste klass och lärare! Älskar dessa människor så mycket! Jag kan räkna de tråkiga lektionerna på fingrarna!! 

Rachel!<3

Jessica, Elian, Samantha, jag, Alyssa

Jessica!

History buddy! Sam!

Jag och min kompis Taylor! Träffade henne ganska nyligen, på prom! Sååå synd att vi inte blev kompisar tidigare! Such a sweet and wonderful girl!

Jag och Adri! Spelade fotboll tillsammans! Also such a gorgeous and sweet girl!!
 
I will miss everybody like crazy!!! But I'm so glad I met them!

In tha school!

Jaha, nu sitter man har i skolan i detta klassrum i Web Design for sista gangen! Ja, ni laste ratt! Idag ar min sista dag pa Rossview High School! Hur sjukt ar inte det pa en skala? Sjalv kan jag inte forsta det! Kandes som man nyss kom hit, men nu 10 manader senare sitter man har, pa dagen man trodde var valdigt langt borta!
 
Vet inte hur jag ska kanna! Jag menar, sommarlov ftw!! Men det finns manniskor som jag formodligen aldrig mer kommer traffa efter idag! Jag pratar inte om mina kompisar har, dem har jag ju en hel mandad kvar med! Men alla de personer som bara finns dar och gor klassen och skolan komplett! Manniskor som man pratar och skrattar med, men som man inte direkt traffar utanfor skolans vaggar. Dom kommer man ju att sakna!
Och alla larare! Jag har verkligen haft tur med mina larare, tycker om de allihopa!
For att inte namna hur mycket jag kommer sakna skolan! High School!
 
Under den har tiden har jag lart mig att det finns mycket i det amerikanska skolsystemet som skulle behova lite forandring. Jag har jamfort det med sverige och hittat massa saker som ar battre med den svenska skolan, som maten och friheten att kunna ga pa toa utan att ha en note, for att inte namna att lamna skolan!
 
Men det finns sa mycket som jag kommer sakna, som liksom vager upp alla nackdelar!
(Jag kommer nu overga till engelska, da jag finner det valdigt jobbigt att sakna de tre sista bokstaverna i det svenska alfabetet).
 
I think there's no other place where you can get an entire school to dress up in 80s costumes during homecoming or in school colors and cheer and scream during pep-rallies and games! Where the entire student section gives mental luck to the basketball players with spirit fingers or sing and dance when we score.
I don't think there's another place where you everyday get at least 20 comments about how cute you look today, and at least 5 of those are from complete strangers in the hallway.
There's no other place where your teachers call you "honey", "sweetie", or "baby", and you don't feel scared or sexuallly harassed... It's just the way it works in the south and they really care for their students!
There's no possible way that there's another Mr. Martin anywhere else. Who, EVERYDAY, smiles and hugs the students and asks every passing soul how they are doing. "How's your day going honey?" "Have a nice day!" "Always smiling, I like that!" I don't know how he does it, but he manages to brighten everybody's day, every day! He even got an own t-shirt sold in school. His face on the front and on the back, his famous "Have a nice day!
And people, it's only in America you would come up with the idea of selling those shirts!
I could go on for ever and ever! But I won't. I'm just gonna miss this so so much! Being a part of high school. Because school here is not just a place where you go to learn and then you're done. No, this is where you have your friends, your activities and your life outside of school as well.
 
I can't belive this is almost over, it doesn't make any kind of sense to me! I have so mixed feelings about this, a bittersweet feeling. Because, guys back home in Sweden, I miss yall like crazy and you can't see the smile on my face when I think about seeing you again, or hugging you again after 11 months. But I have a life here now, too. A life, I will never get back! So leaving here is gonna be one of the toughest things I will have to do, but I am so happy I have all of these memories.
 
Okay Lovisa! Don't get too sentimental now! You still got another 40 days to go!
True! And I'm planning to make those the best days so far!
 
Okay, the bell is about to ring, and that means I'm off to the next class and next photo session! Pics will come up later folks! Stay tuned!

Weekend

Hej på er!
 
Tänkte snabbt sammanfatta min helg!
 
Lördag började med lite barnvakt åt Kenzie, sen ett besök till en cupcakery med mom och Kenz och sen vidare till Chipotle för lunch! Sjukt gott ju! Det är en mexican restaurant som precis har öppnat! Heavenly!
Sen åkte vi en sväng till Kentucky och en Amish-store och köpte ägg och lite smått och gott. Sen bar det av hemmåt. Dad hade kommit hem efter att ha plockat upp Jessica från college, så nu är hon hemma igen! Kul!!
Tog en nap med Kenzie, har börjat uppskatta eftermiddags naps väldigt mycket! Sen på kvällen åkte jag Jess och Kenz för att äta middag. Blev Chipotle igen, inte mitt beslut dock, men jag klagade verkligen inte. Bara glad att det inte var samma människor som jobbade!
Sen åkte vi till the mall och letade lite mors-dags presenter. Och hittade även lite grann till oss själva hehe...
 
Idag har vi "firat" mom, eftersom det är mors-dag här! Vi hjälpte till och plantera the garden, åkte och köpte plantor och höll på att fixa. Jag och Jess var tvugna att hälla på nån fisk-sak på plantorna och mina händer luktar fortfarande, efter att ha skrubbat dem ca 100 gånger, rutten fisk. Mys.
 
Men vi blev klara och fick sedan dad att städa poolen, genom att lyfta bort cement-saker. Vet inte om han förväntade sig att vi faktisk skulle göra det, men han fick hålla upp sin del av dealen haha ;) Så nu är det fritt fram att bada! Det är ca 22 grader i poolen just nu, men bara 60 i luften, fast på tisdag ska det bli upp emot 82! Så det blir nogg ett dopp då!
 
Har också skypat med Hedvig idag, roligaste samtalet på länge haha! Och just det, har nog inte riktigt uppdaterat er på vad som händer i framtiden. Men jag går sista veckan i skolan den här kommande veckan! Sen är det sommarlov, med undantag för nån final exam på måndagen! Men kan ni fatta hur snabbt tiden gått! Sen nu på lördag kommer Elin (utbytesstudent i min värdfamilj för två år sen, från Norge) och hälsar på! Ska bli jättekul att träffa henne! Sen bär det av mot Texas för den 25e Maj ska vi på bröllop där!
 
Sen 1 juni är det dags för ett pre-departure läger med AFS!! HJÄLP!!!! och den 7 juni åker vi mot FLORIDA!!!!! :D:D:D Ska vara där i en vecka. Just det, har kanske inte sagt det här heller, med Hedvig ska också följa med, yey! 
Sen på vägen hem från Tampa, där vi ska vara, ska vi kanske stanna till i Panama City! Hur kul är inte det! Är sååå excited för allt det här, men jag får panik också! Vill inte tänka på att mitt år här nästan är slut!! Det går inte att beskriva känslorna!
 
Nu är det dags att sova, så godnatt på er allihopa! Eller godmorgon kanske man ska säga till er på andra sidan jordklotet, med en tidsskillnad som gör allt så mycket svårare! Ha en underbar måndag (Y)
Happy Mother's Day to the best hostmom in the world!

Twitter Timeout #4: #foreignprobs

 

Läste den här artikeln skriven av en svensk utbytesstudent i USA. Tyckte den var väldigt bra, så jag rekommenderar er verkligen att läsa hela!!
http://ww2.bullittschools.org/BEHSLiveWire/index.php/2013/03/28/twitter-timeout-4-foreignprobs/ 
 
 

Twitter Timeout #4: #foreignprobs

The information I am about to reveal is sacred. Only a specific group walking around at this earth knows the details of this way of living; the pros, the cons, the secret awkwardness. No matter in which way I explain no one will fully understand other than those who experienced the adventure themselves, but this is an attempt. It is time to uncover the concealed legacy how to interpret, how to act around and what it is like to be a foreign exchange student.

Twitter timeout logoBut first, to make something clear; yes. We do have roads in our countries, too. And cars, and schools, and houses. We do shave, we do have electricity and we do have dogs and cats. No, some of us have never seen snow before and some of us spend 6 months of the year with a white covered ground. If we live in the Scandinavian countries it does not mean that we live next to Santa Claus, and we do not necessarily have the same weather conditions as the north pole. And talking about Scandinavia, it is not a country, neither is Europe. We do speak our native language in our home country, not English. Except for in Great Britain, of course. Our music on the radio is 75% the same as yours, not translated. Drinking age is lower and driving is higher, we usually speak a minimum of three languages and there is a big chance that we never have had Taco Bell or Chick-Fil-A before. Yes, we’re still alive.

Most important, however, is that other than that we are just like you.

On twitter it’s easy to find all of these so called foreignprobs. The hashtag is not only used by the exchange students, but also friends, host siblings or even teachers. There are several accounts made of and for exchange students, pumping out the problems and making the followers nod, agree and retweet endlessly. Like many other groups, events or types of “probs”, the life of being foreign have gotten its own section in the social network. There are some foreign probs more common than others; if you haven’t done your research I promise; you will thank me.

If you get the glorified chance to speak with a foreigner; be prepared. We might just smile and nod after you asked a long and interesting question, and that is not because we don’t care to answer; it is simply because we had no idea what you just said but we still want to seem friendly. This is a sign for you to repeat and slow down. Probably twice. We will also forgive you when you do the same thing, some of our accents are difficult to understand.

There is a big risk that we might look a little bit different at the end of the year, a change might occur in the horizontal direction. We love Americas huge range of food chains, and of course we have to try them all. Several times a week. The foreign-pounds are no myth, all the Reese’s, Frozen Yogurt, and Hershey’s won’t really go in through our mouths and out from our ears – it have to stick somewhere. That is why we would love for you to get us into some sports, take us to the gym or simply just drive us to the next restaurant. Everything for the experience. Which takes me to the next problem.

On the behalf of every foreigner, past, present or future, this is a we are sorry and a thank you, since we might not say it enough. If you do have a car, we will need rides. A lot of them. We might live way out of your route, and we are so very thankful that you still offers to come picking us up. It is not at all that we are using you; you are our friend and we love hanging out with you and we really just do not have another way to get to places. We are sincerely sorry for wasting your gas. We do not either know how much gas money we are supposed to give you when the dollar confuses us, since we do have a different currency. However, after a couple of months we should be used to the gas prices and if we still by this time aren’t helping out enough, you should suspect that we are pulling the foreign card on you. Friends, for this we are sorry, it has become a habit.

Teachers/fellow classmates, for this we are not sorry. The foreign card is named for a reason. We will use our accents to talk our way out of sticky situations, especially if our grades may be in danger. Either we will speak in a way where our teacher won’t understand us at all, which will make them pull the nod-and-smile act and give up, or we will  have a really confused look on our faces and repeat “I just don’t understand this” which will make them feel sorry for us. We have the foreign card and we will pull it. The excuse of being the lost-and-misplaced-foreign can get you out of the worst situations.

twittertimeout4

Jokes aside though, carrying the foreign-card does not only give you perks. We love being asked questions, we love joking around with our accents and we love the food. But as a reminder, we are living on the other side of the earth from our families, our friends and our regular lives. Everything we were used to is now many miles and probably a heavy time difference away. This might be exactly what some of us were looking for, to get away, while some of us might just be looking for an adventure. Whatever the reason is, there will be some days we miss home a little bit more than others, which does not mean that we don’t want to be here. Being an exchange student will make you gain not only weight, but also a mental strength from having to deal with tough situations – not everything can be dealt with by pulling the foreign card. Because our life here is not only about being “the foreign”, it can also be about figuring out who we are or who we want to be. However, the greatest thing with an exchange year might be just that, with every “foreign-prob” we face, we will learn something which will only be positive in the end. The easy problems circulating on twitter will make us smile, and the ones that might be a little bit deeper will only make us stronger. Together, it will build who we are.


Veckans Countrysång!


The Great Gatsby!

Så igår (torsdag) gick jag som vanligt till skolan, hade ett EOC i matte, vilket jag tror gick bättre än förväntat, vilket var en stor överraskning!
 
Efter skolan åkte jag och Kaitlyn till the movie theatre och köpte biljetter till premiären av The Great Gatsby! Efter det åkte vi till the mall för att köpa en födelsedags present till hennes pojkvän och sen gå runt och titta lite innan vi åkte till the dollar store för billigt bio-godis och sen till Kroger innan hon släppte av mig hemma.
 
Tog en ca 2 timmars nap, gjorde läxa och sen vid 9.30 hämtade Kaitlyn, Brittany och Devyn upp oss och åkte mot bion. Där mötte vi upp med Chasidy, Taylor, Micala och Nicole. 
Alla var otroligt excited för att se flmen, och kanske lite extra mycket bara för att just Leonardo DiCaprio var Gatsby himself! 
Filmen var bra! Fast vi alla var otroligt trötta när den var slut! kom inte hem förrens halv 2 och sen var det ju bara att lyckas ta sig till skolan! Men hade iaf en väldigt trevlig kväll, med väldigt roliga människor! Skulle ta ett gruppkort med alla efter, eftersom vi redan tagit platser när de kom, men när filmen var slut och alla hade slutat upp med en stor bulle mitt på huvudet och ringar under ögonen kände vi att vi kunde skippa det....
Men jag snodde några från insta!


Kaitlyn, jag, Brittany och Elian


Taylor, me, Micala, Brittany and Chasidy
 
 
För er som inte vet så är The Great Gatsby en bok som alla i high school måste läsa på engelskan, och vi håller på med just den här boken nu, och tittar på den gamla filmen, så det var kul att se den nya!
 
Vi såg några som gick all in för preimären också och hade klätt ut sig hahaha!
 
Vi alla var lika trötta i skolan idag haha! Men det var värt det, hade en väldigt rolig kväll! Och den hr veckan har lektionerna varit väldigt chill, förutom EOC testerna såklart! Men annars bara film och sånt! Och jag har äntligen fått reda på wifi koden till skolans wifi! Synd bara att det hände när det är 6 skoldagar kvar. Hade haft mer nytta av det för några månader sen, men men, man ska väl vara glad för det lilla! Men kan ni fatta att jag bara har 6 skoldagar kvar till sommarlov???? Jag kan verkligen inte det!! Och snart bär det av hemmåt! Vet inte hur jag ska kunna förklara känslan för er! Tror man måste vara med om det själv! Det är oerhört svårt dock!
bild på mig och elian från 3rd period idag!

Senaste

Hej på er! 
Sitter just nu i min 3rd period class, kör. Den här veckan har vi EOC (End Of Course Tests) Så schemat är lite konstigt. Ska vara här inne i 2 timmar, så vi tittar på Grease! Men jag tog med min dator till ett projekt i 4th, så jag utnyttjar det faktum att vi har en sub och använder den här med! Tyvärr är dock facebook blockat...
 
I måndags hade jag english eoc, tror det gick okej, igår var det us history eoc och det var väldigt lätt! Idag är det inget test för mig, men imorgon är det matte! FAIL!
 
Igår kväll var jag och tittade på soccer och baseball på skolan. Regan hämtade upp mig vid 7 och så åkte vi och tittade på första halvleken av killarnas fotbollsmatch (semi-final) Där träffade vi massa folk och sen gick vi över till baseball matchen. Det var ganska kallt dock, fast jag hade tur att Katie var där och var smart nog och tog med en stor filt och ett paraply haha! Vi vann båda matcherna också, så det var ju kul! Rolig kväll helt enkelt! Men jag tog tyvärr inga bilder...
 
Nu ska jag återgå till Grease! Men imorgon väntas midnattspremiär av Great Gatsby med Kaitlynn, Chasidy, Taylor och Sidney!

Veckans Countrysång!

Den här sången kommer alltid vara förknippad med mitt år här!

Foam Fest!

Igår var vi med i Foam Fest! Ett mud run och foam run! 
Vi åkte hemifrån 6.30, för vår starttid var klockan 8 på morgonen! 

Det var ett väldigt roligt lopp! Med skum, mud i överflöd eftersom det regnade! Man sprang igenom vatten och lera, skum och i hoppborgar och allt möjligt! Det var väldigt väldigt kul! Fast det var kallt som attan! Är ju så dålig på att förklara, men här är en film om det!
 
 
Det var jag, Elian, mom och mom's jobbarkompis Jen som sprang (eller ja vi gick väl ganska mycket också haha) Dels för att det är svårt att springa i lera, man halkar lätt och skorna sitter mer eller mindre kvar i leran! Sen har ju jag inte tränat på ett tag, så jag tyckte det var helt okej att gå!
 
Man blev lerig, skummig, blöt och illaluktande, men det var väldigt roligt! Önskar att det hade varit lite varmare dock! Och i slutet var det värsra rutschkanan, 40 ft. Och brant som attan! Jag flög bokstavligt talat ut i poolen som var nedanför! Sjukt kul! Sen när vi kom i mål fick vi medalj, t-shirt, vattenflaska och snacks! 
 
Tacka mom's jobbarkompis för korten haha, för hon hade med en vattensäker kamera!Sista "hindret"

Yearbook, Awards Day

Hey y'all!
Hoppas allt är bra med er! Här är allt bra, bara ca 13 skoldagar kvar! Vilket är helt jävla sjukt!
De senaste dagarna har varit roliga. Jag börjar med torsdag!
 
Torsdag: Det var yearbook day! Vilket betydde att vi hade C-schedule, kortare lektioner och lång sista period. Under 5th period gick vi till the gym och hämtade ut våra yearbooks! ÄLSKAR DEN!! Vi köpte även en biljett och under 7th period hade vi en timme i the gym för alla som köpt en biljett och hade ett signing party. Man gick helt enkelt runt till sina kompisar och signerade varandras yearbooks! Som jag sa, älskar verkligen min yearbook! Så många härliga minnen! 
 
Fredag: Rossview Awards Day! Under 3rd period fick vi gå till the theater och gå på the award ceremony. Under den här ceremonyn delar de ut priser till eleverna i olika kategorier och sånt! Jag visste inte vad jag skulle få för pris, men Elian, Fahad (från Ghana) och Sebastian (från Tysklad) skulle också få pris, så vi anade väl att det var för att vi var utbytesstudenter. Det tog ett tag innan det blev vår tur, men först fick jag ett award i Outstanding Achievement in U.S. History. Vilket var väldigt kul, eftersom jag inte ens är från Amerika! Sen fick vi gå upp igen och ta emot ett "pris" eller mer som en recognition för att vi var utbytesstudenter! Det var ju väldigt kul och uppskattat! tar emot mitt award i US History

The exchange students

det enda problemet med detta award är att det väger typ ett ton haha, hur ska det gå i resväskan?? ;)

PROM!

Okej, jag vet att ni har längtat efter detta inlägg haha... Så här kommer det!
 
På fredagen när jag kom hem, chillade jag bara, tittade på tv och vilade upp mig inför morgondagen, som skulle bli lång och ganska hektisk! Just det, jag fixade ju mina naglar också! Noga var jag också haha! Satt med hårfönen och torkade dem, vanligtvis brukar jag inte ha det tålamodet, att vänta tills det är helt torrt menar jag. Det smetas ALLTID ut! Men nu var jag riktigt tålmodig, prom ju!
 
Lördag morgon: Försökte sova så länge jag kunde, så jag gick upp vid 11. Tog en dush, klädde på mig och sen vid 12.20 åkte vi mot salongen för vår tid hos frisören. Elian var först så jag roade mig med telefonen medan jag väntade på min tur, träffade även Arielle från mitt fotbollslag och såg 3 andra från skolan. Kan ju säga att prom är stort här! All in är det som gäller och människor har helt seriöst inga problem med att spedera 1000 dollar på en promklänning. Själv är jag nöjd med min för $60 haha!
 
Sen var det iaf min tur att få håret fixat. Fick bli en låg knut, eller liknande, inte rikigt knut.. Men jag blev nöjd, det var det jag hade i tanken. 
 
Sen åkte vi till Walmart, complement handlade lite smink och åkte sedan till Bob och Leah för Leah skulle göra Elians make-up. Jag gjorde min själv dock, har alltid tyckt om att göra det!
 
När vi var klara med make-up åkte vi hem och började byta om till klänningar, skor och smycken. Elian's date kom först (runt 4-tiden) Vi gick inte i samma grupp, men jag tittade när de tog lite kort och hon fick sin corsage och sånt. Och de hade lyckats matcha sina kläder i rätt färg också! Så de var så söta ihop! Sen åkte hon iväg för att ta mer bilder. Jag stressade runt i huset, panik för att glömma nått och så haha! Min date kom vid halv 5. Jag gick med Devyn, en kompis från skolan, och en av mina närmsta kompisars brorsa. Så han kom vid halv 5, vi tog lite kort här hemma innan vi åkte hem till honom och plockade upp Kaitlyn (min kompis och hans syrra) Hans mamma tog lite mer kort, jag fick min corsage, hon tog kort på det också, måste komma ihåg och fråga efter dem korten också! Sen åkte vi och hämtade upp Kaitlyn's date, Huston. 

Vi åkte sedan ner till the River, med föräldrar i släptåg och tog... mer kort haha! Sen började det regna som attans! Det hade regnat hela dagen, men vi hade tur och hade ett uppbehåll på 2-3 timmar när vi skulle ta kort. Sen åkte vi mot Olive Garden för middag. Gott var det! Men herre gud va det regnade!! Det var ju värsta stormen jag vart med om so far sen jag kom hit. Det var blixtrar och åska och hur mycket regn som helst! Tornado varningar och typ en decimeter vatten överallt! För att ni ska förstå hur mycket det regnade, så 1) när vi sprang från bilen till after prom var det som man duschat. och 2) Dagen efter var det många av mina kompisar som bokstavligt talat paddlade kanot i deras backyard eller neighborhood!! 
 
Anyways, back to prom! När vi ätit klart och försökt ta oss till bilen utan att bli genomblöta åkte vi mot prom! Det var downtown Nashville, så det tog oss ett tag att komma dit, och electriciteten var borta på mesta ställerna. Men vi kom dit vid nio, träffade massa kompisar och dansade och tog kort. Det var otroligt varmt där inne, fast det var vatten på golvet pga regnet. Men det var kul! Fast jag föredrar att dansa som man gör i Sverige, grinding och twerking, som är det som gäller i USA är liksom lagom roligt efter ett tag haha! Nej men jag tyckte faktiskt att själva prom var rolig. Vid 11 var dansen över iaf, och vi åkte hem till Huston. Vi böt om och gjorde oss redo för after prom. Jag och Kaitlyn tog en liten snabb nap också och vi åkte mot skolan vid kvart över 12. 

After prom är liksom ett event efter prom (själva dansen). Våran after prom var Las Vegas tema, så cafeterian var omgjord till ett casino och självklart massvis med mat! I gympasalen var det hoppborg, ni vet sån som man tävlar i, och andra tävlingar och sånt! After prom var en lock-in, vilket betyder att man inte får lämna skolan när man gått in. Så vi var där till 5 på morgonen, när det hela slutade. Kan säga att alla var väldigt väldigt trötta haha! Men det var kul! Tävlade med massa personer och har därför brännsår på armbågar, knän, fötter och rygg, men haha all in! Och under kvällen skulle man tjäna biljetter, som man sen fick lägga i olika burkar med olika priser. Fast bara seniors kunde vinna, så jag samlade biljetter åt Devyn. Tyvärr vann han inget haha. Men priserna var väldigt väldigt bra! Kanoter, iPads, Datorer, Tv-apparater, mini-kylskåp för college, giftcards på mer än 100 dollar osv! 
 
Men jag kom iaf hem vid 5.30 på morgonen och gick och la mig vid 6! Väldigt trött, men nöjd över min prom experience! Kunde inte blivit bättre! Eller ja, regnet var ju inte jätteuppskattat! Men äsch! Min prom var awesome!
 


Nu blev ju det här en ganska nära bild hehe... Det såg bättre ut på avstånd ;)

My hair
Och från after prom:

jag, Kaitlyn och Brittany

RSS 2.0